reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
KasiaMarysia i chyba Viola kupowalyscie takie ladne butki na Aliexpress, jak ta rozmiarowka wyglada, buciki sa 0-12 a rozmiary 1,2 i 3 jak to się ma do wieku. Ktore na jaki wiek zamawialyscie?
Wiki ja zamówiłam 1 i Amelka nosi je od jakichś 2 miesięcy a jeszcze są jej za duze trochę :-) a ma za chwilę pół roku. Wiązane są, wiec nie spadają :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka ;)
Anka mój Jasio pije z butelek avent, ale żadna nie smierdziała.

Dziewczyny potrzebuje malej porady. Pediatra zalecił mi zmianę mleka dla Jasia na jakieś Comfort na kolki. Zastanawiam sie nad mlekiem hipp comfort combiotic albo Babilon Comfort proExpert jakie wy byście wybrały bo ja nie mam pojęcia ale chyba sie skłaniam mi temu bebilon.

Miłego ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Nuska jak Amelka jak miala 8tyg i zaczęła mi płakać, btc niespokojna to zaczelam właśnie zastanawiać sie nad zmianą z bebiko na bebiko Comfort. I akurat mieliśmy szczepienie, mowie zapytam pediatry, to ona mi powiedziała ze jak to Comfort weszlo na rynek to sie ucieszyla ze bedzie cos dla wrazliwszych brzuszków. Ale po przeczytaniu skladu mina jej zrzedla bo niby to samo co zwykłe bebiko. Powiedziała że szkoda pieniędzy na to samo... i nam zapisala wtedy bobotic krople i delicol, pomoglo a Mleka nie zmienilismy do teraz, za chwilę przechodzimy na 2 :-) także nie pomogę, może sklady porównaj z tym zwyklym hipp combotic

OlaMafda sliczna sukienka :-)

Ja sie cieszę że w tym roku jeszcze jedziemy na wakacje bo jak dojdzie do wykanczania domu to bede mogla pomarzyć :-)

India!- jak bym zlyszala mojego... on powiedział ze sto razy bardziej woli jechac na dzialke (mamy 11km) niz nad morze i robi to tylko dla dzieciaków tzn. Filipa bo Amelka jeszcze nie kuma [emoji6]

A propo zachowania dzieci- bylam w środę u koleżanki, jest w 20tc a jej coreczka ma 2,5roku. Nawet nie wiecie jak sie balam że zrobi cos Amelce, boziu wszędzie bylo jej pełno, nie patrzyla czy amelka siedzi w nosidelku, wchodzila, wkladala jej smoczka na siłę, ciągnęła za rece, brała małej smoczka do buzi... nawet filip sie jej bal [emoji6] a Marta nic na to... dopiero jak przyszla jej mama to sie odzywa ze musi troche Julke pilnowac i zwracac jej uwage bo jak bedzie miala drugie to sobie nie poradzi... to ha jednak stwierdzam ze Filip dla Amelki jest aniołem... :-)

no ona jest nie do wytrzymania raz nasikala mi na podloge o tako stanela sobie zdjela majtki i nasikala a ta sie smieje i mowi tak Ci sie siku chcialo no sobie mysle wez bo jak Ci zaraz przypierdole to jej w koncu cos powiesz albo mi opowiada ze w domu jej na dywan nasrala no trzymajcie mnie bo wezme i sie wykoncze ja sie juz nie denerwuje na to dziecko tylko na jej matke no gdziez nic nie mowic tak i sie smiac z tego co ona robi . tak samo na Filipa malo nie wejdzie tak sie pcha do niej na rece i mowie boze ona ma juz 2,5 roku a Ty ja jeszcze na rekach nosisz dala bozia nozki to niech chodzi a nie bedziesz ja dzwigac. juz powoedzialam do Pawla ze to z Twojej strony rodzina to sobie sam bierz tego diabla i ja gosc w domu .

Olcia sukienka cudowna !!! pokaz nam Milenke konoecznie w niej.

my mielismy rowniez kolki i to ponad 3 miesiasiace Filip plakal caly dzien i nie raz do 4 rano dawal mielismy bebiko bebiko ha nan nan ha cos z tym comfort tez bo nam kazala zmieniac i polozna powoedziala ze jak ma kolki to zadno mleko mu roznicy nie zrobi a po nanie mial okropne zatwardzenia i kupy robil na zielono i brzydko pachnialy mocno i wrocilismy do bebiko . nam delicol biogaia ani bobotic ani espumisan ani sab simplex nie pomagal pomogl nam tylko i wylacznie lefax z Niemiec kolega mojego Pawla nam przywiozl szkoda ze tak pozno bo bardzo mu ulzylo na kolki.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

India ;)

Viola ja to juz zaczęłam sie zastanawiać zeby zmienić mleko na jakieś inne po prostu.

