India a możesz opowiedzieć o tym? Chciałabym poznać jakaś straszna historie żeby wiedzieć na co też muszę być przygotowana.
Napisane na SM-N910C w aplikacji
Forum BabyBoom
To po prostu kwestia bolesnego i jak dla mnie dlugiego porodu. Innych hardcorow nie bylo. Bylam 12 dni przed TP z OM
Odczuwalne skurcze zaczely sie ok 16. Mierzyc odstepy zaczelam ok 20, bo skurcze juz zaczely byc bolesne. Wlazlam pod prysznic na 40 min z nadzieja, ze przejde, ale nie przeszly. Sprobowalam sie polozyc do lozka, ale nie dawalam rady wylezec, wiec wrocilam do salonu przed tv. Jakos po 23 obudzilam M.( skurcze co 5 min), ze jedziemy do szpitala, bo to chyba juz to, ale pewnosci nie mialam.
Ok 24 zajechalismy do szpitala nr 1,.zrobili mi KTG, skurcze na 30%, a mnie juz dosyc mocno bolaly. Pozniej badanie na fotelu, lekar stwierdzil, ze rodze, ale zeby mi pomoc w rozwarciu zaaplikowal zastrzyk jakis i oznajmil, ze nie maja wolnych miejsc i mam jechac do szpitala,w ktorym bylam wczesniej na ktg. Nie mialam sily sie spierac, wiec wsiedlismy w samochod i po 2 wyladowalismy w szpitalu nr 2. Tam badanie na fotelu, wypelnianie papierow, lewatywa i porodowka.
Mialam bole krzyzowe i z kazdym jednym darlam sie na maksa, nadostawalam sie czopkow przeciw bolowych, ktore nic nie daly i oczywiscie zaaplikowano mi kroplowe z oksytocyna, wtedy jeszcze nir wiedzialam, ze po niej bole sa jeszcze wieksze. O 6 jakas zaspana polozna miala juz dosyc moich krzykow i zapytala czy chce zzo - oczywiscie chcialam. Po 7 przyszedl anestezjolog, dostalam zastrzyk i naraz zrobilo mi sie blogo. O 8 przyszla druga zmiana poloznych, ktore stwierdzily, ze nie ma postepu, wiec znowu oksytocyna i tyle bylo ze znieczulenia. Zaraz przyszly parte, ktore trwaly do 10.15, czyli narodzin Radka.
Lekarka zszyla mnie tak mocno, ze ledwo moglam sie wyprostowac. Normalnie chodzic zaczelam po jakis dwoch tygodniach. I jak w przeciwienstwie do wielu rodzacych nie zapomnialam tego bolu, przez dlugi czas mialam traume, teraz sie po prostu mobilizuje i zbieram sily.
Radek rodzil sie z reka przy glowce i moze dlatego bylo az tak ciezko... Tak sobie tlumacze.
Szczescie, ze bez komplikacji :-)
Adrianka [emoji307] 28 tc