reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja kupiłam fride.mialam przy Marysi i się super sprawdziła.
KasiaMarysia o niebo łatwiej utrzymać ją w czystości niż gruszke i lepiej się sprawdza.

Ja dziś znowu się nalazilam. .. w sobotę impreza urodzinowa mojego... zaczynamy szykować wszystko[emoji14]
Musze wymyślić ze dwie sałatki do grilla jedną na bank chce z makaronem jakaś a drugą może ziemniaczaną taką z cebulką i oliwą hmmm macie jakieś pomysły? :).. mam już karkówke i kiełbasę i zrobię szaszłyki i cukinię grillowana i udka i nóżki. .. mój jeszcze hamburgery chce (ale gotowe-tylko buly do tego hehe) jesu ile żarcia[emoji14]to na działce wiec narwe ogórków świeżych i pokroje do chrupania tez :)
Hihi uwielbiam jeść[emoji14]
Dzisiaj mam w ogóle jakiś dzień żarcia
... od rana normalnie szaleje... botwinka i filety z kurczaka z mizeria i fasolka szparagowa. .. i kanapeczki z pomidorem i szczypiorkiem i dwie tabliczki czekolady.... a taka byłam słaba do południa myślałam że zejde ale przeszło na szczęście. ..

A! I byłam u lekarza swojego i znowu/nadal mam infekcje. .. kur** ani nie wspolzyjemy ani nie korzystam z basenu nie jeździmy nad jezioro... skąd ciągle to świństwo mam... wybieram leki do końca zawsze... no.cholera. .. :(

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka :)
Kulcia to ja trzymam kciuki albo żeby Cię szybko wypuścili, albo żebyś wyszła już z Ignasiem! :D
Aniaa_H Kochana super niespodzianka :D Sama chętnie bym gdzieś pojechała nawet na jeden dzień, ale mój urlop ma za miesiąc dopiero a na weekendy z reguły mamy już plany porobione wcześniej i żaden spontan nie wchodzi w gre ;/
OlaMagda to ja czekam na zdjęcia mieszkanka :)

Dziewczyny, bo mam dylemat i potrzebuję porady ;/ Chodzi o te prenatalne.
Wczoraj gadałam z moimi rodzicami i przyszłą teściową i dosłownie na mnie naskoczyli, że wymyślam. U mnie w rodzinie jak i u mojego nie było nigdy żadnych chorób genetycznych czy innych przykrych historii. Wszyscy rodzili zdrowe dzieci i oni mi gwarantują, że urodzę zdrowe śliczne dziecko... Do tego usłyszałam, że teraz lekarze to tylko żeby kasę wyciągnąć i dlatego polecają tego typu badania i sieją niepokój w pacjentkach. Normalnie z nerwów się poryczałam i poszłam do kuchni i tylko słyszałam jak pytali mojego o zdanie i on powiedział, że według niego to też nie jest potrzebne, ale generalnie to on nie wie. Wychodzi na to, że ja po prostu wymyślam, albo mam za dużo kasy i nie wiem co z nią zrobić ;/ Po tym wszystkim jak już miałam dość rozmowy z kimkolwiek powiedzieli, że i tak zrobię jak będę chciała, ale według nich to jest zbędne.
I teraz sama nie wiem czy według was każda kobieta powinna te badania zrobić? Czy jest tu jakaś na forum, która tych badań nie robiła, bo nie pamiętam? Czy ewentualne wady można wykryć na późniejszym usg? Albo jak im przetłumaczyć, że to ważne i że takie badanie chcę zrobić, żeby resztę ciąży przejść nie martwiąc się aż tak o zdrowie mojego Maleństwa ;( Nie ma siły z nimi o tym dyskutować i nie wiem jak teraz postąpić ;(

Przepraszam za taki długi wywód ale musiałam się wygadać i zapytać was o radę.

Nuśka ja nie robiłam żadnych dodatkowych tylko normalne usg co miesiąc na wizycie. Po 20tc masz połówkowe wtedy też mierzy sie tą przezierność karkową itp. Moja gin nawet mi nie proponowała w tej ciaży, pamiętam że z Filipem proponowała że mogę iść gdzieś na prernatalne ale sie nie zdecydowaliśmy.

Kulka!!! Super :) :) Nic sie nie bój - cc da sie przeżyć :) i oby Igi do poniedziałku nie urósł do wagi mojego Filipa - 4900 :D a i usg mogło sie pomylić bi Filip dzień przed porodem wg usg ważył 4300 :p Ale powiem Ci że dla Was takie duże dzieciątko to "łatwiejsze" podnoiszenie itp.
Mi położne powiedziały że przynajmniej bedziemy sie czuli z mężem jak byśmy już mieli 3-miesięczniaka w domku. i powiem Ci że mój rzeczywiście (gdzie strasznie sie bał że Filipa nie weźmie na rece itp) po dwóch dniach od wyjścia ze szpitala już go kąpał :D
Czekamy!!!

U nas trochę zmartwien było wczoraj bo mój zaczął wczoraj pomagać bratu w remoncie domu i po 2h tak pechowo rozciął rękę w nadgarstku że odrazu na IP pojechaliśmy... ręka w gipsie bo przeciął ścięgno i 6szwów. na szczeście to ścięgno nie jest odpowiedzialne za ruchomość palców itp więc palce są w porząku. gips na kilka dni a potem tylko szwy. no i prawa ręka :/
no ale że on w domu nie usiedzi to już dziś poszedł do brata i pomagaco możę lewą :D jutro rano jedziemy do poradni ortopedycznej na kontrolę.

