reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
India lekarz z oddziału może wypisać albo chyba nawet internista. bo chodzi ci o l4 na opiekę na ciebie tak?

byłam na ktg. 4 skurcze były. o 16 mam przyjść jeszcze raz bo mały ma za wysokie tętno :/

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

India z tego co wiem to od dni wyjścia ze szpitala można bo jak jesteś w szpitalu to jesteś teoretycznie pod opieką.
Może wystawić szpital ( ale podobno ze szpitala dają kilka dni) lub lekarz prowadzący ciąże albo lekarz rodzinny. Przysługuje jeśli się nie mylę do 2 tygodni zwolnienia lekarskiego z racji opieki nad członkiem rodziny, chodzi o żonę nie dziecko.
Potrzeby będzie NIP załadu pracy

Poza tym przysługują mężowi 2 dni urlopu okolicznościowego.
Poza tym ma jeszcze 14 dni kalendarzowych urlopu ojcowskiego.

Hej Dziewczyny ;)
Dora032 no ja cały czas mówiłam, że u nas będzie dziewczynka a wyszedł Jaś ;) poczekajmy, bo może u Ciebie będzie jednak i jakiś Jaś czy Staś i dziewczynka na raz ;D
a co do leżenia w domku, to ja tak miałam, ale Twoje słowa wtedy i tak były trafne, więc nie masz za co przepraszać, teraz Ty się po prostu "ponudzisz" ;)
OlaMagda już poprawiłam, właśnie nie mogłam znaleźć Twojego postu po porodzie i nie wiem czemu pominęłam to wtedy ;p
KasiaMarysia no właśnie mi taka papka nie wyszła, tylko no takie kuleczki z kaszy ;p ale poprawię któregoś dnia jak się będę nudziła, zrobię powoli, na spokojnie i więcej mleka dam ;)
Życiowa faktycznie to wydaje się, że tylko kabel, bo wątpię żeby tak "młoda" kuchenka już padła, chociaż dzisiaj z tymi sprzętami to nigdy nic nie wiadomo.

Byłam na kontroli u endokrynologa i tsh spadło z 4,31 do 1,13 więc bardzo dobrze i inne wyniki też mam dobre ;) póki co nadal mam brać tabletki, ale nie podnosimy bardziej dawki i znowu kontrola za 8 tygodni (chociaż zapisałam się za 10 tygodni bo najbliższy wolny termin był na 6.12).
I muszę ciśnieniomierz nowy kupić chyba, bo ten co mam ześwirował ;/ pokazał mi rano ciśnienie 136/107, pół godziny później już 144/126 co jest niemożliwe bo przy takim ciśnieniu bym się źle czuła, a czuję się całkiem normalnie. Teraz też niby mi pokazuje 156/81.... Kupiony może z miesiąc temu i nie wiem czy mam paragon żeby zareklamować ;/
I za chwilę przychodzi do mnie dziewczyna pazurki na ślub robić ;)
Zajrzę później, miłego popołudnia ;*

India tak przysługuje 14dni opieki na Ciebie. Wypisuja w szpitalu w dniu Twojego wypisu. Tylko nip pracy potrzebny. No i 2 dni okolicznościowe jak dziewczyny piszą .

A ja miałam dziś kontrole z naszego kochanego zusu :D i nie bylo mnie w domu i pismo im musiałam pisać. To jest jakaś masakra - kontrolować kobiety w ciąży. Napisałam ze bylam z synem na spacerze i niech spróbują się cos czepiać.

A mi sir chyba Filip rozkłada. Od przyjścia z przedszkola spi juz drugi raz, caly czas poplakuje, leży na kanapie. Mierzyłam temp to miał 37. Zobaczymy na wieczór.

A ja na 18 jadę na zebranie do przedszkola.

Marysia i co myślisz o tych pampersach zielonych?? W porównaniu z białymi??

reklama
Do góry