reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Na usg wyszło że dziewczynka.Co do imienia to tez staramy sie tak wybrac zeby w rodzinie nie bylo ale w wiekszosci jakaś znajoma osoba noszaca dane imie sie nasunie.Co jak co staramy sie podejsc do tego z dystansem:)

ja jeszcze nie mam imienia wybranego nie mam wyprawki ale za to jestem nad morzem(pogoda cały czas słoneczne) wracamy jakoś w następnym tyg i zaczne myśleć o dzidziusiu co mi potrzeba i dawaj na zakupy w lipcu
a cukrzyce nie mam na czczo mam wynik 69 a norma od 70. a u Was jak tam ??

Judy166 zazdroszcze pobytu nad morzem!Cukrzycy całe szczęście nie mam,ale to siedzenie tyle czasu podczas badania to masakra,miałam serdecznie dosyć.W przyszłym tygodniu planujemy odświeżyć mieszkanie i wtedy zaczne już ogarniać rzeczy które kupiłam dla małej.Z jednej strony ciesze się że będziemy mieć fajnie i odświeżone a z drugiej jak pomyśle o sprzątaniu poremontowym to mi się troche ciepło robi...Mam nadzieje że podołam ;)

maruda202 gratuluję! :) Ja spodziewam się chłopczyka Marcelka :) Ja też zazdroszczę pobytu nad morzem . Mi pozostaje do końca ciąży do zwiedzania tylko mieszkanie i wylegiwanie się w łóżku ;);)

Oh mnie też ładnie kopie, szczególnie wieczorem ;) ja też miałam na czczo 69 i jest ponoć w normie. Ja imię też wybrane : Gosia :)
Wyprawki nie mam i szczerze mam problem bo to moja pierwsza ciąża. Jest tyle list (różniących się) że nie wiem w końcu czego ile mam mieć :(
Mnie czeka przeprowadzka do nowego domku ;) Więc też z przebojami ;)

Rielle - Przy pierwszej też tak miałam - kupiłam dużo , dużo dostałam i później się okazało że sporo mi się nie sprawdziło, wiele mi nie odpowiadało.

Ja kupiłam wielopak :) Więc ciuszki już mam i o dziwo trafiłam na naprawdę dobrej jakości, niektóre z metkami.
Tylko tutaj pytanie : Czego potrzebuję w domu ? Przeraża mnie to że Mała przyjedzie do domu a tutaj potrzebnych rzeczy nie będzie... Macie może jakieś sprawdzone listy ?

reklama
Jak na razie mam : wózek 3w1 , łóżeczko+materac no i ciuszki (te rozpinane całkowicie też). Kocyk plus poducha, rożek. Nic więcej.
Czytałam listy i w każdej było co innego i już nie wiedziałam co wybrać. Ta wydaję się sensowna. Chyba sobie spiszę z tej i w końcu wszystko przygotuję :)
Pytanie : czy ochraniacze na szczebelki są potrzebne ?

Do góry