reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

gratuluję udanych wizyt

trzymam kciuki za dzisiejsze

Joasia nie dała mi nic znać więc może rodzi?

Kasieq ja miałam przed porodem bo i tak jak postępuje rozwarcie to się wszystko rozchodzi:)

reklama
Anusienka a gdzie chodzilas do lekarza-polskiego czy irlandzkiego? jak ci wykryli cholestaze. Ja gdyby nie polski ginekolog w limeryku badania mialabym robione tylko dwa razy przez cala ciaze. I to tylko takie ogolne...

Poszłam po prostu do swojego GP. Irlandczyka. Najbliższy polski lekarz znajduje się 160km od mojego miasteczka. Sama zasugerowałam mu, że może to być cholestaza. :confused: Moja koleżanka miała to samo w ciąży, dlatego przestraszyłam się, że też mogę to mieć. :szok: Na początku GP stwierdził, że to zwykła przypadłość ciążowa - świąd. Ale żeby mnie nie martwić, pobrał mi krew i wysłał do laboratorium. Po tygodniu okazało się, że miałam rację. :-(Pobrano mi krew ponownie, a wyniki wysłano do ginekolog-położnej i z kolei ta przepisała mi odpowiednie leki. Podejrzewam, że gdybym ja mojego GP nie przycisnęła do muru, to wysłał by mnie "z kwitkiem" do domu wmawiając mi, że to po prostu zwykłe swędzenie. :dry:

Anusienka to super że jednak ci zrobił to badanie !!! ehhh ci lekarze tutaj :(
Kasiaq jak mnei przyjmowali w pl do szpitala w 33tc to mierzyli wlasnei miednice az w szoku bylam po co i o co chodzi .
Gratki dzieuwszki wizytek i kciukasy za kolejne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mi mierzyli miednice jak z Szymonem byłam w ciazy i na patologi lezałam z gestoza na koniec ciazy ,takim cyrklem jakby:szok::-) zreszta rozne bolesne badania mi robili np badanie czystosci wod płodowych boli jak diabli:no: i niby czyste był a za dwa dni jak rodziłam i mi pechez przebili to szowary zielone wyleciały:szok: ...ale tak to z nimi jest najpier mnie straszyli ze od razu mi cesarke zrobia jak w szpitalu wyladowałam z gestoza potem miesiac lezałam bo stwierdzili ze jednak poczekaja i tak czekali az do konca41 tyg i wywoływali dopiero młody urodził sie z zielonymi wodami co grozi niedotlenieniem i powijany pepowina:no: ze zdrowy jest to normalnie cud jest ....

To ja jakaś inna bo mnie badania ginekologiczne nie bola czy jak miałam z Domisiem badane czystość wód albo i tym cyrklem to tu jedynie że bardziej ucisk sam w sobie bolał ale ogólnie to nie było tak że ale bolało...

reklama
ja tam generalnie wizyt u ginka nie lubie bo delikatna i wrażliwa jestem :tak:
teraz jak mi wziernik wsadza albo paluchem gmera to prawie schodze na tym samolocie :wściekła/y: nienawidze tego a Wy tu piszecie jeszcze o jakiś cyrklach itp. okropieństwach :no:
wystarczająco się zamartwiam,że to 36tydz a wymazu na paciorka brak a wizyta dopiero 7 wrzesnia :no:
a ten paciorek to ma jakiś skrót w nazewnictwie?

Do góry