reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
My mamy kredyt na mieszkanie, inaczej bysmy nie mieli gdzie mieszkac, bo z rodzina to bysmy jobla dostali.
Nie wiem jak jest teraz, my kiedys sie dogadalismy i wkladu wlasnego mielismy 6 tys tylko, a i to nam zwrocili w kredycie.
Bralismy jak nasze mieszkanie jeszcze nie istnialo i bank wyplacal w transzach wg postepu budowy.
Wynajmowanie to dla mnie splacanie kredytu obcej osobie i tyle, ale z drugiej strony, zeby wziac kredyt z kims trzeba sie liczyc z tym, ze to cementuje zwiazek bardziej niz slub, wiec trzeba byc pewnym.
My go wzieliamy zanim jeszcze sie zareczylismy.....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja wiec spłacać kredyt komuś juz 6 rok [emoji23][emoji23][emoji23] nie mam szans w tej chwili na kredyt. Z dzieckiem i niepewna przyszłością wole komuś spłacać prawdę mówiąc niż potem popaść w długi. Mam za przykład moich rodziców niestety.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kulka, jasne, ze jesli nie ma sie mozliwosci to na sile nie brac ;-)
Ja nawet nie rozmyslam nad tym kredytem, wiem, ze co ms trzeba placic i juz :-)

Tez bym wolała na swoim wiadomo , że tak. Ale my teraz tak kombinujemy, że to by było niebezpieczne hehe mąż zmiana branży, ja nie mam gdzie wracać po macierzyńskim...

Dokladnie rozumiem. Majac kredyt juz nie mozna zbytnio zastanawiać sie nad zmiana pracy, jesli nie ma sie czegos pewnego. Trzeba dbac o plynnosc finansowa. My to we frankach mamy, wiec ja nawet nie znam swojej raty. Co moesiac niespodzianka

Trzeba przede wszystkim mieć jakiś pewny dochód w miarę choć i z tym bywa różnie bo niby w każdej chwili można go stracić. No ale zawsze to jakoś pewniej jak dwie osoby umowę o prace mają . Nam jeszcze 4 lata tylko zostało bo mieliśmy spory wkład własny i temu też było łatwiej podjąć nam decyzję. Ale gdybym miała wybór brać kredyt a mieszkać z rodzicami to nie zastanawiałabym się ani chwili.

Ja wiec spłacać kredyt komuś juz 6 rok [emoji23][emoji23][emoji23] nie mam szans w tej chwili na kredyt. Z dzieckiem i niepewna przyszłością wole komuś spłacać prawdę mówiąc niż potem popaść w długi. Mam za przykład moich rodziców niestety.

Własnie tego sie bardzo boje!:(
Że nie bede miala jak splacic kredytu.

Dora gratuluje:) teraz mam nadzieje, że bedzie juz dobrze.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dora GRATULUJĘ!! [emoji8] [emoji8] [emoji8] pokaż nam Frania [emoji16]

My będziemy brać kredyt na budowę domu na jesień/zimę. Do tej pory budujemy za oszczędności i chcemy pod dach, może okna za swoje a potem kredyt. Im mniej się da ale to bank decyduje bo przyjeżdża rzeczoznawca z banku i on ocenia ile jeszcze będzie potrzebne na dokończenie budowy. I np pomimo tego że mój zrobi dużo sam to i tak musimy wziąć na to pieniądze wg banku bo oni liczą wszystko po cenach rynkowych.

W kredycie na dom jest to lepsze że wkładem własnym jest już działka i nie musisz mieć gotówki no ale najpierw musisz tą kasę wydać na działkę. Nam się udało tanio kupić ale niektóre ceny działek powalają.

Też polecam doradcę kredytowego. Moja szwagierka teraz brała, miała też z Open finance i zadowoleni.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry