reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
I tak już za późno, pierwsze prenatalne robi się pom. 11-14 tyg. Ale generalnie, radzę nie polegać na opinii obcych osób, masz swój rozum.. zawsze lepiej rozpatrzeć za i przeciw, sięgnąć do badań. To Ty jesteś odpowiedzialna na swoje dziecko. Na pewno wszystko jest w porządku, grunt to spokój ! P. S Dobry ginekolog już teraz by rozpoznał płeć, chyba że maluch się zasłania
Wiem wiem , sama zAdecydowalam ze badań nie zrobię zeby sie nie stresować , ale zasięgnąć opinii innych chciałam
Bardzo , i tak
Musze czekać do 20 tyg na usg bo prywatnie tu bardzo drogo , wiec czekam .. :)

Ja to mam dopiero sklerozę...pisałam poprzedniego posta zapominając że na 9.00 umówiłam się do fryzjerki...dobrze że się w porę spostrzegłam i że zakład jest nie daleko:tak: Ale zbytnio nie szalałam ze zmianą fryzurki tylko grzywkę mi podcięła bo już musiałam ją podpinać i jakieś 10 cm z całej długości mi skróciła...

Karoli4 u mnie to tez trzecia ciąża ale maleństwo jakieś takie mało ruchliwe jest :unsure: pierwsze ruchy poczułam 25 marca (był to 16t 1 d) potem zupełna cisza i dopiero teraz sobotę 9 kwietnia (18 t 2d)poczułam jakby uderzenie w brzuch od środka i znów cisza a po zjedzeniu słodkiego już szybciej zgagi dostanę niż skłonię maleństwo do wygibasów...

Witam i ja :)

Ja ruchy czuje już od ok. 2-3 tygodni - delikatne ale zawsze.

Ja przytyłam na razie 2 kg ale sądzę że się "rozkręcę" jak się cieplej zrobi :0

Czesc :) też odczuwam już ruchy, szczególnie po jedzeniu; przeważnie w jednym miejscu, są słabe i czuję je tylko od środka, ręką nie da rady tego wyczuć. Wcześniej czułam bąbelki, teraz już takie lekkie dotknięcie, zobaczymy co dalej :)

reklama
Do góry