reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Bunny a Ty też jeszcze nie wiesz jaka płeć?
Patrysia no właśnie państwowo mają nas w nosie! Ja poszłam specjalnie prywatnie, żeby się dowiedzieć, że to Ada, i mieć zdjęcia i płytkę. Zapłaciłam 180zł, ale za takie wiadomości, to nawet 1000 bym zapłaciła:-D

reklama
Axarai no niestety nadal nie wiem a juz na łeb dostaje. Mój lekarz (NFZ) uważa ze to za wcześnie by poznać płeć. Jeśli w środę sie nie dowiem a jakaś kasa wpadnie do kieszeni to lecę prywatnie.

karo_lina witaj gratki syneczka, a ostatnio ktoras wrzesnioweczka podsumowala ze jednak przewaga plci pieknej:)prosba moderatortow moze ranking hehe

a co z wczorajsza wizyta misiaczka???

Bunny
hehe tez znam takie przypadki, takze nigdy nie mozna mowic na 100 % bo na stowke to bedziemy wiedzialy jak sie urodzi:-D

axarai wow jakie powiekszenie:-D

marta super wiesci:-)

demetrios cudnie oby kazde polowkowe Wrzesnioweczek bylo tak idealne jak Twoje, gratki jeszcze raz Synusia:-)

patrysia ale z Dzidziem oki?? a z plcia wczesniej czy pozniej sie okaze lub bedzie niespodzianka jak ktos kiedys tu madrze napisal:-D

czekamy na reszte dobrych wiadomosci:)

Axarai no niestety nadal nie wiem a juz na łeb dostaje. Mój lekarz (NFZ) uważa ze to za wcześnie by poznać płeć. Jeśli w środę sie nie dowiem a jakaś kasa wpadnie do kieszeni to lecę prywatnie.

Bunny ale jak to za wcześnie? w jakim sensie? w takim że dziecko za małe żeby się pokazać znaczy rozeznać co ma między nóżkami? oczywiście nie namawiam, ale może dla uspokojenia zrobić 3D albo 4D? wtedy wiesz widzisz wszystko i po problemie ;)

Czesc dziewczyny, rozumiem wasza frustracje. Ja sie dowiem za tydzien na moim 20-tyg usg.

Marta89 ty chyba nie znasz polskich lekarzy :D przeciez oni sa wszyscy najmadrzejsi.
Poza tym genitalia dziecka sa juz rozpoznawalne, ewentualnie moze przeszkadzac ulozenie dziecka, ale napewno nie jest za wczesnie. Wczesnie to jest w 12 tyg.

Czesc dziewczyny, rozumiem wasza frustracje. Ja sie dowiem za tydzien na moim 20-tyg usg.

Marta89 ty chyba nie znasz polskich lekarzy :D przeciez oni sa wszyscy najmadrzejsi.
Poza tym genitalia dziecka sa juz rozpoznawalne, ewentualnie moze przeszkadzac ulozenie dziecka, ale napewno nie jest za wczesnie. Wczesnie to jest w 12 tyg.

znam, sama z nimi wojuję! ;/. no dokładnie, tutaj tylko przeszkodą może być ułożenie, no nic więcej. ewentualnie kiepski sprzęt...

Joasia to był 27tc i że tak powiem, to nawet nie duże powiększenie:-D Mój synek naprawdę ma się czym pochwalić:-D
Lekarz powinien mówić jaka płeć, jeżeli jest pewien na 100%! Tym bardziej, że przeważnie Ci lekarze robią USG bez żadnych uprawnień radiologicznych, i jak udaje, że się zna to wtedy gadają takie głupoty, że za wcześnie!!

reklama
Ja też już po:) maleńka jest zdrowa:) Maleńka bo ledwo lekarz włączył usg to od razu pokazała sikulkę;) ale żeby nie było do zdjęcia ani filmiku pozować już nie chciała:-D Wszystkie pomiary są w normie, narządy wykształcone jak trzeba, paluszków wszędzie po 5 choć piąstki pozaciskała i długo puścić nie chciała:-) nosek ładny, fałd karkowy też odpowiedniej grubości:) Buzie wtuliła w łożysko więc zdjęcia ładnego nie ma - lekarz mówi że fotomodelką raczej nie będzie:D Waży ok 330g
Zobacz załącznik 457145

Szczerze życzę wszystkim Mamusią takich dobrych wieści jak u mnie;)

Do góry