reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

W ogóle nie mogłam się już doczekać wizyty i chciałam się umówić szybciej na PZU. No i jak usłyszałam dostępne terminy to mnie zamurowało 😆 pani zaproponowała mi termin na koniec marca 😳
Mówię do niej, że chyba jaja se robią, że na nfz są szybsze terminy niż u nich.
No cóż poczekam sobie jednak do swojej wizyty 🤷‍♀️

reklama
Powiem Wam że ja zaczynam się stresować. Zaraz kończę pracę, szybki prysznic i do lekarza. Z pierwsza ciąża nie miałam żadnych problemów, nawet przez chwilę nie pomyślałam że coś mogłoby być nie tak. Od tego czasu minęło prawie 9 lat, wokół i w rodzinie mojej, I mojego męża, co chwilę ciąże, a ostatecznie tylko dwójka dzieciaków się urodziła. Przez to zaczęłam myśleć, że zajście w ciążę, donoszenie jej , I urodzenie zdrowego dziecka, to jak wygrana w totka. Moja głowa jest tak przepełniona złymi myślami , że nawet nie wypuszczam się w rodzinie z informacją o ciąży, bo nie wiadomo co będzie. Mój wiek też nie pomaga w pozytywnym myśleniu, jie oszukujmy się, najlepszy czas na rodzenie dzieci mam już dawno za sobą 🫤
Ile masz lat że tak mówisz? Ja w tym roku będę mieć 38 😵‍💫

Myślałam że jakoś uwierzę w tą ciążę, ale nadal nie. 2 tygodnie czekania żeby cokolwiek się wyjaśniło 🫣
Maaaatko, to ja teraz nie wiem po co ja się umówiłam na przyszłą środę 😐 czemu aż 2 tygodnie lekarz każe Ci czekać ??🥴 skoro ja ten sam etap co Ty to tez za wcześnie sie umówiłam?😓
Chyba jakiś kryzysowy moment nastał i ja też w moja ciążę przestaję wierzyć 😶

Maaaatko, to ja teraz nie wiem po co ja się umówiłam na przyszłą środę 😐 czemu aż 2 tygodnie lekarz każe Ci czekać ??🥴 skoro ja ten sam etap co Ty to tez za wcześnie sie umówiłam?😓
Chyba jakiś kryzysowy moment nastał i ja też w moja ciążę przestaję wierzyć 😶
Bo za 2 tygodnie powinno być już serce. Co nie oznacza że u Ciebie go nie będzie w przyszłą środę ☺️

Na pocieszenie mogę poświadczyć, że jak już się urodzi to każdy miesiąc ucieka tak błyskawicznie, że aż by się chciało, żeby teraz czas zwolnił :)
Potwierdzam, jak są memy ze covid był dwa lata temu a nie jednak 5, moje dziecko jest covidowe w dzień kobiet sie urodziła 2020. Nie wiem kiedy ciekło...

A co do ciąży najprzyjemniejszy okres jak już czujesz ruchy.. to już jakoś te badania nie są tak ważne bo coś czujesz... oczywiście schiza jak ich nie czujesz... ale już mam tyle sprawdzonych norweskich sposobów że zawsze dają radę, najlepszy do snickers zimna lodowata cola i położyć się to po 20 minutach zaczyna się dyskoteka.

Ja badania robiłam wczoraj o 9, a wyniki miałam dzisiaj o 7:30, chyba Alab ma ostatnio dużo pracy:)
Wiadomix każda z nas lata dużo ;
i dobrze pamiętam że twoja beta była ponad 16 tys ? To może faktycznie będą bliźniaki 😅
Ja właśnie nie mogę się doczekać jak się wyjaśni. Daj nam kochana koniecznie znać :)

reklama
Do góry