Jasio je bardzo łapczywie i sie wścieka przy tym. Myślałam ze moze za mało mu leci i spróbowałam smoczek z większą dziurką, to z kolei sie krztusi czyli za mocno leci. Nie wiem dlaczego tak je, głodny raczej nie jest aż tak i sie zastanawiam, ze moze mu cos w tym enfamilu nie pasuje ;/

My już espumisan i sab simplex przerobilismy, teraz biogaie mamy. Pocieszam sie tym, ze do 3 miesiąca nam 2 tygodnie brakuje. Ale jak mi tak krzyczy to sie boje zeby mu ta przepuklina sie nie powiększyła ;/

No i ze spaniem tez sie popsulo nam, bo Jasio ładnie śpi tylko ze mną i to tak, ze jest wtulony we mnie i jego glowka lezy mi na zgieciu łokcia. Moja wina, ze go nauczyłam spać ze sobą w łóżku, ale teraz jak tylko chce go odłożyć to od razu oczy otwarte i krzyk ehh. Trzeba to chyba przeczekać po prostu, tylko nie mam juz chwilami siły sama. Dobrze, ze chociaz teraz mam męża w domu na 5 dni.

Spokojnej nocy.

India ;)

Viola ja to juz zaczęłam sie zastanawiać zeby zmienić mleko na jakieś inne po prostu.

Jasio je bardzo łapczywie i sie wścieka przy tym. Myślałam ze moze za mało mu leci i spróbowałam smoczek z większą dziurką, to z kolei sie krztusi czyli za mocno leci. Nie wiem dlaczego tak je, głodny raczej nie jest aż tak i sie zastanawiam, ze moze mu cos w tym enfamilu nie pasuje ;/

My już espumisan i sab simplex przerobilismy, teraz biogaie mamy. Pocieszam sie tym, ze do 3 miesiąca nam 2 tygodnie brakuje. Ale jak mi tak krzyczy to sie boje zeby mu ta przepuklina sie nie powiększyła ;/

No i ze spaniem tez sie popsulo nam, bo Jasio ładnie śpi tylko ze mną i to tak, ze jest wtulony we mnie i jego glowka lezy mi na zgieciu łokcia. Moja wina, ze go nauczyłam spać ze sobą w łóżku, ale teraz jak tylko chce go odłożyć to od razu oczy otwarte i krzyk ehh. Trzeba to chyba przeczekać po prostu, tylko nie mam juz chwilami siły sama. Dobrze, ze chociaz teraz mam męża w domu na 5 dni.

Spokojnej nocy.

Amelka tez się swego czasu tez się tak wyginala, krecila przy karmieniu. Ale zmienilam smoczek na 2 i bylo ok. Teraz tez raz na jakus czas jej sie zdarzy, dzis np tez sie przy ktoryms karmieniu wyginala chyba przy tym ok 10. Smoczek jej z buzi wypada, a ona głowę do tyłu, na boki. Myślę zeby spróbować zmienic na 3 bo nasze smoczki sa co dwa miesiące wiec teoretycznie juz powinien przechodzic z 3 na 4 a my jeszcze na 2 :-)

Na szczęście ze spaniem u nas nie ma problemu. Najłatwiej wieczorem bo wypije mm, odbije, odkladam do łóżeczka i 5-10min amelki nie ma aż do rana :-) ostatnio byli u nas znajomi, siedzielismy, smialismy sie, w międzyczasie wykapalam mala, nakarmilam i polozylam a ona w tym halasie spokojnie zasnela. Ale w dzień jest roznie, jak przeocze moment jej zmeczenia to są cyrki przy zasypianiu. Zazwyczaj jak zaczyna ziewac albo trzec oczy to zmiana pampersa i do.wyrka :p

dzien dobry.
Nadziejka masakra co za baba. ja bym jej nagadala to by chociaz nie przychodzila bo prwnie by sie obrazila. kurde powiedz jej ze sobie nie zyczysz takiego zachowania u siebie.
India nie czytaj :* Amelcia dzis przespala cala noc. obudzilam ja o 5:15 ma cyca, zjadla i spi dalej [emoji5]
Ola sliczna sukienka.
my raczej tez nie pojedxienmy ns wakacje nad morze bo na okna zbieramy a jeszcze wynajem teraz to juz w ogole. okna z roletami to tak ponad 20 tys.
Mam juz wszystko na chrzest dla Amelki;)
Nadziejko Ty robilas poczestunek przed chrzcinami? jak wyszlo? my bedziemy robic chrzciny w sobote na mszy o 18 i tort chyba zrobimy na 16 a chrzestny ma kawalek drogi i maja rocznego syna to chyba ich jeszcze na obiad do siebie zarosimy na 14. tesciowa bedzie u nas od czwartku to mi pomoze a i siostra M z narzeczonym beda tez [emoji5]( pracuje na kuchni w wypadionej restauracji w niemczech) to co nieraz rovi do jedzenia to szok [emoji5] noe chcemy robic po kosciele tortu bo juz pozno bedzie.
Co do mleka to maly pije Bebilon. a butelki mamy od zawsze avent natural i dla malej do picia tez mam tylko malutka alw nie daje jej jeszxze pic z butli. ona i tak chce cyca co 2-3 godziny w dzien. jak chcem dac czasem predzej bo gdzies jade to nie, jezykiem wypycha i sie denerwuje. lekarka mowila zeby malej nie budzic na jedzenie bo ladnie przybiera na wadze

reklama
Do góry