reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

pauline- Myślałam że tylko ja tak mam ale widzę, że nie jestem jedyna... Chodzę do lekarza, widzę Bąbla na usg, czuję jak się rusza, świadomnie wiem że jestem w ciąży ale jakoś nie mogę uwierzyć, że już niedługo będę miała Bąbelka przy sobie, jakieś takie właśnie jest to nierealne, nieosiągalne :szok: Nie potrafie tego zrozumieć czemu tak mam :baffled: Porodu nie boję się jeszcze w ogóle bo cały czas myślę, że to jest nierealne :zawstydzona/y:
anusienka1986- tak jak piszesz najważniejszy jest Maluszek, a ginka napewno wie co robi :tak:

reklama
Anusienka a gdzie chodzilas do lekarza-polskiego czy irlandzkiego? jak ci wykryli cholestaze. Ja gdyby nie polski ginekolog w limeryku badania mialabym robione tylko dwa razy przez cala ciaze. I to tylko takie ogolne...

Gratuluję udanych wizyt!!!!
Ja na paciorka miałam pobierany tylko wymaz z pipuni, musiałam zapłacić 19e, bo tu w DE nie jest to badanie obowiązkowe, ale powiem Wam, że po każdej takiej wizycie macanej i z wziernikiem, boli mnie brzuch w domu, i mam jakby takie skurcze! A wziernik to porażka, już nie dam sobie wsadzić!

Ja wymaz miałam pobierany na końcu 32 tc i niby nic nie wyszło.. jedna bakteria na którą juz wziełam lek, ale paciorka nie było..Teraz troche jestem w strachu, bo na wczorajszej wizycie lekarz nic juz nie mówił o robieniu wymazu na paciorka i się stresuje, że mogę go mieć.. bo od poczatku ciązy co chwila borykam się z jakimiś infekcjami...teraz niby wyleczone..łykam zapobiegawczo Lacibios Femine i chyba skutkuje..ale z paciorkiem nigdy nic nie wiadomo;/ Mi wczoraj też robił badanie dopochwowe a jak włożył palucha to myslałam że sie skicham z bólu..czy Wy też macie teraz tam wszystko tak wrażliwe?

Wymaz na paciorka miałam pobierany tylko dowcipny, wliczony w cenę wizyty.
Pauline Żanetka Kasia też tak mam dla mnie to jakaś abstrakcja:) "obcy" w moim brzuchy:-D szaleje, rozciąga się, a tu jeszcze poród przede mną. Pierwszy pewnie dlatego tak dziwnie się czuję - jak tykająca bomba:-D:-D:-D.
Axarai współczuje, ja jestem wdzięczna mojemu ginkowi, nie urzył wziernika na żadnym badaniu i do tego nie muszę włazić na "samolot" tylko bada mnie na kozetce, po USG.
Gratulacje udanych wizyt, kciuki za kolejne&&&&&&&&&&&

Mam pytanie, czy któraś z was miała już pomiary miednicy do SN??? Czy robią to tylko tuż przed porodem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bola, przynajmniej mnie te badania! Pamiętam, że jak rozwarcie sprawdzają to też boli jak jasna doopa! Normalnie to u gina nic mnie nie rusza, więc myślę, że tam teraz wszystko przekrwione i wrażliwe!

Bola, przynajmniej mnie te badania! Pamiętam, że jak rozwarcie sprawdzają to też boli jak jasna doopa! Normalnie to u gina nic mnie nie rusza, więc myślę, że tam teraz wszystko przekrwione i wrażliwe!

Ja miałam to samo jak badała mnie ginka przed porodem i były 4 cm rozwarcia. Bolało jak diabli i się zastanawiałam jak to będzie przy samym rodzeniu się dziecka.

reklama
No to chociaż tyle, to w takim razie normalne..bo ja już w gaciach miałam że znowu coś mi się tam porobiło jaka infekcja czy co..
;-)

Do góry