reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Gratuluje udanych wizyt..
Risia tydzien to nie duzo, szybcitko zleci i dowiesz sie wiecej konkretow, tak wlasnie czesto jest jak sie trafia nie do swojego lekarza..
Joasia moze po urlopie pan lekarz bardziej sie przylozy do badan..

ja tez dzisiaj mialam wizyte.. u mnie wszystko pozamykane i na swoim miejscu.. nic nie zapowiada przedwczesnego porodu, a wrecz przeciwnie szykuje sie chyba po terminie ze wzgledu na to ze moja malutka jest naprawde malutka jakna ten okres ciazy- 2,200kg, jak nie przybierze przez 2tyg to bedziemy musialy polezakowac w szpitalu na podtuczeniu...
nadal mamy brac tardyferon w ucieczce przed anemia i tez dostalam ten Pimafucin bo cos tam sie zaczelo pokazywac;/ i dopiero za 2tyg. pobiorą mi wymazy...

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty...

jasminum kciukasy zebyscie w 2paczku rozpoczely wrzesien:)a donoszona jest od ktorego tc bo widze ze my tak samo chodzimy tez juz jestem spakowana tylko jeszcze ciuszki nie poprane oby Nasze Corcie daly Nam czas wszystko dopiac na ostatni guzik:)

lekarz mówił, że po skończonym 37 już będzie donoszona, a zatem od 1 września możemy rodzić!!!:laugh2: Hmmm, ale nie wiem czy u każdego tak samo, bo może wymiary maluszka też są brane pod uwagę. Ale na szkole rodzenia też położna mówiła, że po 37 już jest bezpiecznie i w książce też wyczytałam, że dzieci urodzone po skończonym 37 już nie są uznawane za wcześniaki tylko za urodzone w terminie. Więc jeszcze 2 tygodnie musimy wytrzymać, co :-)najmniej. Ale ja tam mogę chodzić nawet do 22 września, jak nic mi nie będzie doskwierać.

ja tylko na sekundke bo padam ,pomaszerowałam troche po mieście i nei mam siły na nic

nasza wizyta trwała 2min ;/ zmierzyli ciśnienie które jak na mnei jest wysokie bo 137/77 gdzie nigdy nie mam wiecej niz 110/60 ,no al eloozik, lekark apyta czy cos sie dzieje no tak bole glowy, wodonercze , puchnace nogi i rece ze makabra wygladam jak by mnie pod szlałf podłaczyli i pompowali wode ale ,sprawdzila ze serdusio bije to wsio jest oki , na bole glowy czasami paracetamol a reszta przejdzie po porodzie :) i tyle a no i za 2tyg kolejna wizyta ;//// wolalabym jej dzis nie miec niz miec bo mam wiecej pytan po niz przed :(

sorka przeczytalam ze ktoras z was ma z krwi badanie na nerki , to my mielismy sprawdzane mocznik i kreatynine ze wzgledu na wodonercze i powinnismy miec co tydz ale tu jest wszystko inaczej ,i dopoki serduszko bije to wsio jest oki :( ehhhzaluje ze wrocilam ....

gratuluje udanych wizyt!!!!!!!
no i widze ze nie tylko moj lekarz na urlopie;-)
ale dzisiejsza lekarka \ na zastepstie do ktorej poszlam byla bardzo sumienna wykonujac swoja prace... wiec ja jestem zadowolona ;-)

Wyszlam ze szpitala poltorej tyg. temu stwierdzilam ze czas aby na Ctg... czy dalej nie mam skurczy...
- no i skurczy brak na szczescie....:-)szyjka ma 1,7 cm-wiec chyba ok jak na ten tydz.Pytalam sie lekarki powiedziala ze ok.... no i ze jutro zaczynam 37 tydz. wiec teraz tylko czekac na regularne skurcze i malenstwo moze juz sie rodzic... bo 37 tydz. to dziecko donoszone...
cisnienie tez ok 110/60 Waga 13 kg na plusie-juz stanala w miejscu... a nawetkg mniej - u tej lekarki pokazywalo :tak: myslalam ze dobije do jakis 18-20-a tu taka niespodzianka ... he he

Trzymam kciuki za kolejne wizyty&&&&&&& :-)

wczoraj odwiedziłam IP o godzinie 21 :sorry: powód wsio bylo ok tylko cały dzień dziwnie brzuch napięty i te obfite upławy przez ostatnie dni ...pojechaliśmy z mężem do kina przed seansem byłam w toalecie - wszystko ok, po seansie siadam na kibelku i tam zielony upław ???? nie jakoś dużo tylko tak delikatnie i taki bardziej jasno zielonkawy - no więc spanikowaliśmy i pojechaliśmy na IP tam od razu podpięto mnie pod ktg - wynik dobry, na fotel Pani popatrzyła że teraz wydzielina ok biała, później zrobiła mi szybkie usg żeby zobaczyć ile mam wód i uznała ze dużo - więc wróciłam do domu że wszystko ok .. no i stwierdziła jak jej pokazałam wkładkę ze to może kwestia tego jak sie akurat zabarwiła wkładka :confused:

Merlin ja taka dziwna wydzielinke o gestej konsystencji tez mam... czasami sie zastanawialm czy to nie czop sluzowy ale moja gin powiedziala ze to moze byc jakis poczatej stanu grzybicznego i dala mi globulki dopochwowe..

reklama
Do góry