reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Wiki to prawda co dziewczyny piszą. To co jesz nie ma wpływu na kołki u dziecka. Ja przy moim wcześniaku bardzo pilnowałem diety. I mimo wszystko Mały strasznie płakał. Żaden preparat nie pomagał. Żadne stare i nowe metody. Bite trzy godziny wydzierał sie aż kolka sama nie przeszła. Teraz przy kolejnym jadłam wszystko a jak zaczęły sie problemy z brzuszkiem to mi farmaceutka poleciła enzym wspomagający trawienie laktozy(bo to najczęstsza przyczyna kołek u małych dzieci jest)
Piec kropelek przed karmieniem zadziałało cuda. Naprawdę. Także nie ma co panikować zobaczysz co będzie
Trzymam kciuki za bezstresowe Maleństwo [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piszesz pewnie u delicolu. U nas przy Amelce też zdziałał cuda. Mała kółek nie miała tylko pediatra właśnie stwierdziła że to przez trudności z trawieniem laktozy. Kupiłam delicol i na kolejny dzień inne dziecko. Podawałam do skończenia 3miesiaca.

Dobrze że się dobrze czujesz, no właśnie Ty następna w kolejce więc oczekiwanie trwa [emoji16][emoji16]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia wydaje mi się że 86. Amelka na chrzciny dostała śliczna sukienkę, mówię będzie na roczek ale ona r. 80 a mała teraz już większość 74 nosi, do roczku jeszcze 3miesiace i boję się że będzie za mała. A ona taka właśnie roczkowa, na co dzień za bardzo elegancka.

Lee chlebek bananowy:
3 banany, 100 g mąki ryżowej, 50 g mąki kukurydzianej, 4 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu. Banany blendujemy, dodajemy reszte składników, mieszamy dokladnie i do piekarnika, 180 stopni okolo 40-45 minut.
Ja ostatnio dałam 30 g maki kukurydzianej, 20 mąki kokosowej i mniej cynamonu i wyszedł bardziej bananowy ;)
no i ewentualnie mozna dosłodzic troszke miodem, jak ktoś woli słodsze, mi wystarczy słodycz bananów ;)

ciasto czekoladowo-bananowe:
100 g mąki owsianej (można zmielić płatki owsiane), 4 jajka, 15 g kakao, 5 g sody, 12 g oleju kokosowego, 20g czekolady gorzkiej, 120 ml mleka, 140 g banana, miód albo ksylitol czy inne słodzidło. Sypkie łączymy ze soba, olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, banany blendujemy, dodajemy mleko i słodzidło, wszystko mieszamy ze sobą, do piekarnika 180 stopni 45-50 minut albo do suchego patyczka ;)

India sto lat Kochana i spełnienia marzeń ;D

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
A tego słodzika to tak na oko czy w jakiej ilości?? Do ciasta??
Kradnę przepis [emoji6]

Viola ja jak piekłam dla rodziców dałam 2 łyżki miodu i moim zdaniem bylo ok ;)
inne słodzidło to chyba na oko wlasnie, bo ja tylko miód próbowałam ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia a na co jej był czopek? Nie miała goraczki chyba?

Igi szybko wszedł w 86 i teraz jest idealne na niego :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry