reklama
Ola21-1995
Fanka BB :)
Moja praca jest niegodna abym tam siedziala w ciazy jakbym miala taka jak wy to oczywiscie
dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak z tym jajnikiem ze ma inna strukture niz ten drugi bo osttanio na usg byl noralmalny to te cialko zolte jak on powiedzial??
dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak z tym jajnikiem ze ma inna strukture niz ten drugi bo osttanio na usg byl noralmalny to te cialko zolte jak on powiedzial??
Życiowa
Mamakulka no u ciebie to raczej warunki nie są super dla brzuszkowych. .. siedzenie non stop, zgarbienie lekkie... oj ja juz teraz nie mogę dłużej siedzę przy maszynie a mam dosyć wysoki stół a i tak garba dostaje
zresztą siedzenie przed kompem po 6-7 godzin tez mi się wdaje we znaki i obniża samopoczucie ale mogę iść pochodzić. zrobić sobie herbatkę kawkę. .. iść pogadać sobie z dziewczynami itp. wiec przerwy kiedy chce mogę mieć więc nie mam co narzekać
zresztą siedzenie przed kompem po 6-7 godzin tez mi się wdaje we znaki i obniża samopoczucie ale mogę iść pochodzić. zrobić sobie herbatkę kawkę. .. iść pogadać sobie z dziewczynami itp. wiec przerwy kiedy chce mogę mieć więc nie mam co narzekać
Ola21-1995
ja wiem ze przez cala ciaze 100 procent pozniej tez placa przez chwile do 5 miesiaca?? cos mi tak sasiadka mowila bo bylam zdziwiona ze ma malutkie dziecko jeszcze i do pracy wraca..a na wychowawczy to sie nie oplaca isc...
Życiowa
Ola21 coś chyba namotalas. .. ciałko żółte powstaje w momencie pęknięcia pęcherzyka z którego uwalnia się komórka i w sumie to nie jestem pewna ale z niego powstaje pecherzyk zoltkowy który odżywia zarodek przed wytworzrniem się łożyska. mi raz tylko mówili o tym cialku jak prawdopodobnie doszło do zapłodnienia komórki jajowej i zostało ciałko w jajowodzie. .. ale moje endometrium było bardzo małe i nie doszło do zagniezdzenia. (testy mi negatywne przy tym zdarzeniu wychodziły - żebyś się nie zaczęła martwić przypadkiem) ... wiec może to być pozostałość po owulce ale co to ma do struktury jajnika to nie mogę połączyć bo jedno nie świadczy o drugim zupełnie. ..
OlaMagda09
Ola21 dla mnie to dziwne ze nic nie widać ??? Co to usg ma z przemytu czy jak ? Beta tu nic nie pomoże bo testy sa pozytywne beta potwierdzi i tyle . Idź za tydzień i zobaczysz
Życiowa
Ola masz na macierzyńskim 100% przez jakiś czas a później 60% (nie pamiętam dokładnie jaka jest proporcja czasu) albo przez cały czas 80% i to umawiamy zanim pójdziesz na macierzyński bo trzeba stosowne papiery złożyć (u wtedy wyłączają to na podstawie średniej bo płaci to ZUS a nie pracodawca)
szczerze to ja się gubię jak ślepy we mgle w tych przepisach wszystkich ale moja personalna powiedziała ze "za rączkę " mnie poprowadzi
szczerze to ja się gubię jak ślepy we mgle w tych przepisach wszystkich ale moja personalna powiedziała ze "za rączkę " mnie poprowadzi
Ola21-1995
no powiedzial mi ze to moze byc cialko zolte ciazowe... ze jajniki zmieniaja swoja strukture w ciazy ten z ktorego byla owu jest wiekszy no i o tym cialku ten czytalam
W pierwszym trymestrze ciąży – pod wpływem hormonów wytwarzanych przez płód oraz przez powiększanie się ciałka żółtego – dochodzi do powiększenia się jajników. Pod koniec trzeciego miesiąca ciąży ciałko żółte staje się mniejsze – zmniejsza się też wtedy rozmiar jajników.
W pierwszym trymestrze ciąży – pod wpływem hormonów wytwarzanych przez płód oraz przez powiększanie się ciałka żółtego – dochodzi do powiększenia się jajników. Pod koniec trzeciego miesiąca ciąży ciałko żółte staje się mniejsze – zmniejsza się też wtedy rozmiar jajników.
reklama
Ola21-1995
Ola21 dla mnie to dziwne ze nic nie widać ??? Co to usg ma z przemytu czy jak ? Beta tu nic nie pomoże bo testy sa pozytywne beta potwierdzi i tyle . Idź za tydzień i zobaczysz
no nie wiem no pozytywne mocne krechy sa...
Powiedzial ze moja ciaza ma z 3,5 tyg tak obliczyl...
pisalam do kolezanki co rodzila niedawno i mowila ze pierwsze jej usg po pozytywnym tescie wygladalo tak samo nic kompletnie nie bylo widac dopiero jak za dwa tyg przyszla to zobaczyl..