reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Tu jest rozszerzenie tego co Ola napisala, a wyczytala z linka
1507134838-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasiu ja wiem ze alergeny przechodza wszystko to wiem co napisane w linku którym podalas.
Ale kolka to czesto tez jest bo jest na butelce tez maja czesto sie cos odstawia a i tak dalej sa.
O to mi chodzilo oczywiście nie mowie ze cos nie szkodzi i ze nie trzeba uwazac przy alergenach

A tutaj co wrzucilas widzisz tez to czytalam w mojej przychodni to jest tez i pisze ze alergeny nie przechodza ze rzadko bardzo

Ostatnia edycja:
reklama
Viola, te spodnie tak wrzucilam, ale na lajcie, bez przymusu i presji zadnej ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ok, będę mieć na uwadze :) Muszę spojerzeć jakie Filip ma kurtki zimowe bo myślałam o czarnych żeby do wszystkiego pasowały w razie co. Jak znajdę czas i obejrzę kurtki to sie odezwę, zobaczę czy w lidlu by czarne były. tylko nie wiem kiedy będą w ogole.

Lee śliczny chłopczyk :) My za 3 tyg idziemy na wycięcie migdała ale już przeżywam :( Filip jeszcze nic nie wie, narazie mu nie wspominam.

Narazie biedny ma zapalenie krtani, tak kaszlał od wczoraj że dziś poszłam do lekarza, okazało sie że wirus bo full dzieci i dorosłych teraz ma problemy z krtanią.

Bardzo się boję żeby akurat na ten zabieg nie był chory czy coś bo mu nie zrobią...

Dora a na jakiej podstawie ? Cos sie dzieje?
Sezam i zurawina przenikaja do krwi ? Chyba nie bo to nie sa alergeny
Franek robił sluzowate kupki i nitki krwi się zdarzały
Sezam jest alergenem a po zurawine za pierwszym razem biegunka była a ostatnio jadłam jabłko zapiekane z żurawiną i żurawine zjadłam jedną i krew. Więc ja ze swoich obserwacji mam swoje zdanie na temat przenikania i działania tego co jem...niestety

Ola sorry ale widze ze guzik wiesz o alergii i o alergenach. Jestem alergiczka na wszystko co pyli, nie pyli. Wszystkie rodzaje roztoczy itd. Uwierz mi nawet zwykla glupia.woda moze uczulic! Aaa i istnieje jeszcze takie cos jak alergia krzyżowa. Dla przykladu jesli ktos jest uczulony na latex to banan tez go uczuli i odwrotnie. Jesli ktos jest uczulony na pylki drzew i traw to w okresie pylenia nie powinie spożywać produktów które maja powiazania krzyzowe z danym alergenem aby zminimalizowac dolegliwosci.
P.S. szkoda ze czasem soe nie da nie jeść tych rzeczy bo musialabym przetrwac bez jedzenia i picia od wiosny do konca lata.
Współczuję strasznie Jak zaczęłam zgłębiać temat alergii krzyżowej to się za głowę załapałam
Mam znajoma której córka ma mega alergie i ona do super profesora jeździ i wg jego rad postępuje. Zaleca obserwację i wykluczenie wczesne produktów podraznisjacych żeby uniknąć alergii i objawów skórnych Żeby nie było dodatkowego problemu i żeby problem się nie naslil. My z zeszytem chodzimy zapisuje wszystko co jem i jakie objawy u Franka są. Najpierw było wykluczone czy nie ma infekcji bakterii itd

reklama
Do góry