reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Nadziejka ja bym rumianku u takiego malucha unikała bo on bardzo uczulający, tak samo do popijania.... Lepiej kąpać właśnie w krochmalu albo we fiolecie. My przy Filipie mieliśmy zalecenie kąpać we fiolecie bo miał jakąś wysypkę. Ładnie zeszła.

India Filip dziś w domu został... ale już załuję :D bo tak jak on to sie chore dziecko nie zachopwuje. jak tylko usłyszał że nie idzie to wyzdrowiał normalnie. a zostawiłam go bo mówił że go gardło boli. i nos zapchany a jutro mają wycieczkę więc wolałam żeby dziś posiedział a jutro poszedł.

reklama
Marysiu a ty karmisz tylko kp czy podajesz jakies mleczko ?
India moja Lila miala cala buzie obsypana krostami.
Kulka dobrze ze chociaz ciebie ominely problemy brzuszkowe u Igiego .
Malami mowisz ze nawet po kazdym jedzeniu ci malutki plakal hmm to i mojej sie tak zdarza myslalam ze kolki to tylko o stalej porze .

Życiowa biedna Marysia!! Jejku :( :( i Ty też - dla matki to najgorsze co może być i to akurat teraz kiedy Tymi już z Wami :(

Dzwoneczek dobrze że mama Ci pomaga :) a jak starsza reaguje na młodszą?? co do kolek nie pomogę, Filip nie miał.

Kulcia twój Igi (odpukać) jako pierwszy urodzony i najmniej "kłopotliwy" :) ale dobrze że nie daje Wam popalić ;)

Marysia też uważam że to ciemnieniucha na 100%.

Dzowneczku ja tylko kp. Jeszcze delicolu nie dawalam ,bo nie wiem jak. Krople sa podane odpowiednio do tyg. Moja ma miesiac dwa to 9-11 kropli na lyzeczke, ale jak jej podać z łyżeczki? Mała ma kolki wieczorami alboo sie wysypia. Czasem 23 a ta lezy i se gada do siebie. Ręce opadają. Jak przestawić dziecko na tryb nocny?

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

A mnie zrobili z wózkiem - zamawiałam w czwartek, wysyłka miała być do 4 dni i czekałam chociaż na jakiegoś maila z ich strony. a oni mi wczoraj piszą że na ten kolor co wybrałam czas oczekiwania wynosi do 4tyg, tylko kolory przy których napisane jes 24h są wysyłane od razu. ten napis był tylko przy jednym z 6 kolorów. ale zeby jeszcze w opisie zaznaczyli że tak jest a oni nic nie napisali tylko że wysyłka do 4 dni roboczych...
Anulowałam od razu transakcję - tylko najgorsze że muszę czekać teraz aż mi kasę oddadzą. Zamówiłam dziś za pobraniem ale już sie upewniłam czy ten kolor jest u innego sprzedawcy od ręki.

Marysia najlepiej na łyżeczkę i do buźki z łyżeczki. ja tak dawałam espumisan.
Pamiętam że filip na początku też poprzestawiał sobie dzień z nocą ale nie mieliśmy jako tako problemów z kolkami więc poprostu jeśli wstał mi o 17-18 to już nie dawałam mu zasypiać i przed 20 było kąpanie, karmienie i odkładanie do łóżeczka. i muszę powiedzieć że ładnie nam sie przestawił. Tylko że my byliśmy na mm. na kp wiadomo że pewnie częściej będzie chciała ssać.

reklama
Marysia najlepiej na łyżeczkę i do buźki z łyżeczki. ja tak dawałam espumisan.
Pamiętam że filip na początku też poprzestawiał sobie dzień z nocą ale nie mieliśmy jako tako problemów z kolkami więc poprostu jeśli wstał mi o 17-18 to już nie dawałam mu zasypiać i przed 20 było kąpanie, karmienie i odkładanie do łóżeczka. i muszę powiedzieć że ładnie nam sie przestawił. Tylko że my byliśmy na mm. na kp wiadomo że pewnie częściej będzie chciała ssać.
To chyba kupie jej plastikową łyżeczke tylko dla niej bedzie.

Ja pierdziu... Tez bym sie wkurzyla. Ale ja to dzwonie, nie bawie sie w maile. A to na allegro zamowilas?

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

Do góry