reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Czasem sobie myślę, że może lepiej nie wiedzieć tej płci. Bo mimo, że czasem jest nam to obojętne, to jak się wie (i to na 100%) to jednak człowiek przez te 4 m-ce się przyzwyczai i nastawi, a potem szok!!!
Ja się trochę tego właśnie obawiam, bo teraz jest mi to obojętne, ale czasem mogę się nakręcić, ciuchów nakupować i potem będzie gorzej.

reklama
Kuzyn ok 12 lat temu zostal ojcem i cala ciaze byli przekonani ze bedzie chlopak, mieli "wyrazne" jak na te czasy foty...(bo sprzety byly troszke inne) no i urodzila sie corka... potem sie smial, ze jak by nie byl przy porodzie, to by powiedzial ze to nie ich dziecko :-)

Bunny tak się niestety czasami zdarza, ja też znam takie przypadki:-D Trochę mnie to dziwi, przy obecnym sprzęcie usg, jeszcze jak zamiast chłopca urodzi się dziewczynka to rozumiem, pępowina np. się zaplącze, no ale nie widzieć pitolka u synka no to ja już nie wiem:szok:
IMG_0544[1].jpg To sprzęcik Kacperka, jak można nie zauważyć?:-)

Gorgusia bo wszystkie nasze dzieci są idealne niezależnie od wagi i wzrostu

Bunny no to dziwne z tym imieniem :)

Anmika mi to jest obojętne i tak nie kupywałabym ubranek ani różowych, ani niebieskich :D

Ja też miałam być chłopczykiem, a tu taka niespodzianka :D

Axarai no nie da się nie zauważyć ;)

no i byłam dziś u doktorka. wyniki badań są ok, jedyne co mam zrobić to obniżyć trochę cholesterol i atakować endokrynologa o większą dawkę leku jednak. także jutro wycieczka do endokrynologa, innego niż mój, bo mój przyjmuje aż 2 dni w tygodniu... jednak na ten dzień jest dobrze :)

i do szpitala mnie nie zapakują :)

Witam się po połówkowym. :)
Po pierwsze byłam w Krakowie na USG 3D - świetna Pani lekarz mnie badała, wymierzyła malca od A do Z. Mam mnóstwo fotek i płytkę :)
Jestem prze zadowolona bo z małym wszystko dobrze. Mózg, serce, żołądek, nerki, kończyny, itp.... zgodne z normą. Rozszczepienie podniebienia wykluczone, no i penisik na swoim miejscu :))) Także potwierdzone na 100 % - chłopiec :))) Jestem strasznie szczęśliwa :)))
Mały sobie drzemkę uciął w czasie badania i trzeba go było trochę szturchać, żeby dobrze go pomierzyć. Widziałam przepływ krwi w serduszku, pracę nerek (mały akurat sikał), cały szkielecik i słodkie paluszki u rączek i nóżek.
Łożysko na przedniej ścianie macicy, wysoko, szyjka zwarta i długa.
Także wszystko ok :)
Dziękuję za trzymanie kciuków - jak zwykle się przydały i zdziałały cuda :)))

Jestem juz:)

I nie wiele wiem :D

Usg było zrobione nawet minuta nie minęła także krótko no i co no i gin mówi że nie wie sam do konca ze trzeba poczekac na konkretne usg(połówkowe mam 16 maja)i wteyd dokładnie zoabczymy to i dzidzia większa będzie i wtedy powie co...no i szkoda hehe także trzeba poczekac...

DEMETRIOS super że wsio ok;))

Gratuluję dziewczyny :D

Demetrios- gratuluję potwierdzenia płci i SIUSIAKA ;D a przede wszystkim zdrowego Maleństwa.

Patrysia- to znaczy,że jest ok.Poczekaj cierpliwie do połówkowego :)

reklama
Martusia a czemu juz zakładasz ze nic sie nie dowiesz? Chodzisz na NFZ czy prywatnie

Demetrios gratuluje zdrowego synka. Jak umiesz i możesz to wstaw filmik z usg 3d.

Patrysia dobrze ze z dzidzia ok. Poczekaj troszkę i sie wszystkiego dowiesz na połówkowym

Marta to dobrze ze do szpitala nie musisz iść.

Jak to u nas wygląda więcej jest chłopców czy dziewczynek? W liście nie ma wszystkich płci wpisanych albo aż tyle z nas jeszcze nie wie.

Do góry