reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
No twardnienie zgłoś koniecznie. Dobrze, że to już jutro. Mnie tym właśnie stawianiem się straszyli żebym uważała.

KasiuMarysiu mnie też boli tylko tak jakby skóra bo ciągnie min ten bęben . Dostałam od kumpla poduszke ciążowa to jest lepiej dużo :) najgorzej z biodrami mam.

7v8rqqmzrmkvrdi4.png

Witam :-)

Mi tez brzuch twardnieje, ale nie wiem z jakich powodow. Zyciowa daj znac co lekarz Ci powie.

oar8gox14frkl5vh.png

Mi powiedziała moja p doktor żeby to mocno kontrolować i magnez właśnie brać jeśli tak się dzieje ale zapobiegawczo tez można bo to może oznaczać skracajaca się szyjkę ale wcale nie musi. Ja to jak wiecie jestem panikara i bym leciała od razu do lekarza :D

Na szczęście na każdej wizycie mam badana szyjkę i czy wody się nie Sącza wiec spokojniejsza jestem.

7v8rqqmzrmkvrdi4.png

To ze około 5-6 miesiąca brzuch twardnieje to ze sie stawia to normalne takie skurcze braxta czy jakiegoś tam ... Gorzej jak bardzo boli .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

Braxtona-hicksa to masz rację OlaMagda :) ale to u dziewczyn zbyt wcześnie jeszcze i jie powinno być stale a max 30 sekund. Masz takie OluMadziu? Ja nie. Raz mi się zdazylo właśnie i tak około 10 sekund trwało. Ale później juz nic.

W ogóle to odpukac się dobrze czuje ;)

7v8rqqmzrmkvrdi4.png

No właśnie zmartwilam się bo zaczął tez boleć brzuch. .. a to stanowczo za wcześnie. .. staram się odpoczywać po pracy ale wiadomo remont trwa wiec co chwila coś tam robię no i w chacie tez ofarnac trzeba. pójdę chyba na zwolnienie do końca maja bo później zaczyna nam się inny tryb i będę mogła dalej szkolić pracownika wiec 4godz przed kompem i koniec a teraz po 3-4 godziny chodzę bez nawet 5min odpoczynku jakiegoś wiec podejrzewam ze stąd ta przypadłość. .. jutro mam na 18.15 dopiero :/

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Biore magnez, biore. Czasem no spe.
To nie jest jakis mega bol, ale dyskomfort czuje.
Powiem lekarzowi na wizycie, ze bole wrocily i chyba jednak zapisze sie tez do przychodni szpitalnej. Zawsze wiecej badan na fotelu ;-)

oar8gox14frkl5vh.png

KulCia - miałam takie skurcze ze 2-3 razy juz ale ze miałam w tamtych ciążach to mnie to nie martwi ... Ale juz nie pamietam w którym miesiącu w 5 chyba

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

reklama
A ja dzisiaj szok na wadze przezylam.... Od ostatniego wazenia, czyli kilkunastu dni 1,2 kg z powietrza chyba dostalam

oar8gox14frkl5vh.png

Do góry