reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki intymnie...

Teofilesia - ciekawe co twój Małżonek na to... mój by chyba zbaraniał, jakbym mu zaproponowała, chociaż w sumie to jest to najrozsądniejsze rozwiązanie, jeśli już się wie, ze wystarczy i koniec z potomstwem...
My pewnie będziemy musieli poćwiczyć po porodzie z gumkami, bo jak przestanę karmić to planuję zabieg okulistyczny, wtedy nie można przyjmować żadnych hormonów, a i tabletki i spirala jakieś hormony wydzielają, więc nie ma sensu.

reklama
Kiedys jak intensywaniej przegladalam forum to zauwazylam kilka watkow i wypowiedzi kobiet ktore zaszly w ciaze majac spiralke. Nie wiem, ja bym sobie nie dala czegos takiego tam wlozyc :/
Po pologu planuje ...a w sumie nie planuje zadnych zabezpieczen :D Wystarczy uwazac, a jak sie trafi druga dzidzia to co, dobrze, za ok rok wprowadzamy sie do naszego wymarzonego domku wiec miejsca bedzie i na 3 dzieci :D

ps. zgwalcilam meza! :D

HAHA gratuluje:-Dmąż pewnie się nie opierał:-D
Ja nigdy nie brałam hormonów, prezerwetywy używaliśmy tylko chwilkę a tak od lat bardzo skutecznie stosunek przerywany:-)no ale wtedy planowaliśmy dzieci a teraz już chyba zostaniemy przy dwójce.
A co sądzicie o antykoncepcji w zastrzyku raz na miesiąc czy jakoś tak? chyba lepsze od tabletek czy plasterków?

Co do przytulanek to ja teraz jakoś się boje bo okropnie napina mi się brzuch:-(

No wlasnie mi zastrzyk odradzano bo jesli hormony będą źle dopasowane i twój organizm będzie źle to znosić to nic z tym nie zrobisz bo inaczej jak masz spiralke ,plaster czy tabletki możesz odstawić czy wyjąć a przy zastrzyku będzie cierpiec az przestanie działac.
Także tu jest spore ryzyko
No ja tez z mężem nie stosowaliśmy radykalnej antykoncepcji no ale teraz jak juz trójeczkę będziemy mieć to niestety trzeba o tym pomyśleć i zamknąć na amen produkcję :-D

Ostatnia edycja:
my z S.jakoś się boimy,brzusio mi się cały spina,dziecko zaczyna kopać (nie wiem czemu,przecież nie widzi co my zamierzamy robić:-) mój S.od razu zmyka jak tylko zaproponuję próbę seksu,boi się,że coś mu zrobi...no ale tak jak piszecie,wielu tak ma w pierwszej ciąży żony...może przy drugim mu minie...:-)byłoby dobrze,bo ja coraz bardziej wyposzczona i spragniona...a co do antykoncepcji...chyba nie będzie żadnej,planujemy jeszcze jedną dzidzię i jak tylko dojdę do siebie po połogu to zabieramy się za produkcję...

A u nas wazektomia wcale nie jest wykluczona. A. sam to zaproponował i napewno rozwazymy. W koncu dlaczego kobiety maja wszystko na siebie brac. A ten zabieg nie wpływa na potencje u mezczyzn i mozna używać do woli;-) wszystko okaże sie po porodzie.

No ja właśnie dzisiaj rozmawiałam o tym z moim mężem- o wazektomii. I jest jak najbardziej na tak- ale dopiero jak powiemy sobie "stop" z dzieciaczkami. Ja nie będę musiała sie truć hormonami, nie trzeba będzie bawić się z gumkami, jeden zabieg i spokój do końca.

ellsi no będzie miał prezent:-) może już pod choinkę;-)

Dziewczyny ja też myślałam o wazektomii, musiałabym o tym poczytać..nie wiem jak mój P by zareagował. Kiedyś o tym mówiliśmy, ale ktoś mu powiedział, że potem bolą jajka i powiedział, że w takim razie ma coś takiego gdzieś. Ale nigdy na poważnie się tym nie interesowaliśmy..

Ja z moim rozmawiałam i On stanowczo zaprotestował chyba dlatego że poczuł że coś z męskości by stracił ech.Ale to było by nawet dość rozsądne rozwiązanie,

Właśnie czytałam info o wazektomii na Wikipedii (wiem, że nie jest to idealne i sprawdzone źródło informacji, ale..)znalazłam tam takie zdanie:
Polskie prawo (art. 156 §1 k.k.) stwierdza, że kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci pozbawienia zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Tylko wskazania lecznicze sprawiają, że zabieg ten jest legalny. Dokonany z innych wskazań, nawet za zgodą lub nawet na żądanie osoby zainteresowanej jest uważany za nielegalny[3].
Ciekawa jestem , czy jest to faktycznie prawdą?

reklama
karola ja słyszałam że w Polsce wazektomia jest nielegalna. Jedynie właśnie legalne jest wtedy kiedy wchodzą względy lecznicze. Jednak w Internecie znalazłam informację że zabieg ten robią w Toruniu w klinice.

Ordynator w szpitalu stwierdził, że wszędzie jest napisane że nie można współżyć po 30 tygodniu ciąży :szok: Stary pryk chyba zazdrości innym.

Do góry