reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

My już po wizycie, Ada dalej siedzi. Pani doktor powiedziała, że trzeba wierzyć w cuda, ale ona wątpi, że się odwróci. Pytałam się jak ja ma temu doktorowi wytłumaczyć, że chce w 100% CC, jak nie znam języka, i była tak miła, że napisała mi do doktora karteczkę, ze swoim prywatnym numerem telefonu, że mam mu dać, a ona mu wytłumaczy. Kochana nie:happy:
Reszta ok, KTG też, szyjka wysoko, i zamknięta, chociaż to akurat miarodajne jest, bo z Kacem jak byłam u doktora, to powiedział, że wszystko twardo trzyma, i ze dwa tygodnie jeszcze pochodzę, a on się urodził na drugi dzień o 10 rano:-D
Waga 73 kg, więc na plusie 15, z Kackiem miałam 17, więc jest nadzieja, że tego nie przekroczę:-)
Jasminum Gratuluję udanej wizyty!!!
Trzymam kciuki za pozostałe!!!! Joasia jak tam????????????

reklama
Axarai gratuluje wizytki i &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za reszte dzis wizytujących dziewczynek.Czekam na same pozytywne wieści:tak:
Ja wróciłam z ktg oczywiscie zero skórczy,mały zmaltretował ktg tak się rozwścieczył,chyba go to dzis wnerwiało.Paciorek ujemny,pozostałe badania chyba tez ok nie wnikałam w wykresy;-)
Teraz jade w poniedziałek do szpitala na usg gróbosci blizny po cc.

ja po wizycie dziś.
wyniki gin powiedziała że bardzo ładne. następna wizyta 4 lub 6 września mam dzwonić bo na urlop teraz jedzie.
w przyszłym tygodniu mam na USG się zgłosić. serduszko ładnie bije.

gratuluje wszystkim udanych wizyt i kciuki za inne wizytujące &&&&

Hania ma już 2500, czyli kilogram do przodu przez 4 tygodnie:tak:
Następna wizyta 12 września :eek: nie wiem czy dotrwam w dwupaku.
Wcześniej do szpitala na morfologię i KTG, to za dwa tygodnie, może dotrwam. No i lekarz mówi, że do końca sierpnia mam wytrzymać, bo 1 września ciąża donoszona. A jak dotrwam do terminu właściwego to mała może mieć 3-3,5 kg. Ogólnie z usg przybliżony termin porodu przybliżył się na 16 września :confused2: W razie czego torba już spakowana, tylko czekam na staniki, może jutro przyjdą. No i torbę na wyjście muszę przygotować, M po dzisiejszej wizycie mnie do tego zmobilizował :tak:
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę powodzenia na kolejnych badaniach!

to cieszę się, że wszystko ok
i kciuki za dotrwanie &&&&

My już po wizycie, Ada dalej siedzi. Pani doktor powiedziała, że trzeba wierzyć w cuda, ale ona wątpi, że się odwróci. Pytałam się jak ja ma temu doktorowi wytłumaczyć, że chce w 100% CC, jak nie znam języka, i była tak miła, że napisała mi do doktora karteczkę, ze swoim prywatnym numerem telefonu, że mam mu dać, a ona mu wytłumaczy. Kochana nie:happy:
Reszta ok, KTG też, szyjka wysoko, i zamknięta, chociaż to akurat miarodajne jest, bo z Kacem jak byłam u doktora, to powiedział, że wszystko twardo trzyma, i ze dwa tygodnie jeszcze pochodzę, a on się urodził na drugi dzień o 10 rano:-D
Waga 73 kg, więc na plusie 15, z Kackiem miałam 17, więc jest nadzieja, że tego nie przekroczę:-)

superowego masz doktorka
super, że wszystko ok

Axarai gratuluje wizytki i &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za reszte dzis wizytujących dziewczynek.Czekam na same pozytywne wieści:tak:
Ja wróciłam z ktg oczywiscie zero skórczy,mały zmaltretował ktg tak się rozwścieczył,chyba go to dzis wnerwiało.Paciorek ujemny,pozostałe badania chyba tez ok nie wnikałam w wykresy;-)

no maluchy nie lubią takich urządzeń
ciekawe jak moja zareaguje na jutrzejsze ktg i usg :)

super, że wszystko ok

ja po wizycie dziś.
wyniki gin powiedziała że bardzo ładne. następna wizyta 4 lub 6 września mam dzwonić bo na urlop teraz jedzie.
w przyszłym tygodniu mam na USG się zgłosić. serduszko ładnie bije.

gratuluje wszystkim udanych wizyt i kciuki za inne wizytujące &&&&

cieszę się, że wszystko ok

gratuluję udanych wizyt

u mnie to jakaś porażka...
w takich chwilach doceniam moją ginkę...
u mnie wizyta trwała hmmm minut... nie bylo ani usg ani badania ginekologicznego więc nie wiem nic... wiem tylko, że cisnienie ok, tętno małego ok...

