reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Wszystkiego naj Kobietki :-)

India coz za precyzyjne obliczenia [emoji1]

relgh371tsldyf8u.png
Moglo mi sie pomylic, bo spiaca bylam ;-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkiego najlepszego kobietki [emoji253][emoji272][emoji258][emoji257][emoji255][emoji254][emoji259][emoji253][emoji272][emoji258][emoji257][emoji255][emoji254][emoji259][emoji253][emoji264][emoji272][emoji258][emoji257][emoji255][emoji254][emoji259]
[emoji182][emoji182][emoji182][emoji182][emoji182][emoji182][emoji182][emoji182][emoji182][emoji182]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

1488961393-aaaaaa.gif

wszystkiego najlepszego [emoji5]
Nuska badz dzielna i przystawiaj Jasia do piersi jak czesto tego chce. moze jest to czasem meczace ale dasz rade! my sie cyckujemy roznie czasem co godzine a czasem co 4. dzis w nocy jadla okolo 23, 4 i potem przed 8.
Macie jakies sposoby zeby oduczyc babla ciagnac smoka jeszcze? 18 konczy 2 latka a on ze smoczkiem i wydaje mi sie ze przez to srednio mowi. jak uda mi sie zabrac smoczka na jakis czas to pepla non stop a jak ma smoka to tylko yyy yyy yyy. no i bedziemy po malu odstawiac juz mleko bebilon z butli. narazie zaczne mu robic sniadania zamiast butli a na noc niech jeszcze je bo mam zapas i pozniej stopniowo wycofam wieczorne mleko.
wczoraj wieczorem zjechalam na dupie ze schodow na klatce bo od dwoch tyg nje ma tam swiatla i jest ciemno. mala dobrse ze zapieta w foteliku byla to tylko zjechala z 3 schodow i zlapalam ja.

MalaMi - ja ci nie doradzę bo jestem w tym kiepska , moje dzieci oba ze smoczkiem podżeganiu sie w wielu 3-4 lata .... i to sposobem ucięcia smoka uciekam polowe główki i powiedziałam ze stary i dziurawy i takiego juz nie chciały , a jak syn mowil ze to kupimy nowego to mówiłam dobrze jutro a teraz spij ... i to jutro nigdy nie było lol :) a mała jak jej tak zrobiłam to zaczęła mi palca ssać ale przeszło jej po miesiacu ;)
Za to oba me dzieci kupę do nocnika robiły juz od roczku półtora , jak tylko zaczęły same siadać 7-8 miesięcy to kupiłam nocnik i uczyłam ;) troche to zajęło ale udało sie .
MalaMi taki malutki i nie chcesz mu juz śniadanka w butli ? Dzieci lubią i taka wygoda dla nas ;)
Boże dobrze ze nic wam sie nie stało :-/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

MalaMi, napisze Ci co my zrobilismy. Najpierw oduczylismy pic soki i wode z butelki. Pozniej dzialalismy ze smoczkiem. Opowiadalismy Radkowi, ze smoczek niedlugo sie zepsuje i nie mozemy kupic kolejnego, bo juz jest za duzy i Panibw sklepie nie sprzeda nam. I tak przypominalismy mu o tym, ze sie smoczek popsuje przez dluzszy czas ( pewnie ze 3 miesiace, bo obiecalam sobie, ze zepsucie smoczka nastapi jak s8e pochoruje i bede w domu siedziala). I nastal ten magiczny czas, gdzie musialam l4 na chorobe wziac. I tego dnia po poludni odcielam koncowke smoczka kiedy Radek tego nie widzial. Do dzis pamietam jak podchodzi do stolika, bierze smoka do buzi i nagle zdumienie na twarzy, wyciaga smoka,a tam dziura. I co zrobil? Sam wyrzucil do kosza na smieci. Pozniej wrocil Michal z pracy z prezentami z okazji wyrzucenia smoczka. Tylko przed zasnieciem plakal za smoczkiem. Po 3 dniach bylo tak jakby smoka nigdy nie uzywal :-)
Wytrwalosci, konsekwencji i powodzenia :-) to nie jest takie straszne jak sie nam zdaje

reklama
Moj od poczatku kaszke na noc jadl z miski

A niedlugo Ade bede z kubeczka doidy cup uczyla pic

Ostatnia edycja:
Do góry