Moze i latwiej utrzymac w czystosci ale pani w aptece mi pokazala ze to matka ustami przez rurke ciagnie z noska dziecku. Masakra....moja mama mowi ze masc majerankowa ze mna stosowala.

Viola pech straszny. Współczuje mu bardzo. Ale jak on to zrobil ze przecial reke??

Zyciowa ja juz malo co moge zjesc, bo brak miejsca :/ a skorzystalabym z takiego jedzonka.

India Ty juz cos do torby masz?

[emoji173]Madzia 35 tydzień[emoji177]

Leżało na podłodze pelno boazerii bo zrywali ze ścian i wszedł na gwóźdź i chcial ta noge wyszarpnąć, stracił równowagę i wpadł na stara peknieta umywalkę i o nią się rozciął... Pech po prostu...

Co do gruszek itp to ja gruszka przy Filipie nie umiałam, za to frida odciąganie szlo super. Teraz albo frida albo właśnie katarek do odkurzacza bo właśnie słyszałam ze jest jeszcze lepszy.

Marysia odciągasz ustami ale tam pomiędzy ta rurka ktora wyciągasz a ta ktora ssasz jest taki filtr z gąbki który myjesz po kazdzym użyciu w gorącej wodzie

KulCia - to super ;-) ważne ze wszystko jest dobrze z dzidzia :-) to on nie jest główkowo obrócony ? Ze nie można naturalnie ? Moj syn 4,1kg i 3 dni przed terminem normalnie rodziłam :-) cesarki sie nie bój przynajmniej nie boli :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️ 35tc

Jest glowkowo normalnie ale jest za duży, lekarz mówi , że naturalnie jest ryzykownie. To mój pierwszy poród to raz , dwa, że może się no kazać większy jeszcze. Boje się ze się zaklinuje i go będą wyszarpywac i mu np polamia bark. Albo będziemy się męczyć 12 h a i tak trzeba będzie cc bo tętno zacznie spadać. Wole nie ryzykować :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ania H Wiki przykro mi dziewczynki, że tak cierpicie :** ale pamiętajcie. Trzeba myśleć pozytywnie.

Widzę , że mamy nową koleżankę staraczke :) witaj kochana :* Ja nie pomogę Ci w kwestii długich starań.

Nadziejka może Fifek Ci tam dawał po żołądku? Miałam dwa razy mocny bol żołądka w ciazy i chyba właśnie mój smok mi tak dupil stopkami.

No KasiaMarysia te aspiratory mają gąbkę pomiędzy i nic do buzi Ci nie wpadnie ;) moja mąż też myślał że się zassie i co później z tymi spikami hehe spokojnie. A gruszka jak dla mnie słaba sprawa. Ja mam traume :)

Życiowa nie czytam Twojego wpisu bo jest 5 rano ja jestem glodna tak ze zaraz zdechne a do 6 musze czekać na pobór krwi przed wyjściem !! W domu jak zrobie obiad to zjem 4 porcję. Bo tu widzę u Ciebie jakieś mizerie i cukinię. Ale tu w szpitalu nie ma lipy. Jeśli chodzi o wersję wege to się starają bo wczoraj jak był gulasz miesny z ziemniakami to ja dostałam wege z kotletów sojowych i nie oszukują mnie na zupach. Mam inna zupe niż reszta bo moja nie na mięsie ;)

Viola :*** Właśnie moja mama i babcia mojego męża mówią , że mamy ułatwione zadanie bo jak taki duży to jak kilku tygodniowy dzieciuch :) ciekawe jaki długi będzie.

O kochana to nieciekawie z męża łapka. Ale jak już działa to pewnie niedługo całość się zagoi. Dobrze, że nie wykorzystuje kontuzji i nie udaje kaleki haha ;) uściski dla niego.

OlaMagda widziałam na snapie fotki , tu w WiFi szpitalnym słabo mogę odpisywać bo mi snap się wiesza i ciągle ładuje ale widziałam :D super! Nareszcie na swoim co? Teraz będziesz urządzać :)

Nadrobilam.

U mnie jak mówiłam wczoraj. Trawimy informacje o cc i o wadze " małego " [emoji38] dobrze , że ubranka mam większe. Moja ciocia juz panikuje , że pewnie 68 będę musiała od razu ubierać ale ja myślę , że 62 na spokojnie na początku. Całe szczęście , że nic na 56 Nie kupiliśmy i pampersy tez 2 od razu wzięłam bo uznałam , że 1 bez sera :D kurcze no e szoku jestem dalej.

Poza tym trochę się martwię bo naruszyłam sobie tu w szpitalu podczas chodzenia pieprzyka na udzie i mnie boli i spuchł... taki wystający. Teraz juz nic z nim nie zrobię ale jakoś mnie zmartwil. Mój mąż będzie panikować jak zobaczy.

Dziewczyna co ze mną leży tu na sali to jej dwie ciocia są tu poloznymi i trochę się wypytalam o cc jak przyszły to mówią , że nie jest reguła , że leżeć 12 j bo to zależy jaka igła przy znieczuleniu. Jak mniejsza i cienka to już po 4 można się ogarniać powoli bo mniejsza inwazja. Ale mówi , że nie wie jaka dadzą radę u mnie. Zobaczymy. Przeżyć musze. Będzie mąż i pomoże. Dam Wam znać na którą trzeba kciuki zaciskac :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry