reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
JOASIA 5 kwietnia

DEMETRIOS
5 kwietnia godz. 16:15

MANTEZOWA
5 kwietnia godz.15:45

MARTUSIA
5 kwietnia godz. 17:25

EWICZEK
5 kwietnia godz. 17:30

zaciskam mocno kciuki ;):)

Zwolinilo sie miejsce i bede wchodzila na 15-40siedze tu i umieram cala sie trzese pierwszy raz usg u tego lekarza i jeszcze moj M ma spotkanie i go nie bedzie ... A ja boje sie ze nagle Nadia okaze sie chlopczykiem a ja juz tyle rzeczy kupilam na dziewczynke ... Ja chyba tu jajo zniose ;/ Oj trzymajcie mnie bo padne ;/

ewiczek najwazneijsze zeby dzieć zdrowy był !!! nei przejmuj sie wyprawką my z mama siostrze tez prawie cala skompletowalysmy rozowa bo do 8miesiaca ciazy byla dziewczynka a pozniej uroslo cos miedzy nozkami i jest chlopak :) i spal w tych rozowych spiochach :) ale nei martw sie nie musi si eokazac ze sie zmienila plec teraz lekarze sie juz tak nie myla jak kiedys :)
ja mam mega rozstrój żoładka z nerwow ! ehhhh aby do jutra ...

Joasia ciesze się ze wyniki dobre, bakteriami w moczu się nie przejmuj, jak już leki masz:) To się zdąża dosyć często w ciąży. Dobrze że ci lekarz zrobił cytologie, ja też miałam:) Ponoć na początku i na końcu ciąży powinno się robić ze względu na zapalenia bakteryjne i np. rzęsistka:/ które grożą wczesnym porodem i zarażeniem maleństwa:/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I witam się i ja po wizytowo. Dzisiaj nie miałam USG :( ale za to posłuchałam bicia serduszka i standardowo miałam badanie ginekologiczne. Z tego co ginka mówiła to wszystko jest jak w najlepszym porządku z dzidzią. Ponad to prawie całkowicie zwalczyłam anemie :)))
Następna wizyta 7 maja 16.00 :)))

Joasia gratuluję udanej wizyty :)

Jestem juz kolejny lekarz powiedzial ze coreczka ;) zdrowa duza , serce jak dzwon spokojna dzis byla ma duzo miejsca w brzuszku ;) wszystko w jak najlepszym porzadku;) jestem mega szczesliwa
dziewczyny gratulacje udanych wizyt ;)))

reklama
a ja mam takie pytanie: mam parę(naście) kilo za dużo, i tak się zastanawiałam jaką metodą będę miała teraz robione usg? dowciapne czy przez brzucho? bo jak to drugie to obawiam się, że lekarz nic nie zobaczy :(
Ja mam duza nadwage i lekaz usg robi mi takie i takie ,chociaz mowił mi ze przy nadwadze przy dowcipnym lepiej widac ,ale ja jestem takim przypadkiem ze własnie prez brzuch jest lepiej dzidzie widac :tak: wiec t pewnie bardziej o budowe chodzi a nie o oponki tłuszczowe:-p

Do góry