reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówki u lekarza.

emilko mam nadzieje ze dotrwam w 2paku do Jego powrotu i uda mu sie zrehabilitowac...i za Was kciukasy ja chetnie troszke tluszczyku Twojej Corci oddam:p

jasminum ja mam na 23 tez jak bedzie wsio oki moge rodzic dopiero wtedy najwazniewjsze zeby bylo donoszone i zdrowe takze &&&&& za Nasze Dzieciaczki niech spiesza sie powoli na ten swiat:)

maja wspolczuje niezadowolenia z wizyty chyba dzis wiekszosc z Nas niezadowolona, to ja pytalam o ten mocznik bo kazal mi zrobic ten wynik a nieslyszalam zeby to bylo w podstawowych badaniach a jakie sa wskazania do zlecenia tego badania tzn na jakiej podtswie mnie skierowal chodzi o cisnienie??

babydoll no to same super wiesci chociaz Wasza wizyta udana:)

Merlin najwazniejsze zw jestes spokojniejsza u Nas taki "zwyczaj" ze jak na IP po 30 tc przyjezdzasz to zawsze zostawiaja na min 3 dni obserwacji:/

Risia oooo jak to hehe moj na urlopie Tqoj tez czy o co chodzi ze tak pozno wizyta przeciez do tego czasu rozpakujesz sie juz zapewne:p i skonczylo sie Nasze wspolne wizytowanie hehe ja 23 ktg z wizyta na szybciocha inny gin ma tylko sprawdzic czy wsio oki oby tak bylo i bedziemy czekac na powrot Naszego doktorka...

doti i reszta &&&&&&&&&&&&&&& za jutrzejsze wizytacje i dobre wiesci:)

reklama
cześć dziewczyny
ja też po wizycie. Mój Mały waży 2400g i wszystko ok. Żadnego rozwarcia nie ma na szczęśćie, szyjka ok. Dalej ma L4 i brać Fenoterol. Kolejna wizyta 4 września i potem już bez leków. Moja gin stwierdziła, że mogę wcześniej urodzić jak biorę te leki, choć to nie reguła. Trochę mnie to przestraszyło, ale najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy.
I chyba muszę się ostro brać za pranie i prasowanie ciuszków bo czasu może być jednak mniej.

Gratuluje udanych wizyt i trzyma kciuki za jutrzejsze!!!!!!!!!!!!!

no ja własnie bede chciała się umówić do innego gina dzisiaj - zobaczymy...3 tygodnie to sporo czasu...do tego czasu mogę się już rozpakować...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze wizyty
axarai no to faktycznie dobry lekarz Ci się trafił
Beacia82 moja też nie cierpi ktg
malenstwo20 super, że wizyta udana
Risia no to faktycznie lipa, co to za lekarz? ja teraz jak byłam, to też badał mnie inny bo mój na urlopie, no ale przyłożył się, miałam wszystkie badania, ale tak się zawstydził, że nie dał mi skierowania na żadne badania he he
Joasia85 jeżeli dobrze kojarzę, to badanie to sprawdza czy nie ma białka w moczu, które mogłoby wskazywać na zatrucie ciążowe
emilka87 gratuluję udanej wizytki, a mała szybko przybierze na wadze
majka16 to ciśnienie to faktycznie za wysokie jak zawsze miałaś niższe, ból głowy na pewno masz od tego ciśnienie, jak masz aparat to mierz sobie sama w domu to nie są żarty zwłaszcza jak tak puchniesz...
babydoll dobrze, że u ciebie lekarka się przyłożyła, a na koniec ciąży waga może nawet spaść, to ponoć normalne, jak tak mam
Merlin a ja bym stawiała na czop śluzowy - może już odchodzić
anmika super, że wszystko gra

Joasiu sorki że zapomniałam nicka ale nei miałam siły juz wracać i sprawdzać , moze chodzic o ciśnienie albo moze podejrzewać cosik z nerkami , bo mocznik i kreatynine niby sprawdzają żeby zobaczyć wydolnośc nerek .
Miq własnei od kilku dni mierze w domq bo ciagle zle si eczuje i ta glowa mnie juz dobija :/ ehhhh bede spokojna jak Mały bedzi ena zewnątrz tylko jak Go grzecznie z tamtąd wyprosić??:) tym bardziej ze chyba mu sie nie spieszy bo chce dobić do ponad 4kg żeby mama nie miala zbyt łatwego porodu :p

My tez po wizycie i tak jak pisalam zero konkretow...mowie o skaczacym cisnieniu ze moze dawke zwiekszymy dopegytu a On do mnie ze max 4 na dobe a podobno do 8 mozna....pozniej o puchnieciu to ze poki cisnienie nie skacze dosc wysoko to nie panikowac mozna ratowac sie jakims zelem....dal skierowanie na kwas moczowy moze ktoras miala to badanie i pomoze mi o co chodzi bo babka w recepcji powiedziala ze to badanie z krwi sprawdza prace moich nerek???....za tydzien KTG ale oczywiscie On idzie na urlop i z wynikami mam isc do innego gina i On zadecyduje co dalej...jak do tej pory bylam z Niego zadowolona tak dzis czuje ze totalnie mnie olal:/...a zbadal mnie na fotelu i powiedzial ze glowka jest juz dosc nisko zerknal ktory to tydzien i powiedzial, ze w sumie to juz moze schodzic w dol ja sie Go pytam ile szyjka ma cm bo m-c temu miala 3 cm to On ze no na pewno jest mniej ze juz palec moze wlozyc...to mnie nastraszyl ze rozwarcie mi sie robi...szybko mnie splawil bo mial duzo kobiet przed urlopem ogolnie kicha jak nic:(

