reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
cześć. może i ja się poodzywam dziś więcej.
dzol a nie poszłaś na IP z tym krwawieniem?

czarnuszka o do mojej gin idziesz... ja byłam na dwóch wizytach zanim zaszłam u niej. na ostatniej przepisala mi lutke i się udało. tylko powiedz jej wszystko. i ona monitoringiem cyklu jako takim się nie zajmuje. przynajmniej mi tak powiedziała jak o to pytałam. owszem podgladnie ale leczenie itp zostawia innym. w sumie nie wiem kto w jg jest od monitoringow.

ja niedawno się obudziłam. .. oczywiście z bólem biodra. standard.
wczoraj skrecilismy komodę i regał. w tym miesiącu ruszamy z remontem przedpokoju jeszcze... mój coś swiruje i chciałby wszystko na juz zrobić. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzol- ale jakie to krwawienie ? Jak duzo to lepiej iść na IP ...
A jak troszkę to czasem bywa to normalne , nie wiem jak nigdy w żadnej ciazy nie krwawiłam ale znam takie co plamily ..

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️34TC

Ostatnio na ip przepisal mi duphaston i kazal czekac. Wiec teraz nic nowego mi pewnie nie powie. Jedynie moge zwiekszyc duphaston. Krwawienie jak przy slabym okresie. Jakbym za przeproszeniem sikala krwia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to jak żywa czerwona krew nie plamienia brązowe to nie wesoło , leż najlepiej i zobaczysz jutro . Nie martw sie na zapas , moze poprostu masz krwiaka ,i wtedy z dzidzia jest wszystko ok .

Marysiu kupiłam w razie w
Raz odkad jestem w ciąży bralam paracetamol bo Pani w aptece powiedziała ze jest bezpieczny i ze czasem lepiej wziąć niz nie tak to staram się nie brać ale apap to prawie to samo.
Przestało ale usiadlam chwile do laptopa niedosc ze raz na rok to zaraz głową boli nie lubię i nie siade więcej:/
Olu nie ma czegoś takiego jak leki "bezpieczne " w ciąży. W wyjątkowych sytuacjach porostu niektóre należy zażyć. Czasem lepiej zimny okład i relaks na ból głowy. paracetamol też nie jest obojętny dla płodu. Istnieją badania naukowe które dowodzą że może zwiększać ryzyko wystąpienia astmy czy autyzmu. Zawsze należy rozważyć czy warto brać. Nie chce Cie straszyć.

Dzol, ja mialam plamienie dwa razy, pierwsze 8t4d ale mega malutko, na SOR okazalo sie, ze to krwiak, drugi raz 10t2d, troche mocniejsze,ale tez nie za duzo, okazalo sie ze te krwiaki sa na zrostach pooperacyjnych,a Malenstwo rozwija sie zdrowo! dzis zaczynamy 12 t, dr mowi, ze byle do 16, potem sie unormuje.
Nie trac nadziei! pedz do lekarza i nie zostawiaj tak tego, poki nie ma skurczy i skrzepow jest nadzieja!!
a jedyne lekarstwo to lezenie plackiem i luteina lub duphaston

8599e6ydh9ss8jgy.png

Ostatnia edycja:
Dzien dobry.

Dzol zadzwon do lekarza i przeloz na dzis wizyte.

Zyciowa a od czego Cie te biodra bola? Podziwiam caly czas cos sie dzieje u Ciebie w domu.

Anna a Ty lezysz tak jak mialas zalecone?

Kulcia jeszcze pare dni, damy rade;)

Kurde laski wczoraj wieczorem znowu mialam rozwolnienie do dzis mnie trzyma.

[emoji173]Madzia 33 tydzień[emoji177]

Dora, i olcia- ja znow słyszałam ze paracetamol jest bardzo bezpieczny w ciąży , i jak cos boli to należy brać , gorzej jest wlasnie cierpieć , po 13tc łożysko juz jest tak rozwinięte ze chroni dziecko przed czymkolwiek , ja w 20tc miałam straszna grypę pewnie niektóre pamietają , i brałam po 3-4 apapy dziennie ma zbicie gorączki przez równe 10 dni . Otrzywiscie za rada lekarza nie na własna rękę :)
Do tej pory biorę czasem tak raz dwa w tygodniu jak mnie boli brzuch czy głowa , na mnie nospa nie działa.

reklama
KasiaMarysia leze, leze kochana! wstaje tylko zeby sie rozprostowac, na jedzenie i do wc.
Dzis starszy syn podal mi sniadanie do lozka :-)
OlaMagda mi gin mowil z kolei, ze lozysko w pelni dziala od 16 tyg, do tej pory mam sie oszczedzac.

8599e6ydh9ss8jgy.png

Do góry