reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

KasiuM, i wcale sie Pawlowi nie dziwie, ze chcial Cie zawiesc!

Olcia dziekuje za info ;** no wlasnie widziialam na snapku ze musialo byc PIEKNIE !

Paraplu tez racja, ze nie bedziiesz sie tluc autobusem.. Ale pomysl naprawde przedni!
A tak calkowicie offtop Ci sie zapytam , jako skarbnica wiedzy - czy te bole moje karku i odcinka szyjnego to moze byc po wypadku samochodowym, ktory byl 3 lata temu? Mozliwe to?

Aaa i jeszcze jeeden ttaki offtop Wam pokaze - przedwczoraj mialam lekka goraczke, wczorraj sie budze i strasznie mnie swedzi ramie. Patrze, a tam kilka babli, przypominajacych ukaszenia komara, ale wokol byl taki wieelki goracy jak nie wiem co czerwony plac. Normalnie na oczach M.zaczelo mi takie sammo wychodzic na szyi, nagle. Z bialego wszysstkie sie zrobily czerwone male jak wwysypka. M.dochodzil, ze to pokrzywka. Ja twierdze, ze cos alergiczne, bo potem jeeszcze wyszllo mi takie ukryte we wlosach, a ze z alergia problemy jakies tam lekkie mam ,to moze od tegoo. Ale tak z ciekawosci pytam Was , moze miallyscie z czyms takim do czynienia? Pije wapno , ktore mam na alergie regulaarnie, ale to nic nie daaje za baardzooo..!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Anus, niestety mozliwe. Mialas robiony rezonans lub tomograf po wypadku? Jesli tak to cos polazal? Gwaltowne szarpniecie moglo spowodowac uraz nerwow i teraz to czujesz jako bol. Jesli chcesz sie tym na powaznie zajac to przedewszystkim zalecam rezonans odcinka szyjnego. Pokaze on w jakim stanie jest kregoslup, czy masz jakies zwyrodnienia, przepukliny i urazy. Na prawde dostarczy czy masy informacji jesli cos jest nie tak. Rowniez polecam dobrego neurologa. Moze podsunac pomysl gdzie szukac problemu.
No i oczywiscie rehabilitacja ale taka konkretna to dopiero bo diagnoze bo w regabilitacja jest taki problem, ze jeden zabieg na jeden problem pomoze a na drugi problem pogorszy. Trzeba uwazac.
Duzo moze pomoc wszelka relaksacja tego odcinka. Odpowiednia poduszka podpierajaca odcinek szyjny w trakcie snu, masaz oraz automasaz (moze znalezc filmiki jak to robic), masci przeciwbolowe i przeciwzapalne (po konsultacji z lekarzem).
Mam nadzieje, ze troszke pomoglam :)

10tc [emoji295]️

reklama
U nas maja byc mega burze dzisiaj, nawet cos o trabach powietrznych mowia.... A my o 16 piknik rodzinny w przedszkolu mamy :-]

[emoji209] Adrianka, 24 tydzień
India u nas tez deszcz wiatr szaro buro a wczoraj tak ładnie było ale cos widziałam od niedzieli ma byc goroco.
Chyba ten piknik przełoża co?:)

India i nas dzisiaj głowy idzie urwać
Apropo tych rybek mówiłaś ze nie zjesz a przecież pieczone tez sa nad morzem ja będę jadla:)
A ta listerioza tylko przez ryby?
Ale chyba jakoś badaja te ryby czy nie bardzo ?

Ale ja pisze o wedzonych caly czas, bo na te mam szczegolna ochote.

Generalnie wedza ludzie ryby z polowow i nikt ich nie bada.
W serach plesniowych tez jest, tych z niepasteryzowanego mleka. Trzeba wszystko poddawac obrobce termicznej.

reklama
A w Łebie takie pyszne wedzone belony sprzedają. Te rybki maja zielono niebieskie osci :-)
Losos wedzony tez mi sie marzy, ale co robic. Trzeba przetrzymac to jakos

Do góry