reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Co do pokoju dla dla dziecka, to na razie maluch będzie z nami, bo dziewczynki mają mały pokój i śpią na piętrowym łóżku i raczej łóżeczko nie wejdzie. Ale w planie mamy zrobić sobie pokój na strychu i ten dziewczynek i nasz będzie dla dzieci. Z pokoju dzieci do naszego wchodzi się

Kornela, u nas malowanie też na wiosne zostawiamy. Chce odświeżyć po moich artystkach :p I w planie mamy kupno rogówki, ale jeszcze do uzgodnienia kiedy. Dobrze by było przed świętami, ale i wtedy trzeba przemalować pokój aby nie bawić się 10 razy.

reklama
Gabeee, u nas 10 000zł nie ma miesięcznie, a na 5 będziemy liczyć, bo nas dwoje i 3 dzieci. Ale za to 500zł na razie dla młodszej córki dostaniemy, a później dla dwoje dzieci. Tylko starsza pokrzywdzona, bo dochód przekraczamy, a niby było, że na każde dziecko ;)
Ja teraz na to, też 500 dostanę, bo to 2.
Ale chyba Kasi chodziło o pieniądze dla każdego, bez wyjątków i bez żadnych warunków.
Tak jak kiedyś było becikowe. Urodziłaś, to należy się jak psu buda.

Wg mnie teraz tak nie ma. Wszystko od czegoś zależy.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

U mnie to samo starszy nie wezmie 500 bo dochod przekracza,nawet jak sie male urodzi.więc w dużo przypadkach pierwsze poszkodowane.co do becikowego 1000 każda dostaje niezależnie od dochodu.A drugie 1000 jest dla tych co mają niski dochód,który nie przekroczy progu dochodowego.

Wg mnie nie ma.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Tak mi sie tez wydawalo;)

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Do góry