reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Też jestem na etapie szukania ale chcemy już mieć coś na własność, także spokojnie będę mogła się urządzać jak będę chciała. Ciężko jednak znaleźć coś idealnego co spełnia nasze oczekiwania i już z dobre 2 miesiące się rozglądamy, jeździmy oglądać mieszkania ale jeszcze nie dokonaliśmy ostatecznego wyboru.
Jak znajdziecie właściwe mieszkanie, to wątpliwości znikną. :) Trzymam kciuki za udane poszukiwania.

U mnie mąż się broni przed kredytem i raczej w najbliższym czasie nie da się przekonać.

reklama
Zazdroszczę Wam ustabilizowanych sytuacji mieszkaniowych. My szukamy nowego mieszkania do wynajęcia od lipca... Nie mozemy wczesniej zrezygnowac tutaj, a nasza wspollokatorska para nie chce jednak mieszkac z maluszkiem. Gdyby teściowa nie miała za dużo kotów, to pewnie rozwazalibysmy wspolne mieszkanie. Kilka miesiecy juz mieszkalismy razem i to bylo calkiem spoko. Ale boje sie z dzieckiem tylu zwierzat, zwlaszcza ze niektore sa dzikawe.

My od maja będziemy szukać mieszkania do wynajęcia. Niestety nie możemy mieszkać u mojego taty, bo Kamil miałby za daleko do pracy codziennie dojeżdżac.

U mnie ładna pogoda :) mieszkanie się wierzy. Obiecałam sobie, że od poniedziałku biorę siebie za sprzątanie.
Dziś powiedziałam tacie o ciąży. Chyba się załamał. Eh cóż jak załatwię rozwód to pewnie się uspokoi troszkę.

Zadzwonię do koleżanki, która jest kierownikiem MGOPSU i się dowiem jakie dofinansowanie nam się należy.

Ja mam wolny pokoj, ktory jednak trzeba bedzie odnowic i cos zrobic z rzeczami ktore tam sa. Glownie suszarka i deska do prasowania;) biblioteczka do przeniesienia gdzies i biurko do sprzedania. Odnowic planuje cale mieszkanie, bo chcialam to zrobic jeszcze nie wiedzac, ze jestem w ciazy.

Czyli podsumowujac, czy sa jakies pieniadze na dziecko, ktore dostaje kazdy niezaleznie od zatrudnienia i dochodu? Bo sie pogubilam.

ckai3e3kikq3p3qp.png
Wg mnie nie ma.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Gabeee, u nas 10 000zł nie ma miesięcznie, a na 5 będziemy liczyć, bo nas dwoje i 3 dzieci. Ale za to 500zł na razie dla młodszej córki dostaniemy, a później dla dwoje dzieci. Tylko starsza pokrzywdzona, bo dochód przekraczamy, a niby było, że na każde dziecko ;)

KasiaMarysia rozwod? Chyba nie jestem w temacie...chyba,ze nie chcesz to nie pisz.

Ja tez mam wolny pokoj,ktory robi za graciarnie:) i musze go wyremontowac dla starszego synka i sypialnie tez chce odswiezyc. Tylko czekam na wiosne zeby wyjsc z domu i nie wdychac farb,klejow itd

Karta ciąży nie jest potrzebna do becikowego.może założyć i. w 15 tyg to nie ma znaczenia.bo jak składasz na becikowe to dają ci specjalną kartkę tam gdzie składasz o becikowe do wypełnienia żeby ja lekarz wypełnił.

Daria jak Twoje samopoczucie??

Molly jak zdrowie? Pewnie latasz za sprawami restauracji..

Kornela tak rozwód. Jestem mężatką od 3 lat, ale nie układalo mi się z mężem i w listopadzie się rozstałam z nim. Teraz muszę szybko rozwód załatwić.

reklama
Gabeee, u nas 10 000zł nie ma miesięcznie, a na 5 będziemy liczyć, bo nas dwoje i 3 dzieci. Ale za to 500zł na razie dla młodszej córki dostaniemy, a później dla dwoje dzieci. Tylko starsza pokrzywdzona, bo dochód przekraczamy, a niby było, że na każde dziecko ;)

w tym też są jakieś ograniczenia? to ja w ogóle jestem niedoinformowana ;)

Do góry