reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki intymnie...

reklama
No właśnie, dobre pytanie. Bo jakoś tak bez żadnego zabezpieczenia się boję, a wiadomo, że jak się karmi to tabletki odpadają. Może też się skuszę na spiralę. Napiszcie coś więcej na ten temat.

Ja słysząłam że jeśli ma się problem z częstymi infekcjami dróg rodnych i nadżerką to spiralka jest nie wskazana.Ale że jak sie chce mieć jeszcze dzieci to nie słyszałam.

agusia tabletki można, ja brałam od razu po porodzie, cerazzete czy jakoś podobnie, to dla matek karmiących.
a o spirali to jakaś głoopota z tym, że jak sie chce mieć dzieci..może chodzi oto, że jak za rok chcesz to bez sensu spiralkę, bo zakłada się na min 3lata chyba max 5. Koszt zależy od sprali,firmy. Najlepsza podobno mirena, ale chyba w granicach tysiaka. a jakieś tańsze to chyba od 500zł się zaczynają..jeszcze się nie dopytywałam, bo chwila jest.

agusia tabletki antykoncepcyjne to niby można ale te jednofazowe z mniejszą ilością hormonu. Jednak tutaj trzeba być bardzo dokładnym w przyjmowaniu.

Co do spirali to też gdzieś czytałam że mogą być komplikacje, niektórzy lekarze mogą odmówić założenie gdyż ma działanie bardziej na zasadzie wczesnoporonnego środka.

Moje chęci skończyły się kilka dni temu :p a wcześniej mąż miał na życzenie bo i mi się chciało :p
a i o spiralce też myślę, ale to się jeszcze pomyśli

Ostatnia edycja:
ellsi lekarz ze względów takich jak piszesz nie powinien odmawiać założenia spirali. To jest lekarz a nie ksiądz, żeby dysutował na takie tematy. Przeciwwskazaniem mogą być względy medyczne a nie inne. To kobieta decyduje jak się zabezpiecza, a jeśli tak myśli jak piszesz to nie decyduje się na spiralkę i inne środki tylko bawi się w "chybił trafił- kalendarzyk".

Kiedys jak intensywaniej przegladalam forum to zauwazylam kilka watkow i wypowiedzi kobiet ktore zaszly w ciaze majac spiralke. Nie wiem, ja bym sobie nie dala czegos takiego tam wlozyc :/
Po pologu planuje ...a w sumie nie planuje zadnych zabezpieczen :D Wystarczy uwazac, a jak sie trafi druga dzidzia to co, dobrze, za ok rok wprowadzamy sie do naszego wymarzonego domku wiec miejsca bedzie i na 3 dzieci :D

ps. zgwalcilam meza! :D

reklama
Do góry