reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Marysia wiem bo wtedy mi się ochota na takie kotlecika zrobiła, jak ten chłopczyk przygotował :D
Chciałam z ich strony przepis ale wczoraj jak szukałam to nie było jeszcze wszystkich przepisów z tego odcinka. Ale poprzeglądałam przepisy i stworzyłam dostosowany do siebie.
Dowelka zapraszam jak głupia ich tyyyyle zrobiłam

Kuleczko ja zrobiłam tak: ugotowałam kasze jaglaną, szpinak mrożony, ten szpinak doprawiłam mocno żeby później już nie mieszać tyle (czosnek granulowany, paprykę, pierz, wegetę), jak ostygło to do kaszy dałam ten szpinak, fetę, jogurt naturalny, trochę tartej bułki i jajko. Potem jak normalne kotlety w bułce i na patelnie. Następnym razem zrobię w piekarniku bo też takie przepisy widziałam, mniej kaloryczne będą. W przepisie było żeby dodać śmietanę ale ja dałam jogurt bo akurat zapomniałam kupić, zazwyczaj używam jogurtu zamiast śmietany, a i w przepisie też było żeby dodać mąkę ale też nie dawałam.

Tatianka a od kiedy czekasz? Bo nie mam tabelki na widoku ;)

reklama
Życiowa teoretycznie powinnam @ dostać w czwartek-piątek, bo raczej faza lutealna by mi się nie wydłużyła po jednym zastrzyku (pytałam mojego gina). Pytałam też babeczki w laboratorium i mówiła, że dzisiaj powinno już coś wyjść jeśli by się udało, a ze względu na moją pracę (dużo się nadźwigam) musiałam wiedzieć czy nic się tam nie dzieje ;p

Dowela karmisz piersią ? A mówiłaś lekarzowi że się starasz o dziecko? Pamiętam jak koleżanka mi nie dawno mówiła że jak karmiła piersią to lekarz powiedział że nie musi brać tabletek anty bo wtedy organizm jest nie płodny i też nie brała i nie wpadła. Jakie to ma działanie to niewiem. Przed chwilą jeszcze do niej zadzwoniłam za pytać dokładnie :)

oj tez nie wierze w to:)ja normalnie po porodzie dostalam okres po 2 miesiacach a karmilam dalej..wiec karmienie chyba nie ma nic do plodnosci:(ale ekspertem nie jestem:)

ja czekam dwa dni teraz..jutro bedzie trzeci i moze zrobie jakis tesciorek.
wiktoria ja chyba tez na kolacje wpadne!!
dostalam kaiazke 25 ani starmach od mojego s i gotuje juz kilka dni wedlug tych przepisow i musze powiedziec ze calkiem fajne sa te rzeczy i smaczne:)dzis zrobilam zapiekanke z kurczakiem ryzem brokulami o marchewka z ryzem byla pyszna!!

reklama
Moja znajoma wierzyła ze jak karmi to w ciążę nie zajdzie i ma 3 dzieci, a nie jedno. Jakby nie patrzec ta metoda 2 razy ją zawiodła

Do góry