masakra jakaś z tymi ginami
tulam
człowiek powinien się już nie stresować, a oni sami dodają nam stresów
pewnie olał, bo miał dużo babek
a w ogóle niektórzy faceci gin to takie mruki i nic nie powiedzą

ja tez dzisiaj mialam wizyte.. u mnie wszystko pozamykane i na swoim miejscu.. nic nie zapowiada przedwczesnego porodu, a wrecz przeciwnie szykuje sie chyba po terminie ze wzgledu na to ze moja malutka jest naprawde malutka jakna ten okres ciazy- 2,200kg, jak nie przybierze przez 2tyg to bedziemy musialy polezakowac w szpitalu na podtuczeniu...
nadal mamy brac tardyferon w ucieczce przed anemia i tez dostalam ten Pimafucin bo cos tam sie zaczelo pokazywac;/ i dopiero za 2tyg. pobiorą mi wymazy...

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty...

dobrze, że wszystko ok
a teraz podjadaj i leżakuj na lewym boczku coby jak najwięcej żarełka dostawał dzieciaczek - ostatnie zalecenie mojej gin :D

ja tylko na sekundke bo padam ,pomaszerowałam troche po mieście i nei mam siły na nic

nasza wizyta trwała 2min ;/ zmierzyli ciśnienie które jak na mnei jest wysokie bo 137/77 gdzie nigdy nie mam wiecej niz 110/60 ,no al eloozik, lekark apyta czy cos sie dzieje no tak bole glowy, wodonercze , puchnace nogi i rece ze makabra wygladam jak by mnie pod szlałf podłaczyli i pompowali wode ale ,sprawdzila ze serdusio bije to wsio jest oki , na bole glowy czasami paracetamol a reszta przejdzie po porodzie :) i tyle a no i za 2tyg kolejna wizyta ;//// wolalabym jej dzis nie miec niz miec bo mam wiecej pytan po niz przed :(

sorka przeczytalam ze ktoras z was ma z krwi badanie na nerki , to my mielismy sprawdzane mocznik i kreatynine ze wzgledu na wodonercze i powinnismy miec co tydz ale tu jest wszystko inaczej ,i dopoki serduszko bije to wsio jest oki :( ehhhzaluje ze wrocilam ....

kolejny mądry gin ;/
tulam
najważniejszę żeby z dzidzią było wszystko ok

no i widze ze nie tylko moj lekarz na urlopie;-)
ale dzisiejsza lekarka \ na zastepstie do ktorej poszlam byla bardzo sumienna wykonujac swoja prace... wiec ja jestem zadowolona ;-)

Wyszlam ze szpitala poltorej tyg. temu stwierdzilam ze czas aby na Ctg... czy dalej nie mam skurczy...
- no i skurczy brak na szczescie....:-)szyjka ma 1,7 cm-wiec chyba ok jak na ten tydz.Pytalam sie lekarki powiedziala ze ok.... no i ze jutro zaczynam 37 tydz. wiec teraz tylko czekac na regularne skurcze i malenstwo moze juz sie rodzic... bo 37 tydz. to dziecko donoszone...
cisnienie tez ok 110/60 Waga 13 kg na plusie-juz stanala w miejscu... a nawetkg mniej - u tej lekarki pokazywalo :tak: myslalam ze dobije do jakis 18-20-a tu taka niespodzianka ... he he

gratuluję udanej wizyty ;)

wczoraj odwiedziłam IP o godzinie 21 :sorry: powód wsio bylo ok tylko cały dzień dziwnie brzuch napięty i te obfite upławy przez ostatnie dni ...pojechaliśmy z mężem do kina przed seansem byłam w toalecie - wszystko ok, po seansie siadam na kibelku i tam zielony upław ???? nie jakoś dużo tylko tak delikatnie i taki bardziej jasno zielonkawy - no więc spanikowaliśmy i pojechaliśmy na IP tam od razu podpięto mnie pod ktg - wynik dobry, na fotel Pani popatrzyła że teraz wydzielina ok biała, później zrobiła mi szybkie usg żeby zobaczyć ile mam wód i uznała ze dużo - więc wróciłam do domu że wszystko ok .. no i stwierdziła jak jej pokazałam wkładkę ze to może kwestia tego jak sie akurat zabarwiła wkładka :confused:

niezłe wkładki nosisz jak się barwią :)
cieszę się, że wszystko ok

dziewczyny ja mam nastepna wizyte za prawie 3 tygodnie...

tulam
dasz radę ;)

cześć dziewczyny
ja też po wizycie. Mój Mały waży 2400g i wszystko ok. Żadnego rozwarcia nie ma na szczęśćie, szyjka ok. Dalej ma L4 i brać Fenoterol. Kolejna wizyta 4 września i potem już bez leków. Moja gin stwierdziła, że mogę wcześniej urodzić jak biorę te leki, choć to nie reguła. Trochę mnie to przestraszyło, ale najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy.
I chyba muszę się ostro brać za pranie i prasowanie ciuszków bo czasu może być jednak mniej.

Gratuluje udanych wizyt i trzyma kciuki za jutrzejsze!!!!!!!!!!!!!

nie stresuj się
najważniejsze że z dzidzą wszysko ok :D

reklama
Do góry