reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Tu jest rozszerzenie tego co Ola napisala, a wyczytala z linka
1507134838-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasiu ja wiem ze alergeny przechodza wszystko to wiem co napisane w linku którym podalas.
Ale kolka to czesto tez jest bo jest na butelce tez maja czesto sie cos odstawia a i tak dalej sa.
O to mi chodzilo oczywiście nie mowie ze cos nie szkodzi i ze nie trzeba uwazac przy alergenach

A tutaj co wrzucilas widzisz tez to czytalam w mojej przychodni to jest tez i pisze ze alergeny nie przechodza ze rzadko bardzo

Ostatnia edycja:
reklama
Viola, te spodnie tak wrzucilam, ale na lajcie, bez przymusu i presji zadnej ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ok, będę mieć na uwadze :) Muszę spojerzeć jakie Filip ma kurtki zimowe bo myślałam o czarnych żeby do wszystkiego pasowały w razie co. Jak znajdę czas i obejrzę kurtki to sie odezwę, zobaczę czy w lidlu by czarne były. tylko nie wiem kiedy będą w ogole.

Lee śliczny chłopczyk :) My za 3 tyg idziemy na wycięcie migdała ale już przeżywam :( Filip jeszcze nic nie wie, narazie mu nie wspominam.

Narazie biedny ma zapalenie krtani, tak kaszlał od wczoraj że dziś poszłam do lekarza, okazało sie że wirus bo full dzieci i dorosłych teraz ma problemy z krtanią.

Bardzo się boję żeby akurat na ten zabieg nie był chory czy coś bo mu nie zrobią...

Dora a na jakiej podstawie ? Cos sie dzieje?
Sezam i zurawina przenikaja do krwi ? Chyba nie bo to nie sa alergeny
Franek robił sluzowate kupki i nitki krwi się zdarzały
Sezam jest alergenem a po zurawine za pierwszym razem biegunka była a ostatnio jadłam jabłko zapiekane z żurawiną i żurawine zjadłam jedną i krew. Więc ja ze swoich obserwacji mam swoje zdanie na temat przenikania i działania tego co jem...niestety

Ola sorry ale widze ze guzik wiesz o alergii i o alergenach. Jestem alergiczka na wszystko co pyli, nie pyli. Wszystkie rodzaje roztoczy itd. Uwierz mi nawet zwykla glupia.woda moze uczulic! Aaa i istnieje jeszcze takie cos jak alergia krzyżowa. Dla przykladu jesli ktos jest uczulony na latex to banan tez go uczuli i odwrotnie. Jesli ktos jest uczulony na pylki drzew i traw to w okresie pylenia nie powinie spożywać produktów które maja powiazania krzyzowe z danym alergenem aby zminimalizowac dolegliwosci.
P.S. szkoda ze czasem soe nie da nie jeść tych rzeczy bo musialabym przetrwac bez jedzenia i picia od wiosny do konca lata.
Współczuję strasznie Jak zaczęłam zgłębiać temat alergii krzyżowej to się za głowę załapałam
Mam znajoma której córka ma mega alergie i ona do super profesora jeździ i wg jego rad postępuje. Zaleca obserwację i wykluczenie wczesne produktów podraznisjacych żeby uniknąć alergii i objawów skórnych Żeby nie było dodatkowego problemu i żeby problem się nie naslil. My z zeszytem chodzimy zapisuje wszystko co jem i jakie objawy u Franka są. Najpierw było wykluczone czy nie ma infekcji bakterii itd

reklama
Do góry