reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
No ja nigdy publicznie nie karmilam. Nie bylabym w stanie. Radek byl i na naturalnym i modyfikowanym. Jak gdzies jechalismy bralismy termos, butelke i bebiko :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ale jak będziesz miala okazję to karm to samo zdrowie ja bym tam gdzieś miala te baby co plotkuja a zawsze możesz odciągnąć przecież

Kasiu Marysiu ja bym wolala chyba naturalne bo w tym zelazie to często zelaza malo jest z apteki

ja karmiłam Marysie prawie rok... koło 11 miesiąca sama zaczęła zmniejszać ilość karmienia. .. ale pół roku walczyła żeby karmić naturalnie bo mała dostawała butelkę w inkubarorze i za cholerę cycka nie chciała[emoji14]długo karmiłam z nakładkami bo na samą pierś miała odruch wymiotny. a na wyjścia tak jak India miałam butle dla niej. ewentualnie jak zapraszali nas znajomi to zawsze miałam przygotowany pokój gdzie mogłam ją nakarmić. ale cyckow nie wywalalam na widok publiczny ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ale jak będziesz miala okazję to karm to samo zdrowie ja bym tam gdzieś miala te baby co plotkuja a zawsze możesz odciągnąć przecież

Kasiu Marysiu ja bym wolala chyba naturalne bo w tym zelazie to często zelaza malo jest z apteki

I podobno szybciej się schudnie jak się karmi :)

Mi w warzywach mało się przyswaja, wątróbki nie dotknę nawet widelcem i muszę się ratować tabletkami. A doktorka powiedziała, że w połowie ciąży może drastycznie spadać.

KasiaMarysia wołowiny więcej jedz bo też jest bogata w żelazo. .. szkoda ze z warzyw nie przyswajasz dobrze...a może sposób przygotowania zmień? bo to jak witaminy się przyswajaja w dużej mierze zależy od sposobu w jaki się je przyrządza. .. np gotowana marchewka ma dużo Wit ale tylko jeśli dodamy podczas gotowania trochę tłuszczy roślinnego inaczej nic się nie wchłonie do organizmu.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Życiowa ma rację , sposób przyrządzania ma duże znaczenie. Tak samo jest z pomidorem w salatce. Powinno się do sałatki dodawać oliwy bo wtedy wydziela.wiecej witamin. Albo na przykład w połączeniu z ogórkiem zielonym witaminy się niweluja.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Warzywa te co się da to jem surowe np pietruszkę na kanapkę, pomidorka, sałatę , nawet marchew jem tartą , jaja mogę 2 w tygodniu, ogólnie za mięsem nie przepadam. W witaminach dla 2 trym mam żelazo, ale brałam pół zalecanej dawki, teraz już muszę brać całą.

reklama
Aniu kochana pisz co i jak. Ja czuje się tak samo od ponad pół roku już. Rozumiem co czujesz i wszystkie dziewczyny starające się dłużej. Też po wystąpieniu @ mam wrażenie, że już dłużej nie wytrzymam, że postradam zmysły. Z tydzień czasu mam stan depresyjny prawie. Był taki moment, że zastanawiałam się czy do psychologa jakiegoś nie iść.
Teraz to czekanie też jest stresujące. Dobrze ze teraz ten weekend majowy i wolne.

Do góry