reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kulcia u mnie tez kryzys albo laktator do psi budy, bo jak nacisne mleko leci, a laktator nie zasysa dobrze.
Dobrze ze Igi spi jak zabity, a nie pomyslalas ze to skok rozwojowy ?
Moja dzis co 1-2 sie budzi.

Nuska oj pilnuj pilnuj!:) potem bedzie latwiej.

India wlasnie zapomnialam odpowiedziec. Chusteczki TAMI z Rossmana, sa super (nie rozmazuja kupy) a pieluszki hymm jestem zadowolona z pampersa new born-dry.

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

reklama
Kasia pewnie,że pomyślałam ale ja miałam wciąż mokre wkładki laktacyjne pościel koszule a teraz nic. Cycki flaki i w ogóle. Przystawiam go jak szalona kiedy się da ale gowno to daje. Kolejna noc z głodnym dzieckiem to byłby idiotyzm wiec dałam mu bebiszona i w nosie. Robokopem nie jestem. India kiedyś jakoś dobrze to ujęła apropo karmienia mieszanego i to mi się kolatalo w głowie ciągle. Skok rozwojowy owszem był ale już minął tak mi się wydaje bo level wyżej mamy z usmiechami i głużeniem . A pokarm to jest u mnie osobna sprawa. Jak będę mieszanie karmić to nic się nie stanie ;)

Kasia ja ma przekór zapytam. Dlaczego?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie tez niewiele dzieli od mm.... Rozumiem, ze mozna byc noworodkiem, ale zeby jesc co 40 min to przeginka. Czekam cierpliwie, ale zaraz sie skonczy moja cierpliwosc :p

Mnie najbardziej podpasowalo pampersy biale albo baby dream, ale nie fit. Fit sa mniejsze, a my caly czas na 1 lecimy
A chusteczki wyprobuje zatem te o ktorych piszecie, bo dady zielone b.mokre i zimne a baby dream rozowe chyba za malo delikatne w dodtyku

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Ja mam kupione 1 pampersy zielone do szpitala i resztę do domu. I mam tez paczke 2 dady. Ale tych "dad" jest teraz widzę kilka rodzajów. Filip byl na dadach wiec mam nadzieje że i Amelce przypasują. Co do chusteczek to mam 6op pampersa zielonych bo byly kiedys w Tesco w promocji i 4op dady chusteczek bo byly z pudełkiem a je potrzebowałam :) ale zacznę od pampersa.

Ja dopiero klade sie spać bo przyszła moja siostra z przyszłym szwagrem. Chłopacy wypili i tak nam zeszlo. Oby Filip nie wstal o 7...

Kasia czemu spisz z Madzia?? Cos się stało??

I ja te zielone kupuje. Nie odciskaja tak nozek i sa mega chlonne. Az mi sie ta reklama przypomniala " gdzie podzialo sie siku?":)

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

No i dzis nie wychodzimy :( mala ma konflikt serologiczny i przez to na trzecia dobe moze byc nasilona zolteczka wiec musza sprawdzic . Mleka w cyckach tez mam brak.

reklama
Dzwoneczku nie smuc się ja wczoraj cały dzień mm dawałam a sama laktatorem wlaczylam. Po 10ml siary mi się udawało ściągnąć a wieczorem cycki jak kamienie[emoji14]rozkręci się. Umachalam się z tym laktatorem i zaczęłam znowu przystawiać młodego bo to jednak różnica spora. Ogólnie to go naswietlam sama. Ma taki woreczek i co 2-3 godz przekladam go z brzucha na plecy... i tak cały dzień wczoraj i noc[emoji14]wyglądam jak zombiak. .. bo młody generalnie to by ciągle spał. .. pewnie przez tą zoltaczke.
Co do mnie to jest ok. Juz mogę kaszlec więc nie ma co narzekać :)
Mam nadzieje ze zostanie mi takie nastawienie bo juz kryzys miałam hehe
Aha no i mały spadł z wagi sporo. Ale na mm wczoraj w ciągu dnia przybrał 75gram...

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Do góry