reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

No ja np nie wymiotuję ani nie mam wstrętu do zapachu a jak leżałam w szpitalu to dziewczyny opowiadały że od wymiotów nie wiedziały jak sie nazywają , no i do kuchni nie mogły wchodzić ;)

reklama
Ja wymiotów też nie mam, ale tylko odruch wymiotny czasem. Nie mam zachcianek jedzeniowych, wstrętu do zapachów też nie. A koleżanki moje jak były na etapie ciąży co ja teraz, to ciągle narzekaly na zmęczenie i senność, a ja nic. I się dziwią, że jak to ja śpiąca nie jestem.

Ale naskrobalyscie :)
Mnie tez piersi nie bola chyba ze je mocniej przydusze.
Tez uwielbiam spac na brzuchu. Ciezko bedzie sie rozstac z ta pozycja.
Ja oprocz uczucia zimna i sennosci dalej objawow brak.
W pierwszej ciazy nie mialam mdlosci wiec nie wiem z czym sie borykacie. Wtedy odrzucilo mnie od kawy. Tym razem mam niechec do slodyczy. Brzuch raczej nie boli. Czasami ćmią jajniki.
Moj brzuch plaski i pewnie dlugo tak zostanie. w 1 ciazy dopiero w 6 miesiacu zaczelo byc cokolwiek widac

Witaj Marzen! Gratulacje i wszystkiego dobrego :) My chyba na podobnym etapie,ale widziałam, że masz termin na 3.09? Ja na 2.09 ale jeszcze kończę 8 tydzień. Kiedy miałaś ostatnią @?

Ja też jestem zmęczona i senna, mam nadzieję, że te mdłości i rozbicie miną po 3 miesiącu, bo rozkręcam z mężem biznes i muszę być tam niedługo obecna. Póki co wszystko na głowie męża :/

KasiaMarysia próbowałaś przegryzać migdały? mi pomagają. Wcześniej też podjadałam miętowe cukierki i też pomagały, ale zaczął mnie boleć ząb i dziąsła i przestałam :)

Polecam zjedzenie czegoś przed wstaniem z łóżka. Ja jak wstanę zanim coś zjem to męczą mnie mdłości cały dzień :(

A ja mam niesamowity apetyt. Najbardziej na słodycze. Zajęć się do syta a potem mi niedobrze i zoladek jak balon i wzdęcia i zaparcia. Masakra sama sobie jestem winna ale nie mogę się powstrzymać

reklama
Dziewczyny, podobno na mdłości dobra jest szklanka wody z cytryną, ale trzeba wypić ja przed wstanie z łóżka. Ponoć pomaga. I napar ze świeżego imbiru pomaga.

Do góry