reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mala spac nie mozesz??:)
Ja mysle ze w 4zaczne wprowadzac.
Ale powiem Wam ze bardzo podoba mi sie kp.

Dora mowia ze nie da sie na zapas wylezec[emoji6]alee ja chyba sie wylezalam, takze lez i grzej dupke akurat zima idzie.

Ja chyba za chlodno mala ubralam, kark chlodny miala.

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

reklama
U nas jakis kryzys laktacyjny albo cholera wie jaki. Wczoraj od poludnia karmienie co godzine,w nocy najdluzej nieprzerwanie 3 godz snu a tak to niecale 2.

Karmic to ja jeszcze moge na kazde zawolanie, ale czesto konczy sie tak, ze przy cycku zasypia, wali w pieluche, wiec ide jej zmienic, znowu sie budzi i znowu chce cycka, przy ktorym zasypia i wali w pieluche....
Czuje sie wycyckana....

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Moze ja jestem zla matka ale ja robie inaczej. Przed karmieniem zmianiam a po juz nie. Nie zdarza mi sie ze po karmieniu kupa. Moze poczekaj jak mala mocno zasnie i wtedy zmien. Przygotuj sobie wszystko. Ja dzis zdjelam polspiochy i w pampku siku. Dalam jej cycka, zjadla i polozylam do lozeczka. Po 10 min zdjelam pampka i tetre podlozylam miedzy nozki i cerate. Okrylam i ogrzalam troche pokoj. Spi sobie.

U nas jakis kryzys laktacyjny albo cholera wie jaki. Wczoraj od poludnia karmienie co godzine,w nocy najdluzej nieprzerwanie 3 godz snu a tak to niecale 2.

Karmic to ja jeszcze moge na kazde zawolanie, ale czesto konczy sie tak, ze przy cycku zasypia, wali w pieluche, wiec ide jej zmienic, znowu sie budzi i znowu chce cycka, przy ktorym zasypia i wali w pieluche....
Czuje sie wycyckana....

2870 g, 53 cm
India to jak w fabryce szybko przerabia to mleczko

Marysiu nie jestes zla mama. jest nawet zalecane przebieranie dziecka przed karmieniem[emoji5] no ale skoro dzidzi robi kupe podczas karmienia to nie ma wyboru.
czuje sie jak lekomanka.... 5 tab rano a wieczorem 3

[emoji173] Irminka [emoji173] tp ok 27.01.2017r.

Marysia no to mam taka mniej więcej fryzurkę jak na zdjęciach tylko trochę krótsza :) co do rozszerzania diety to przy Filipie tez się doczekać nie mogłam i jak tylko skoczył 4 miesiące to zaczelam no ale moje dziecko nie bylo chyba na to jeszcze gotowe pomimo karmienia mm. Nie chcial jeść i wyszlo na to ze 5,6,7 miesiąc wróciłam tylko na mm i sprobowalam jeszcze raz w 8 i ładnie zaczął zajadać.

Pytalam teraz ta położna co do mnie przychodzi i ona powiedziała ze czy karmione cycem czy mm najlepiej po 6 miesiącu zaczynać wprowadzać. I teraz na pewno poczekam.

Ale każde dziecko inne. Moj chrześniak pięknie zaczął jeść po 4m-ci...

Moze ja jestem zla matka ale ja robie inaczej. Przed karmieniem zmianiam a po juz nie. Nie zdarza mi sie ze po karmieniu kupa. Moze poczekaj jak mala mocno zasnie i wtedy zmien. Przygotuj sobie wszystko. Ja dzis zdjelam polspiochy i w pampku siku. Dalam jej cycka, zjadla i polozylam do lozeczka. Po 10 min zdjelam pampka i tetre podlozylam miedzy nozki i cerate. Okrylam i ogrzalam troche pokoj. Spi sobie.

U mnie to nie przechodzi. Wali w pieluche nawet w min po jedzeniu i spi, jest nieprzytomna, dopoki pieluchy nie straci :-] a nie chce jej w brudnym pampku trzymac

2870 g, 53 cm

to szwagierce mala robila kupe praktycznie non stop to polizna mowila ze tak sie zdarza czasem i mowila zeby jakies tam kropelki podawac z bakteriami i sie wyregulowalo

[emoji173] Irminka [emoji173] tp ok 27.01.2017r.

reklama
Ona ma dwa tygodnie, mysle, ze sie wyreguluje jeszcze :-)
Zreszta nie robi po kazdym karmieniu, ale tak po 60% karmien. To jak loteria

2870 g, 53 cm

Do góry