reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Wlasnie nie wiem czy to grzybica, bo skora nie schodzi, nalotu zadnego nie mam.
Boli troche mniej, ale boli jeszcze - najbardziej na poczatku karmienia.
Mysle, zeby to octeniseptem potraktowac i zmyc przed karmieniem

3jvz8ribeqwvt6ck.png

reklama
Moj właśnie pojechał do pracy a my się karmimy. Zlecial nam dzien wigilii jak nie wiem. Dzieciaki prezentow podostawaly ze szok. W sumie Amelka więcej ciuchow.

A jak u Was??

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Octenisept odkazi, sprobuj i zmyj. Mi nawet położna mowila ze jesli od posmarowania do karmienia minie więcej niż godzina to nie zmywac. Bo niepotrzebnie sie wtedy zmywa jakis film ochronny z sutka

ur. 8.11

Spryskalam, bo dopiero nakarmilam z tej piersi, zobaczymy.

Nam tez Wigilia zleciala. Mnie znowu jakis wirus zlapal, bo gardlo drapie, katar mam i czuje oslabienie.
Ada dostala gryzako grzechotke, bodziaki i karty kontrastowe, a Radek lowce duchow, tarcze kapitana ameryki i stroj pilkarski ze swoim imieniem- jak odpakowal to krzyknal "dostalem gacie lewandowskiego"( bo ma dziewiatke).
Ada u mamy w lezaczku zasnela z wrazen :-)

Lece jeszcze spac, dzis na sniadanie i obiad do tesciowej lecimy :-)

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Hej dziewczyny
India mam nadzieję ze Ci przejdzie skoro nie jest gorzej.
Super ze dzieciaki wasze grzeczne i ze prezenty trafione.
My byliśmy na wigilii u mojej mamy i czułam się nawet ok.
Zjadłam trzy uszka z barszczem przy czym dla mnie mama zrobiła z mięsem i jednego pieroga tradycyjnego. Suchy kompot w życiu mi tak nie smakował jak wczoraj.
Problem natomiast stanowi wchodzenie po schodach na wysokosc parteru nie dość ze zadyszke łapę to nogi mi się trzęsą. Jak tak dalej pójdzie to będę się musiała na wizyty teleportowac
Koniec końców zasnąć nie mogłam brzuch mi spielo i musiałam w nocy nospe brać
Moje dotychczasowe ubrania spokojnie mogą poki co za ciążowe robić bo mi spódnica wczoraj z tyłka spadła co juz mnie przestało bawić.

Fajnie za to się ubrać i umalować chociaż delikatnie Jednak typową kobietą jestem i brakowało mi tego. Gdyby tylko tak siły więcej było.

Dziś mnie czeka wizytacja teściów a jutro jednak przyjeżdża do teściów brat mojego męża z rodziną i nie wiadomo czy nie wpadną do nas.

Dora, zadyszka po wspinaczce na parter to malo wesola kwestia. Ale przynajmniej cos zjadlas. To na plus.
My jutro siedzimy sami w domu.

3jvz8ribeqwvt6ck.png

Amelka przespala cala Wigilię w nosidelku. Hałasu bylo co nie miara a jej to chyba jeszcze pasowało :-)
My po kolacji pojechaliśmy jeszcze do szwagierki bo tam byla teściowa i w sumie w domu byliśmy po 23.
Filip uważam ze zabawek dostal az za dużo bo nie wie czym się bawić. My mu rowerek kupiliśmy. A zaraz w styczniu ma urodziny.

Dzis na obiad jedziemy do mojej cioci a popołudniu do babci mojego. Jutro do teściowej.

Dora pewno ze kobieta lubi sie ladnie ubrac i umalowac :-) ja tez na co dzień tylko kredka ewentualnie a tak moge od swieta cos bardziej [emoji6]

ur. 8.11

reklama
Mój chrześniak w styczniu kończy 2 latka i co prawda nie wiem ,czy dam radę na torcik pojechać, ale prezent jakiś muszę kupić i już mi się pomysły wyczerpały. Po mikołajkowo gwiazdkowych prezentach. Kupiłam kolejkę z ciuchci Tomka i interaktywnego pieska. Jakieś propozycje mamusie macie?
O tyle trudno, że ma prawie wszystko :/
Zastanawiam się, czy nie dać kasy, ale nie wiem ,czy to nie pójście na łatwiznę.

Do góry