reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

EWUNCIU - bardzo pomogłaś! Jejku, Ty to jesteś jednak Master! Powiem Ci, że miałam tylko rentgen. Obrzęk kręgosłupa miałam i coś własnie z odcinkiem szyjnym, że w kołnierzu chodziłam. Raz byłam z bólem pleców okropnym u fizjoterapeutki, to powiedziała, że lada moment będę chodzić jak babulinka właśnie po tym wypadku. Dwa lata był spokój, a teraz kark mnie napierdaaaala, czasem mi reka drętwieje, no i jak wiesz miałam te zawroty głowy. A że non stop pracuję przy komputerze i to w zupełnie nieprawidłowej pozycji to chyba sama sobie jeszcze większą krzywdę robię. No i naprogramowe kilogramy i wielkie cyce też pewnie swoje robią. Ale to już nie męczę tutaj na wątku, jak coś to jeszcze będę CIe bombardować :D Dziękuję z całego sercaa!

!

Jestem w szoku, ze nie zrobili Ci chociaz tomografu! No rece opadaja :/

Powiem Ci tak, moze byc jeden glowny powod Twoich problemow a reszta czynnikow moze go potegowac albo po prostu wszystkie czynniki na raz spowodowaly Twoj problem.
Z kregoslupem nie ma co czekac i trzeba dzialac bo jestes mloda i kregoslup musi Ci posluzyc jeszcze kilkadziesiat lat.
Na chwile obecna zmien to co mozesz zmienic. Jak juz pisalam, fotel, poduszka, relaksacja miesni i kregoslupa, masci przeciwbolowe i przeciwzapalne (powtorze, po konsultacji z lekarzem), czeste przerwy w pracy na chociaz 2 minutki aby poruszac glowa, rozluznic ramiona. Odloz troche kasy i wybierz sie do dobrego salonu z brafitterkami, pomoga Ci dobrac stanik odciazajacy kregoslup. Sporo to kosztuje ale warto :) zajmij sie nadwaga! :p to zabojstwo dla kregoslupa, jakbym Ci pokazala opis rezonansu TYLKO odcinka ledzwiowego mojej mamy to bys byla w szoku, jednostek chorobowych na pol kartki A4 i to glownie sprawka nadwagi. Ogolnie lekarze widzac ten opis dziwia sie, ze chodzi. Wg nich majat tak rozwalony kregoslup nie powinna.

To sprawy jakie mozesz juz wcielic w zycie i wez sobie do serducha, ze te zmiany nie sa na tydzien, dwa czy do ustapienia bolu ale powinnas je stosowac juz cale zycie.

W miedzy czasie jak juz pisalam lekarze i najwazniejsza rzecz, upracie daz do postawienia diagnozy. Bez niej zmniejszych tylko objawy a najwazniejsze to zlokalizowac i wyeliminowac powod.
Pomyslalam, ze warto tez odwiedzic okuliste i zbadac cisnienie wewnatrzgalkowe. Przy okazji rezonansu odc. szyjnego to bym juz poleciala z mozgiem i odc. piersiowym :) i koniecznie konsultacja z neurologiem ale takim dobrym.

Ehh a mialo byc krotko :)

10tc [emoji295]️

reklama
Ja tez musiałam wcześniej wstać małego juz zawiozłam na turniej rugby ... Rano jak wstawałam to mialam mrowki w stopach , i mojego jeszcze nie ma rano o 6h pojechał pomagać w remontach na mieszkaniu ...u mnie tez pogoda piękna [emoji254][emoji257][emoji295]️[emoji295]️
Miłego dnia [emoji295]️[emoji295]️[emoji177][emoji177]

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji480][emoji166][emoji173]️ 29 TC

U mnie też słonko , na razie dopiero się obudziłam :)
Zaraz wskakuje w kiece i biegnę z psem na spacer ( biegnę hahah)

Igi [emoji173]32 tc

Hello :-) a mnie czeka sprzatanie mieszkania, oczywiscie na miare moich mozliwosci. Maz dopiero za kilka godzin bedzie.
Nie chce mi sie nic. Mam dzien lenia. Nawet nie mam sily myslec co na obiad....

[emoji209] Adrianka, 24 tydzień

No i melduje, ze w dzien tez brudze staniki, nieznacznie, ale brudze.... A na bluzce do spania mam spora plame po nocy

Zastanawiam sie czy nie kupic poduszki do spania i karmienia.
Ta do karmienia i tak zamierzam, bo przy Radku sie sprawdzila, ale wlasnie mysle czy tej wielkiej nie kupic. A wy jak sie na to zapatrujecie?

[emoji209] Adrianka, 24 tydzień

reklama
Mogę dać parę rad odnośnie poduszki? Wybierz długa. Ja mam 162-3 i poduszka jest dla mnie trochę za krótka jak mam ja za plecami. Druga rzecz zwróć uwagę na wypełnienie. Moja jest wypełniona styropianowymi kuleczkami i super się sprawdza jeżeli chodzi o dopasowanie do ciała ale szelesci jak poyebana wiec jak masz delikatny sen to ja wywalisz przez okno :D

Igi [emoji173]32 tc

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry