Paraplu
Fanka BB :)
EWUNCIU - bardzo pomogłaś! Jejku, Ty to jesteś jednak Master! Powiem Ci, że miałam tylko rentgen. Obrzęk kręgosłupa miałam i coś własnie z odcinkiem szyjnym, że w kołnierzu chodziłam. Raz byłam z bólem pleców okropnym u fizjoterapeutki, to powiedziała, że lada moment będę chodzić jak babulinka właśnie po tym wypadku. Dwa lata był spokój, a teraz kark mnie napierdaaaala, czasem mi reka drętwieje, no i jak wiesz miałam te zawroty głowy. A że non stop pracuję przy komputerze i to w zupełnie nieprawidłowej pozycji to chyba sama sobie jeszcze większą krzywdę robię. No i naprogramowe kilogramy i wielkie cyce też pewnie swoje robią. Ale to już nie męczę tutaj na wątku, jak coś to jeszcze będę CIe bombardowaćDziękuję z całego sercaa!
!
Jestem w szoku, ze nie zrobili Ci chociaz tomografu! No rece opadaja :/
Powiem Ci tak, moze byc jeden glowny powod Twoich problemow a reszta czynnikow moze go potegowac albo po prostu wszystkie czynniki na raz spowodowaly Twoj problem.
Z kregoslupem nie ma co czekac i trzeba dzialac bo jestes mloda i kregoslup musi Ci posluzyc jeszcze kilkadziesiat lat.
Na chwile obecna zmien to co mozesz zmienic. Jak juz pisalam, fotel, poduszka, relaksacja miesni i kregoslupa, masci przeciwbolowe i przeciwzapalne (powtorze, po konsultacji z lekarzem), czeste przerwy w pracy na chociaz 2 minutki aby poruszac glowa, rozluznic ramiona. Odloz troche kasy i wybierz sie do dobrego salonu z brafitterkami, pomoga Ci dobrac stanik odciazajacy kregoslup. Sporo to kosztuje ale warto
To sprawy jakie mozesz juz wcielic w zycie i wez sobie do serducha, ze te zmiany nie sa na tydzien, dwa czy do ustapienia bolu ale powinnas je stosowac juz cale zycie.
W miedzy czasie jak juz pisalam lekarze i najwazniejsza rzecz, upracie daz do postawienia diagnozy. Bez niej zmniejszych tylko objawy a najwazniejsze to zlokalizowac i wyeliminowac powod.
Pomyslalam, ze warto tez odwiedzic okuliste i zbadac cisnienie wewnatrzgalkowe. Przy okazji rezonansu odc. szyjnego to bym juz poleciala z mozgiem i odc. piersiowym
Ehh a mialo byc krotko
10tc [emoji295]️