reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Moja praca jest niegodna abym tam siedziala w ciazy :) jakbym miala taka jak wy to oczywiscie:)
dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak z tym jajnikiem ze ma inna strukture niz ten drugi bo osttanio na usg byl noralmalny to te cialko zolte jak on powiedzial??

Mamakulka no u ciebie to raczej warunki nie są super dla brzuszkowych. .. siedzenie non stop, zgarbienie lekkie... oj ja juz teraz nie mogę dłużej siedzę przy maszynie a mam dosyć wysoki stół a i tak garba dostaje :p
zresztą siedzenie przed kompem po 6-7 godzin tez mi się wdaje we znaki i obniża samopoczucie ale mogę iść pochodzić. zrobić sobie herbatkę kawkę. .. iść pogadać sobie z dziewczynami itp. wiec przerwy kiedy chce mogę mieć więc nie mam co narzekać ;)

ja wiem ze przez cala ciaze 100 procent pozniej tez placa przez chwile do 5 miesiaca?? cos mi tak sasiadka mowila bo bylam zdziwiona ze ma malutkie dziecko jeszcze i do pracy wraca..a na wychowawczy to sie nie oplaca isc...

Ola21 coś chyba namotalas. .. ciałko żółte powstaje w momencie pęknięcia pęcherzyka z którego uwalnia się komórka i w sumie to nie jestem pewna ale z niego powstaje pecherzyk zoltkowy który odżywia zarodek przed wytworzrniem się łożyska. mi raz tylko mówili o tym cialku jak prawdopodobnie doszło do zapłodnienia komórki jajowej i zostało ciałko w jajowodzie. .. ale moje endometrium było bardzo małe i nie doszło do zagniezdzenia. (testy mi negatywne przy tym zdarzeniu wychodziły - żebyś się nie zaczęła martwić przypadkiem) ... wiec może to być pozostałość po owulce ale co to ma do struktury jajnika to nie mogę połączyć bo jedno nie świadczy o drugim zupełnie. ..

Ola21 dla mnie to dziwne ze nic nie widać ??? Co to usg ma z przemytu czy jak ? Beta tu nic nie pomoże bo testy sa pozytywne beta potwierdzi i tyle . Idź za tydzień i zobaczysz

Ola masz na macierzyńskim 100% przez jakiś czas a później 60% (nie pamiętam dokładnie jaka jest proporcja czasu) albo przez cały czas 80% i to umawiamy zanim pójdziesz na macierzyński bo trzeba stosowne papiery złożyć (u wtedy wyłączają to na podstawie średniej bo płaci to ZUS a nie pracodawca)
szczerze to ja się gubię jak ślepy we mgle w tych przepisach wszystkich ale moja personalna powiedziała ze "za rączkę " mnie poprowadzi :p

no powiedzial mi ze to moze byc cialko zolte ciazowe... ze jajniki zmieniaja swoja strukture w ciazy ten z ktorego byla owu jest wiekszy no i o tym cialku ten czytalam

W pierwszym trymestrze ciąży – pod wpływem hormonów wytwarzanych przez płód oraz przez powiększanie się ciałka żółtego – dochodzi do powiększenia się jajników. Pod koniec trzeciego miesiąca ciąży ciałko żółte staje się mniejsze – zmniejsza się też wtedy rozmiar jajników.

reklama
Ola21 dla mnie to dziwne ze nic nie widać ??? Co to usg ma z przemytu czy jak ? Beta tu nic nie pomoże bo testy sa pozytywne beta potwierdzi i tyle . Idź za tydzień i zobaczysz

no nie wiem no pozytywne mocne krechy sa...
Powiedzial ze moja ciaza ma z 3,5 tyg tak obliczyl...
pisalam do kolezanki co rodzila niedawno i mowila ze pierwsze jej usg po pozytywnym tescie wygladalo tak samo nic kompletnie nie bylo widac dopiero jak za dwa tyg przyszla to zobaczyl..

Do góry