reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Zyciowa no ja myślę ze nie Ty haha- nie ten wiek... Ciąży oczywiście :p

KasiaMarysia wstrzymaj sie do dzisiejszej wizyty, wytłumacz, pokaz jak mala sie zachowuje jak ja boli. A próbowałaś tego termoforu z pestkami wiśni?? Albo ciepla pieluszka robic masaz brzuszka- ja Filipowi tak robiłam jak miał napady kolek. Chociaż nas i tak ominely najgorsze placze i w ogóle. A najlepiej dzialalo u nas ze jak młody zaczynał sie prężyć i nie szli go uspokoić to ubrac i we wózek na spacer :)

reklama
India dla mnie to jest dziwny wynalazek ... nic miłego jak ktoś ci w pupke wkłada rurkę która wymusza coś na co nie jesteś gotówa[emoji14]tak to widzę. .

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia jak chcesz. Pediatra poleca to co musi bo dostaje za to pieniążki nie wiem czy się orientujesz.

OlaMagda podziwiam Cię , że z 3 dzieciaków dajesz rade ;D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Kulcia, nie generalizujmy, że pediatra wciska tylko to za co dostaje pieniądze.
Ja tam nie ogarniam tematów brzuszkowych, bo Radek nie miał z tym problemów, a co do kup to prawda, ze na piersi może się nie wypróżniać długi czas. Mojemu czasem to zajmowało i 12 dni ( ale to było w późniejszym okresie, na pewno nie jak miał 2 tygodnie).

Kulcia mamy inne zdania i poglady.
Ja dostalam zalecenie na wit K dokladnie tej firmy
1474444510490.jpg

A ulotek firmy tego delicolu nie widze wiec nie sadze by miala umowe. Moze po prostu chciala pomoc.

zyciowa a lewatywa??:)

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

Załączniki

• 1474444510490.jpg
    1474444510490.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 175
Ja nie generalizuje ale te leki są dla dzieci powyżej miesiąca a nie dla noworodka. Igi mi robi kupę max raz dziennie, w każdym momencie to jest normalne przy kp.

A wiem, że większość lekarzy działa w ten sposób bo mam ciotkę która jest "przedstawicielem medycznym " i co drugi doktorek ma fajne granty za to , że coś będzie polecał. I nie mówię tu o dlugopisach i notesikach. Haha nawet orzeszki nerkowca dostawali :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

ej ale tej Rurki sie nie wklada nie wiadomo jak daleko. 0,5cm z oliwka. mojemu Bbardzo to ponagalo. kiedys uzywali termometry w tym celu. mi mama opowiadala ze do pol roku dzien w dzien mialam kolki i pomagala mi termimetrem. po kilku latach wyszlo ze mam przewezenie jelita i tam sie wszystko zatrzymywalo. a co do rurki to uzywalam jak byla tylko potrzebna a nie non stop. ile matek tyle zdan

Kasia Marysia nigdy nie miałam lewatywy. .. i nie zamierzam jej mieć póki istnieją inne sposoby na problem zatwardzenia.

Marysia potrafiła po 6 dni kupy nie robić... stosowałam masaże ćwiczenia kąpiele itp. po prostu nie jestem za taką nachalna ingerencją w organizm noworodka który się uczy dopiero funkcjonować samodzielnie. .. może dlatego nie stosowałam przy córce kropli syropow od pierwszych dni życia czy też rurek i innych termometrow ...
to jest mały człowiek który sam też się uczy swoich potrzeb i funkcjonowania układów wszystkich. a ułatwiając od samego początku coś co ma być później naturalne (chociażby wyproznianie czy prace jelit) można bardziej zaszkodzić nuż pomoc. .. bo "rozleniwia " się organizm i przyzwyczaja do tego ze niepotrzebuje wysiłku do nauki bo przecież zaraz dostanie wspomagacze jakieś.
takie jest moje zdanie.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ej ale tej Rurki sie nie wklada nie wiadomo jak daleko. 0,5cm z oliwka. mojemu Bbardzo to ponagalo. kiedys uzywali termometry w tym celu. mi mama opowiadala ze do pol roku dzien w dzien mialam kolki i pomagala mi termimetrem. po kilku latach wyszlo ze mam przewezenie jelita i tam sie wszystko zatrzymywalo. a co do rurki to uzywalam jak byla tylko potrzebna a nie non stop. ile matek tyle zdan
Termometru do pupki nadal sie uzywa. W szpitalu tak mierzyli jej temp. I ja tez chyba taki kupie, bo nie stac mnie na taki elektroniczny za 100 zl

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

Do góry