reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Hejka
Ja tez dzis lepiej troche spalam[emoji5] zaraz ide jesc sniadanie a kawe to pije po 10[emoji5]
Violu po malutku ale schodzi.... wsumie w niedziele jedlismy z malym jajecznice i sie troche pogorszylo.....wczoraj rano mial to mocno czerwone i go swedzialo. W nocy tez sie drapal. Wczoraj zrobioam oklady z siemieniani kapiel w szarym mydle i jest juz lepiej. Nie jest takie to czerwone juz

reklama
India - ja tez sie pierwszy raz z tym spotykam , urodziłam raz 2 i raz 3 dni przed terminem.
W pon powiedzieli mi ze mam wrócić w środę i jak cos poszło do przodu np rozwarcie na 2 palce to dadzą globulke na skurcze i mnie zostawia , a jak dalej to samo to dają ostatnie 48h i w piątek rano juz wywołują kroplówką. Mówili ze dawniej jakieś 5 lat temu to nawet do 42tc czekali czyli 2 tyg , teraz góra 4-5 dni po terminie bo nie ma po co . Tyle wiem , narazie jakichkolwiek sygnałów brak , zreszta przy tamtych ciazach tez nie miałam sygnałów jakis przed porodem , skurcze przychodziły nagle .
Życiowa kochana- troche sie wysłałam , od 24h do 3h i od 4h do 6h30 moze byc :-) zaraz małego zawożę do szkoły , maż juz pojechał do pracy a córka juz na 8h do szkoły poszła .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016

Dzień dobry.
Ola w polsce też trzymaja nawet do dwoch tygodni po porodzie, alr wg mnie to zależy od lekarza. Jak byla w szpitalu to ordynator kazał dziewczynie chodzić i czekac a w sobote rano inny lekarz od razu zabral ja na porodowke bo po co czekać.

Dziewczyny jakie mam kupic witaminy? Wczorak kupilam kwas foliowy i pani w aptece znajac troche moja historie dała mi kwas na recepte bez recepty hehe. Zaraz jade odebrac duphaston no i zaczynamy dzien jak codzień :)

Miłego dnia

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Aniu na poczatek wystarcxy kwas foliowy. Ja dralam dwa razy dziennie. A pozniej kupilam feminovit +dha sklad maja dobry i cena jest ok

MalaMi ja też będę brac dwa razy dziennie ten kwas bo nie brałam przed.
Ja z Tosia bralam doppelherz mama i chyba teraz tez sie zdecyduje. One oprócz tych witamin ktore sa potrzebne a najbardziej zależy mi na dha i jodzie, mają jeszcze coś tam co wpływa dobrze na włosy,skórę, paznokcie. Ja takich włosów jak w pierwszej ciąży nie miałam nigdy... a pozniej przy kp połowa mi wypadła.... :)

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ania - ja to w tej ciazy tak sie bałam ze cała ciaze brałam kwas foliowy plus witaminy jak femibion plus żelazo plus magnez 400. Wszystko przez cała ciaze , dopiero tak od miesiąca tylko femibion.

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️
Termin porodu 5/09/2016

Wiecie po co czekać? Bo to jest sztuczne przerwanie ciąży tak jak i cesarka. Nagłe odcięcie hormonów ciążowych przez wywołanie bądź cc jest i dla.kobiety i dla dziecka ciężkie , tyle miesięcy stała dawka a tu nic. Dlatego kobiety po cc częściej mają depresję poporodowa. Ja na przykład pierwszy tydzień miałam mega wahania nastrojów. Rozmawialam z położna i właśnie ro mi powiedziała. Dziecko powinno być gotowe do wyjścia , nie powinno się wywoływać , chyba, że zagraża to już zdrowiu malucha i mamy.

A wiecie , że mi nie wydlpadaja włosy teraz? Nic a nic.
Częściej mam brudne, przetlusczaja się.
Paznokcie za to to horror. Rozdwojone i brzydkie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :) u nas dzis tez dobrze w przedszkolu także jestem spokojniejsza :)

Zaraz jadę z moim na kontrole do lekarza z ta reka, tzn on do lekarza a ja chyba po lumpkach pochodze ;)

Anka32 ja tez mysle ze na początek sam kwas foliowy wystarczy. Ja używam teraz doppelherz mama Premium bo nie ma zbyt bogatego zestawu witamin a wszystko co najważniejsze.

Ja pierwsza kroplowke wywolujaca dostałam 10 dni po terminie ale nic nie ruszyla i kolejna po dwóch dniach no i wtedy urodzilam. No wiec filip jest 12dni po terminie porodu.

Mamakulka cos w tym jest bo ja tez miałam straszne wahania nastrojów i dużo plakalam przez tydz-dwa po cc

reklama
Do góry