reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
byłam u doktorka, z dzieckiem jest dobrze. gorzej ze mną: białe krwinki i neutrofile podwyższone, tsh spadło do 4,91 ale wzrasta (paradoks jakiś). OB podwyższone, cholesterol podwyższony, triglicerydy podwyższone. sód obniżony, w moczu krwinki białe i czerwone (niby w normie ale są), szczawiany wapnia i pojedyncze bakterie.

niby połową wyników się nie przejmuje, bo w ciąży tak jest, ale poprzednie wyniki były dużo lepsze. ale idę znowu w środę, to zobaczymy. jak na razie jestem podłamana lekko...

kochane gratuluje udanych wizyt i dziewczynek :)

my imie dla dziewczynki juz mamy - Zosia, wiec pewnie na zlosc bedzie chlopka - zadne imie nam sie nie podoba na tyle, zeby sie na nie zdecydowac :)

hehe u nas tak samo dla dziewczynki imię mamy a dla chłopca z żadnym dogadac się nie możmey albo objga nam się nie podoba takze bedzie duuuzy problem jak się okaże synek :/

Gratuluję wizyt i poznania płci :))

Wynikami tak się nie zamartwiać bedzie dobrze!!:))

Marta- u mnie tsh na początku było wysokie, a w 9tyg miałam już chyba 0,4,więc dość niskie. Teraz znowu muszę zbadać.
OB w ciąży w ogóle nie jest miarodajne- ja miałam prawie 100 i się wystraszyłam,a lekarz nawet nic nie powiedział.
Zmiany w moczu też miałam podobne i już jest ok.
Moim zdaniem paniki nie ma ;)
Pok- czekamy!

no to jestem. bardzo dziekuje za wszystkie kciuki! bardzo milo mi sie zrobilo :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

poogladalismy dzidzie, tym razem nie chciala sie ruszac za bardzo, tylko sobie cos tam lapkami majstrowala. nozki skrzyzowane tak, ze sie nie dalo plci sprawdzic. doktor probowal pukac, zeby sie maluch przesunal, ja gadalam ale ani drgnal uparciuch :) wszystko stopkami pozaslaniane. moj doktor nie mierzy, bo mowi, ze to i tak nic nie daje, serce bije jak trzeba, dzidzia wyglada na zdrowa. Dostalam kontakt do miejsca, gdzie mam sie umowic na polowkowe. Probowalam dzis dzwonic ale bylo juz po 16 i zamkniete (typowo szwajcarskie). Nastepna wizyta za 6 tygodni - 25 maja :) a 2 tyg pozniej glukoza (flakonik z trunkiem juz dostalam).
o rozne rzeczy pytalam, zdalam relacje ze wszystkich swoich dolegliwosci i krwotokami z nosa sie doktor przejal. sprawdzil wszystkie moje wyniki wstecz i nic tam nie ma co by moglo wskazywac na powod tych krwawien ale mam zadzwonic jesli sie znow zdarzy. to w sumie tyle na razie.

pajka - 25 maja nastepna wizyta, 8 czerwca glukoza. a polowkowe umowie pewnie jutro :)

a oto Zosia/Pan aka Pimpulek :) (Pimpus Sadelko)
jak tak patrze to mi sie wydaje, ze jednak chlopiec :)
Zobacz załącznik 456488

reklama
Pok śliczny dzidziuś, no szkoda, że nie było widać pipuni/pitusia:-D Moja mała bezwstydnica pokazała co ma między nogami po jakiś 2 minutach, od przyłożenia aparatu do brzuszka:-D Ale jakoś tak byłam nastawiona, że się dowiem na tej wizycie:tak:

Do góry