reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

dżoł ja cie nie rozumiem... jesteś w ciąży. zaczelas krwawic i nic nie robisz co mogłoby ci pomoc tą ciążę utrzymać. Ja wiem ze lekarz może "tylko" ci leki zapisać albo położyć na oddział. ale ja bym w życiu nie poszła do pracy w twojej sytuacji. tylko od razu poszła na IP w trosce o swoje dziecko i swoje zdrowie...

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dżoł jak coś się dzieje to trzeba to sprawdzić, a już jak krwawisz to tym bardziej! Nie można tego bagatelizować. Według mnie jeśli chcesz tego dzidziusia (a na pewno chcesz) to musisz robić wszystko żeby było dobrze i z Tobą i z Maleństwem więc nie czekaj tylko zwalniaj się z pracy i biegiem na IP bo jeśli coś się dzieje złego to czas reakcji też może mieć duży wpływ na wszystko... A jeśli to nic poważnego to chociaż się uspokoisz, bo stres też nie jest wskazany.
Ja już w tej ciąży byłam w szpitalu z plamieniem i jeśli cokolwiek by się działo znowu to z całą pewnością nie czekałabym na wizytę tylko od razu na pogotowie...

Później dziewczyny napiszę co u mnie a trochę się dzieje i dlatego mało mnie tu ;p
Teraz idę robić gołąbki ;)
Ściskam Was ;*

Ostatnia edycja:
Jak jest zdrowa nie zagrażająca niczym ciaza to ani paracetamol ani nospa w niczym nie szkodzi apsolutnie .. Czasem trzeba wziasc jak masz ostry bol czy gorączkę to plastrami chłodzącymi sie nie wyleczysz .. A co do łożyska to moze racja ze to w 16tc jest juz całe i chroni dzidzie , bo jak ja tą ostra grypę miałam to byłam w 20tc i mi pozwolili do 5 paracetamol dziennie bo gorączkę należy zbić w ciazy apsolutnie .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️34TC

Paracetamol można brać w ciąży jeśli jest taka konieczność. Jeśli jest infekcja czy ostry ból. Wiadomo że stan zapalny jest groźny dla dziecka i matki i jakoś trzeba się leczyć.
Nie zgodzę się że jest w 100 % bezpieczny. poza tym syntetyzuje się w wątrobie przez co ją obciąża a to dotyczy każdego nie człowieka. Wiadomo że w niewielkich ilościach nie zaszkodzi nie ma co wyolbrzymiać i dramatyzować. Wszystko z głową i rozsądkiem.
Mój wpis poprzedni miał na celu zwrócenie na to uwagi. Jak ostry ból to wiadomo, ale jeśli czasem można bez to trzeba pamiętać, że lekarstwa to nie dropsy.
Poza tym łożysko chroni dziecko wiadomo ale też przez łożysko matka ma kontakt z dzieckiem i wszystkie substancje, które spożywa matka docierają do dziecka. Lekarstwa i alkohol np. Dlatego w ciąży nie pijemy :)
Ja z racji swojego zawodu niestety dużo wiem na ten temat. Czasem mi się wydaję, że więcej niż bym chciała... Pracuje min z dziećmi autystycznymi wiec muszę wiedzieć...

Kochane nie zwracajcie wagi na moje komentarze. Koniec tematu z mojej strony.
Życzę każdej aby bez problemów urodziła zdrowe i śliczne maleństwo:)

Ostatnia edycja:
Hello, melduje sie i ja :-) wstalam dzis po 5, o 6 obudzilam Radzia i pojechalismy z rana na moje badania krwi i mocz zawiezc. Wrocilismy godzinke temu, zjedlismy sniadnie i jeszcze babcia do nas z borowkami z dzialki podjechala. Mam tyle borowek, ze nie wiem czy do wyjazdu je ogarniemy[emoji14]
Cos mnie gardlo pobolewa, ale nie wiem czy chorobowo czy czyms podraznilam.

Snilo mi sie, ze Dora wstawila pozytywny test, a ja od razu sie cieszylam jak glupia[emoji14]Dora, moze to.proroczy sen? :-)

Dzol, jak u Ciebie sytuacja??

Wczoraj Ada tak.mi swirowala w nocy w brzuchu, ze zasnac nie moglam , a dzis odsypia[emoji14]

Adrianka [emoji307] 29 tc

India kochana oby:) Mnie się śniło, że miałam dwoje dzieci chłopca i dziewczynkę i straszne urwisy były nie chciały mnie słuchać ;)

Hej:)
Dora ja myślę że to jest przesadzone zapytam lekarza mojego
Koleżance lekarz normalnie powiedział ze moze brać apap jak będzie ja cos bolalo
Wiem ze prawie nic brać nie można dlatego wolalam wczoraj się spac położyć niz wziąć ale jak bede miala ostry ból glowy to nie przesadzajmy ze jednego apapu nie można tym bardziej ze nie ja od początku ciąży nic nie brałam jeden paracetamol nie popadajmy w paranoję
Ja zawsze pytam lekarza albo w aptece
Dziewczyny normalnie u mnie paracetamol biorą
Dermatolog przepisała mi maści na te moje nogi i tabletki to tabletki nie moge ale masc jest bardzo slaba i lekarz pozwolił.:)

A jak kogoś złapie ostra angina np to przecież musi antybiotyk jakiś bo naturalne nic nie pomoże a to zarazki po całym organizmie rozsiewa.
Oczywiście bez zgody lekarza nic nie biore.
Czytałam ze długotrwałe branie może cos tam zrobić ale jedna raz kiedyś jest w pełni bezpieczna ;)
Marysiu ja to jestem zielarka wszystkie ziola kocham pokrzywe tez najbardziej chyba koper:p
Mama nieraz miete z ogródka przynosi do herbaty.

Dzol ja na Twoim miejscu dawno bylabym w szpitalu tym bardziej ze to nie jest plamienie a zywa krew.

Dziewczyny tez tak w ciąży macie koszmary? Kurde jakie rzeczy mi się snia to szok..
Czas wstawać ładna pogoda u mnie dzisiaj

Dora zgadzam sie z Toba w 100%, jesli mozna cos lagodzic inaczej to koniecznie trzeba. Wiadomo jak Olamagda byla chora w swieta z goraczka to wyjscia nie miala. Np mnie teraz bardzo boli kostka na zmiane pogody, leku nie wezme, mama mi dala masc i kazala wygrzac. Oby przeszlo, bo umieram.

India kciuki za wyniki. A co do borowek to moze zrob rolade bezowa z borowkami taka jak ja robilam.

Nuskaaa smaka narobilas;)

Otoz jest fotelik samochowy, musze tylko wkladke dla noworodka dokupic. Ale super sie buja[emoji1]
1469093396353.jpg
1469093401677.jpg

[emoji173]Madzia 33 tydzień[emoji177]

Załączniki

• 1469093396353.jpg
    1469093396353.jpg
    42,8 KB · Wyświetleń: 157
  • 1469093401677.jpg
    1469093401677.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 160
reklama
Kasia jeszcze wózek i masz z głowy:)
No ale co nie na każdego działają naturalne sposoby.
Ja jak wytrzymam ból to nie biorę ale jak się nie da to jedna tabletka trzeba wziąść
Wątpię ze na mnie by okład zadzialal a tępy bol głowy czasem jest .
Ja tez jestem panikara jesli chodzi o leki w ciąży dlatego zawsze konsultuje a lekarz wie co robi

Do góry