reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Patrze na sklad i czynne substancje to paracytamol, kwas askrobowy i maleinian feniraminy. Wiec zadna tragedia. Wezme na noc.

reklama
Kurde jak sie polozylam przef 17 z malym tak teraz wstalam... a on zjadl i spi dalej... i nie wiem czy go budzic... powinnam teraz go myć i kłaść ... sie porabalo...

S poszedl do apteki i babka powiedziala ze moge 2 saszetki ferwexu brać...

A ta pani w aptece to mgr, czy technik?
Przeczytaj ulotkę, nie zaleca się stosowania tego leku w okresie karmienia, wszystkie składniki przenikają do mleka matki.
O ta feniraminę właśnie chodzi... nie jest zalecana w okresie karmienia. Normalny ferveks można stosować u dzieci powyżej 15 roku życia, jest jeszcze fervex junior ale to od 6 roku życia.
Nie przeprowadzano badań jaki wpływa na młodsze dzieci ma feniramina

Jak dla mnie opinia tej pani jest kontrowersyjna, skonsultuj to z lekarzem może...

Doris nawet na tym podbiale jest adnotacja ze nie mozna podczas kp. Wyczytalam jednak ze do mleka przenika maks 4% wszystkich substancji czynnych leków j ze dziecko sobie poradzi z tym. Wypilam na noc jedną saszetke i mlody cos nie chcial jesc w nocy wlasnie... pociumkiwal 2 razy i koniec. Moze mu niw smakowalo [emoji14]

Możliwe [emoji14]
A czytalam na kilku forach jeszcze ze ten fervex ok niby... ale profil choroby mi sie zmienil... gardlo juz w miare ok teraz katar i kaszel sie zaczyna :/
I kaszlec pewnie bede kolejny miesiąc nawet jak bede juz zdrowa... zawsze tak mam :/

Hello,
Ja się pochwalę- najdłuższa nocna drzemka Ady 3 godziny, a potem jeszcze ponad 2. Zapomniałam już, że 3 godziny snu mogą tak cieszyć.

Kasia, jak sytuacja?

Dzwoneczku, jak malutka?

Nuska, MalaMi, Anka - co u Was i Waszych dzieciaczkow?

Kulka, dzisiaj wielki dzien??

Ja od dzisiaj poszcze - zero slodyczy i napojow gazowanych, jedynie na chrzest daje sobie dyspense

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Radek ma dzisiaj imieniny. Oto prezent
1488354680-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczynki . Byliśmy wczoraj u lekarza z Fifim to jeszcze nie było tak źle dala nam flegamine sól morska do noska i i ibum przeciwzapalnie a w nocy to nie wiem czy to po tej flegaminie tak się zrobiło czy dopiero choroba wychodzi bo tak kaszlal aż zwymiotowal i się krztusil całą noc nie spaliśmy bo co zasnął to nos miał zapchany i się budził i płakał ajj . Jak mu nie przejdzie a będzie tak samo to pojedziemy znowu.

Marysiu ja kapie małego w żelu bambino.

Kulka u nas to norma ze mały wstaje kolo 2 czy 3 pobawić się z godzinę i idzie dalej spać hehe [emoji14]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nadziejka flegamine to chyba max podaje się do 17. Tzn kiedyś taka była. Bo później się odrywa i można się udusić.

Mi zostało ostatnie 10 tygodni. Mojemu Z juz dwa razy przekladali urlop ale od 13 marca będzie mieć dwa tygodnie więc bierzemy się za mały remont.
Chyba muszę zdjąć już obraczke ale codziennie mi gorzej schodzi i pewnego dnia nie zejdzie w ogóle :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry