reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ej dajcie mi spokój z ciasta mi bo ja do morfologii nie jem słodkiego ! Jak wyjdą wyniki cukru ok to zjem chyba cały tort :D

India ja piłam syrop z cebuli tylko i przeszło.

Życiowa no brzuch masz niezły a chuda jesteś jak patyk wiec nie wiem czy nie chowa się druga fasolda...

Kurde Mała Mi no szkoda , że ten test negatyw ale cóż za miesiąc będzie juz inny :)

Ja swój tez miałam ale teraz nie da się wciągnąć :) mój mów ze wyglądam jakbym przytyła mocno ale tylko na brzuchu hehe.

reklama
Laski, help me.
Boli mnie gardlo i cos mnie rozklada.
Wzielam juz tantum verde, pilam mleko z miodem. Moge brac lipomal?? Na ulotce brak danych

India ja mam sprawdzony sposób na ból gardła:) Bierzesz sobie słoiczek, wkrajasz do niego plastry cytryny, plastry imbiru i wszystko zalewasz miodem. Zgniatasz wszystko łyżka czy widelcem w słoiku (żeby uwolniły swoje soki).i pijesz jak syrop:) Albo sam, albo z ciepła woda czy ciepła herbata (nie goraca). Bardzo fajny jest na bolące gardło:)
Miód i imbir to naturalne i silne antyseptyki, cytryna wit C, A, B :))
Do tej pory jak sie rozchoruje to robię ten syrop, a leczyłam sie nim w ciąży:)

viola, Dora - Witajcie ponownie:**

Dzień dobry
Madzia zrbie ten imbirowo cytrynowy syrop bo obudziłam sie z bolem gardła.
Brzusio suer rośnie :)
Wioluu ja leśny mech robiłam pycha...

Dzień dobry
Madzia zrbie ten imbirowo cytrynowy syrop bo obudziłam sie z bolem gardła.
Brzusio suer rośnie :)
Wioluu ja leśny mech robiłam pycha...

Super polecam!:)
Syrop jest pyszny, a do tego pomaga na przeziębienie i ogólne rozbicie:) Wiadomo że nie jest przeciwbólowy, ale ja sama od kilku lat ograniczyłam ibuprofen i paracetamol i biore tylko jak mam gorączkę wyższą niż 38 stopni albo jakiś silny stan zapalny (na przykład przy nawale miałam straszny;/)

Przepis:
CIASTO:
6 łyżek masła roślinnego (wychodzi cały kubeczek mały)
3 jaja
0,5 szkl cukru
2 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Żółtko+cukier+maką+proszek+piana
MASA:
1 torebka budyniu na 3/4
5 serków homo (ja kupuje Łowicz takie pomarańczowe wieczko, )
3 jaja
ok 1 szkl cukru pudru
1 cukier wailiowy
Żółtka+cukier+serki+budyń w proszku+piana
KRUSZONKA:
ok 200 g wiórków kokosowych
2-3 łyzki cukru
ok 3 łyżek masła
wszystko połaczyć rękoma.

Na blache wylewamy ciasto później mase i posypujemy wiórkami. 1godz w temp 180C
Smacznego :D

Nienawidzę Cię Anka :p

Brzmi pysznie i po dobrych wynikach jednak zrobię takie ciacho :)

Jak tam? Ja wstałam o 7 szykuje się właśnie do śniadania , później jadę sunie zawieźć do lekarza bo wczoraj miała ta operacje i musimy kontrolować jej stan bo wczoraj po było dość nieciekawie.

Madziu kochana witaj i dziękujemy za ten smakowity przepis na syrop! Ja cytryne uwielbiam .

Kotki macie może tabelkę bo jestem ciekawa kto teraz w kolejności pepkowe będzie robił :)

Kuleczka wyniki beda dobre bo czemu miałoby być inaczej :)
Mnie już kilka dni nie mdli więc postanowiłam sobie zrobić kawę, zobaczymy co z tego wyjdzie (mam nadzieje, że kawa nie opuści mojego ciała zwłaszcza górą hehe) Mam nadzieje ze zdążę wypić bo mała jeszcze spi.
Muszę coś ugotować na przyjazd teściowej więc bedzie to makaron z kurczakiem i z pesto, zrobie też karkówkę w bulionie grzybowym tylko nie wiem czy podam z kaszą pęczak czy z kluskami śląskimi :)

reklama
No mam nadzieje ze będą bo trochę panikuje na myśl o cukrzycy. :* dzięki.

No wielki dzień , mam nadzieje , że kawa na stałe zamieszka u Ciebie :p mnie od kawy nie odrzuciło na szczęście ale od kilku innych rzeczy tak i chyba już nigdy nie będą mu smakować :( ani pachnieć ;D

Ja bym robiła z kluskami bo bardzo je lubię :)

Do góry