reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki intymnie...

reklama
Kilka z Was pisało już o pierwszej miesiączce po porodzie, czy była ona obfita czy to raczej plamienia?? U mnie od wczoraj plamię i myślałam że to @ ale ilość bardzo znikoma i sama nie wiem. Wizytę u gina mam w pn

sylwia ja mam ten sam problem :-( Tym bardziej ze mialam jeszcze plamienia po porodowe a tutaj kilka dni temu zmienily sie na takie jak na @ Chociaz sama juz nie wiem co to jest bo jest raczej skromny jesli chodzi o ilosc i do tego bezpolesny a ja zawsze 2 pierwsze dni to normalnie umieralam z bolu:baffled: Musialam z tego powodu przesunac wizyte u ginia bo miala byc dzisiaj wiec tez sie nie dowiem od niej czy to juz @ czy jeszcze polog.

Sylwia, Bluetooth - dziewczynki - ja dostalam już miesiączkę. Zaczęła się troszkę inaczej niż zazwyczaj. Najpierw pojawiły się brunatne plamienia (trwało to ok 1 dzień) a później bardzo obfita, bezbolesna miesiączka. Zazwyczaj miesiaczka rozpoczynala się u mnie bólem brzucha, który przechodził w dość silny ból. Obecnie bólu nie było wcale ;) Zazwyczaj także krwawienie się rozkręcało u mnie przez pierwszy dzień i dopiero drugiego dnia mocniej krwawiłam. Teraz krwawienie było bardzo obfite w zasadzie od początku...

Ostatnia edycja:
Bluetooth ja zawsze 2 dni przed planowaną miesiączką miałam bóle brzucha i tak też było tym razem. Ale ilość wskazuje na to że to raczej plamienia

Mój gin mówi, że lepiej poczekać na -3 miesiączkę i najlepiej zakładać w czasie trwania miesiączki, bo wtedy mniej boli. Mówił też, że miesiączki mogę się spodziewać po nowym roku... Myślę więc, że się zdecyduję na mirenę, omwiałam to już z mężem.

Madzia ja juz słyszałam takie bzdury zeby nie zakładać spiralki bo dzieci sie z tym w głowie rodza:nerd:
Bafinka ten Twój gin to jakiś chyba nie teges albo zle go zrozumialas. Bo jak niby u mnie miałby wystąpić regularny okres skoro po pierwszej ciazy dostałam go dopiero po 3 latach( w tym ciąża) i podobnie jak Ania nigdy nie miałam regularnego...
Ania dla mnie mirena była warta swojej ceny. Jeśli drugi raz sie zdecyduje a raczej tak to wybór bedzie ten sam.

u mnie skończyły się wreszcie plamienia po cerazette trwały 10 dni, a wcześniej połóg więc miałam już serdecznie dość....no ii wreszcie można się seksić:-) więc dziś zaczynamy

reklama
Mi mój gin dał receptę na tabletki Azalia. Ja to w ogóle zielona jestem bo nigdy nie bralam tabletek więc nie wiem co mnie czeka:tak: Więc jak się bierze tabletki to w ogóle nie ma miesiączki?

Do góry