nie wiem jak szyjka, czy zamknięta czy nie... a moja gin za tyg dopiero będzie - to jakaś porażka

jasminum kciukasy zebyscie w 2paczku rozpoczely wrzesien:)a donoszona jest od ktorego tc bo widze ze my tak samo chodzimy tez juz jestem spakowana tylko jeszcze ciuszki nie poprane oby Nasze Corcie daly Nam czas wszystko dopiac na ostatni guzik:)

axarai no w koncu na jakas normalna gin trafilas bardzo mila:)Adusia widocznie nie lubi lezec glowa w dol;P

Beacia to chyba dobrze ze zero skurczy chcesz juz rodzic :p ciesze sie ze wyniki oki:)

malenstwo gratulacje udanej wizyty:)

Risia wspolczuje tej niewiedzy wazne ze cisnienie i tetno Maluszka dobre w sumie u mnie podobnie tez zero konkretow:/

My tez po wizycie i tak jak pisalam zero konkretow...mowie o skaczacym cisnieniu ze moze dawke zwiekszymy dopegytu a On do mnie ze max 4 na dobe a podobno do 8 mozna....pozniej o puchnieciu to ze poki cisnienie nie skacze dosc wysoko to nie panikowac mozna ratowac sie jakims zelem....dal skierowanie na kwas moczowy moze ktoras miala to badanie i pomoze mi o co chodzi bo babka w recepcji powiedziala ze to badanie z krwi sprawdza prace moich nerek???....za tydzien KTG ale oczywiscie On idzie na urlop i z wynikami mam isc do innego gina i On zadecyduje co dalej...jak do tej pory bylam z Niego zadowolona tak dzis czuje ze totalnie mnie olal:/...a zbadal mnie na fotelu i powiedzial ze glowka jest juz dosc nisko zerknal ktory to tydzien i powiedzial, ze w sumie to juz moze schodzic w dol ja sie Go pytam ile szyjka ma cm bo m-c temu miala 3 cm to On ze no na pewno jest mniej ze juz palec moze wlozyc...to mnie nastraszyl ze rozwarcie mi sie robi...szybko mnie splawil bo mial duzo kobiet przed urlopem ogolnie kicha jak nic:(

reklama

No to fajnie,że gin w porzadku:) takze miejmy nadzieje,że bedzie dobrze takze kochana glowa do góry :*:*

no to małemu chyba nie spieszno :) jak wszystko okej zero skurczy itd :) coraz wiecej Was ma ktg a ja ani jednego :(

gratuluję udanych wizyt

u mnie to jakaś porażka...
w takich chwilach doceniam moją ginkę...
u mnie wizyta trwała hmmm minut... nie bylo ani usg ani badania ginekologicznego więc nie wiem nic... wiem tylko, że cisnienie ok, tętno małego ok...

nie wiem jak szyjka, czy zamknięta czy nie... a moja gin za tyg dopiero będzie - to jakaś porażka

kurde ale lipa nooo :/ zero konkretow a myslalam,że sie dowiesz jak tam czy porod blisko czy nie dobrze,że tętno maluszka okej. Tulam :*

My tez po wizycie i tak jak pisalam zero konkretow...mowie o skaczacym cisnieniu ze moze dawke zwiekszymy dopegytu a On do mnie ze max 4 na dobe a podobno do 8 mozna....pozniej o puchnieciu to ze poki cisnienie nie skacze dosc wysoko to nie panikowac mozna ratowac sie jakims zelem....dal skierowanie na kwas moczowy moze ktoras miala to badanie i pomoze mi o co chodzi bo babka w recepcji powiedziala ze to badanie z krwi sprawdza prace moich nerek???....za tydzien KTG ale oczywiscie On idzie na urlop i z wynikami mam isc do innego gina i On zadecyduje co dalej...jak do tej pory bylam z Niego zadowolona tak dzis czuje ze totalnie mnie olal:/...a zbadal mnie na fotelu i powiedzial ze glowka jest juz dosc nisko zerknal ktory to tydzien i powiedzial, ze w sumie to juz moze schodzic w dol ja sie Go pytam ile szyjka ma cm bo m-c temu miala 3 cm to On ze no na pewno jest mniej ze juz palec moze wlozyc...to mnie nastraszyl ze rozwarcie mi sie robi...szybko mnie splawil bo mial duzo kobiet przed urlopem ogolnie kicha jak nic:(

no to tez Ci sie dzis trafilo :/ boze czlowiek na koncowce ciazy chce sie dowiedziec czegos wiecej byc spokojniejszym a lekarze normalnie olewke maja, ciekawe czy moja nie bedzie lepsza w pon:/ to kochana Ty odpoczywaj,żeby w razie czego sie jeszcze nie rozpakowac :*

Do góry