reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
z okulista jest tak (ja mam -2,75 R i -3,0 L) i na wizycie babka stwierdziłą,że wsio oki, mimo, iż nosze soczewki od 8 lat, podobno nic mi się nie odkleja, wada się nie pogłębiła od ciąży i mogę rodzić SN :baffled:
wskazania do CC od okulisty jeśli jest ryzyko odklejenia siatkówki

Więc my już po wizycie i było dobrze:-) Mały jak ta lala jak to powiedział mój doktorek ma 2800 g i jest wszystko w normie:)) No może nogi ma za długie ale to podobno po mamusi:-) ktg mi nie robił a jak mu powiedziałam że mnie bóle łapią na wieczór to oznajmił że jak się staną regularne to mam do szpitala jechać co by mnie o razu pocieli bo cc mam mieć:-) Jak dotrwam to następna i ostatnia wizyta 06.09 i wtedy się umówimy na poród:-)

jestem juz po wiizycie

no wiec tak waga moja 76,2, opuchnięcia, mrowienia to wynik najprawdopodobniej pogody, ale mam obserwować dziecko i w razie mniejszej ilości ruchów udać się do szpitala...mialam robione ktg, na którym wyszły dziwadła... znowu... ale lekarz powiedzial, ze obserwujemy...
usg nie miałam, ale badanie gin. szyjka krótka, rozwarcie na 1 palec, miękka... porodu nie zapowiada:tak:

My już po KTG wszystko ok, nic się nie rozwiera, Malutka szaleje, no i................ siedzi dalej!
Doktorka powiedziała, że do szpitala mam zabrać jakiś dresik, albo koszulkę taką dłuższą, kosmetyki, papcie, i co lubię, cała reszta jest w szpitalu, dla dziecka absolutnie nic, i dla siebie ze szpitalnych rzeczy też nic:szok: Dobrze, że poczekałam i za dużo nie kupowałam:-)
Trzymam kciuki za pozytywne wieści dzisiaj!!!!!!!!!!!

hmm po kim corcia taka uparta?? po mamusi ?:)

jestem juz po wiizycie

no wiec tak waga moja 76,2, opuchnięcia, mrowienia to wynik najprawdopodobniej pogody, ale mam obserwować dziecko i w razie mniejszej ilości ruchów udać się do szpitala...mialam robione ktg, na którym wyszły dziwadła... znowu... ale lekarz powiedzial, ze obserwujemy...
usg nie miałam, ale badanie gin. szyjka krótka, rozwarcie na 1 palec, miękka... porodu nie zapowiada:tak:

ja taka wage mialam prawie startowa 74... teraz wstyd mowic ile mam...:-p to ciekawe kochana kiedy Cie zlapie,moze za 3 dni tak jak to bylo z Sebciem,że nic sie nie zapowiadalo a za 3 dni rodzilas:-D taa? dobrze pamietam?

jak tam reszta dzis wizytujacych??

Joasia dawaj znac bo cos dlugo Cie nie ma...

moja wizyta:
usg nadal nie mialam robione, mam przyjsc za tydzien to zobaczy jakie terminy ma na wrzesien,
na szczescie mam na pon umowione usg u innego gina ale nie wiem czy pojde bo to prywatnie
mialam dzis tez pobierany wymaz na paciorka i z pochwy i z odbytu, tez mialyscie z tych obydwuch miejsc?
musialam sama dostarczyc wymaz do szpitala, w pon wyniki i zeby je odebrac musze zaplacic 30zl bo badanie jest u nas platne, Wy tez mialyscie platane?

no i lekarz powiedzial ze moge juz rodzic jak chce heh

moja wizyta:
usg nadal nie mialam robione, mam przyjsc za tydzien to zobaczy jakie terminy ma na wrzesien,
na szczescie mam na pon umowione usg u innego gina ale nie wiem czy pojde bo to prywatnie
mialam dzis tez pobierany wymaz na paciorka i z pochwy i z odbytu, tez mialyscie z tych obydwuch miejsc?
musialam sama dostarczyc wymaz do szpitala, w pon wyniki i zeby je odebrac musze zaplacic 30zl bo badanie jest u nas platne, Wy tez mialyscie platane?

Ja też miałam dzisiaj to badanie dokładnie z obu miejsc:-) jak doktorek pobrał wymaz to na żarty mu się wzięło i powiedział że dzielnie to zniosłam:-p próbkę też zawoziłam do laboratorium i płaciłam 20 zł:-) i również dostałam zgodę na rodzenie ale chyba sobie jeszcze poczekam;-)

reklama
moja wizyta:

ze skierowaniem od gina na NFZ nie placilam nic, tylko okolo 10dni na wynik sie czeka. i wymaz pobierany mialam z pochwy i odbytu. czyli wszystko ok u Ciebie wnioskuje? no poza usg ;/

jestem juz po wiizycie

dziwadla w sensie skurczy? i zawsze sie zastanawiam jak oni te rozwarcia mierza :-) ale dobrze ze dobrze wszystko ;)

Więc my już po wizycie i było dobrze:-) Mały jak ta lala jak to powiedział mój doktorek ma 2800 g i jest wszystko w normie:)) No może nogi ma za długie ale to podobno po mamusi:-) ktg mi nie robił a jak mu powiedziałam że mnie bóle łapią na wieczór to oznajmił że jak się staną regularne to mam do szpitala jechać co by mnie o razu pocieli bo cc mam mieć:-) Jak dotrwam to następna i ostatnia wizyta 06.09 i wtedy się umówimy na poród:-)

super wiesci :)

Do góry