reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Rowniez wszystkim wrzesnioweczkom zycze zdrowych spokojnych swiat.

Ktoras pisala o wysokim pulsie. Ja dzis rano lezac w lozku mialam 100 uderzen na minute. Czulam jak mi serce wali w klatce.
Musze pozyczyc od kogos ciśnieniomierz

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzien dobry,

Molly, mi gin kazala zrobic polowkowe w 20 lub 21 tyg. Ide w 20.

Usg polowkowe od 35 roku zycia (rocznikowo, bo ja jeszcze nie mam skonczone) jest refundowane przez nfz, tak samo jak genetyczne+pappa. Tylko musi byc na skierowaniu napisane, ze to ze wzgledu na wiek (lub inne powody oczywiscie).

Acgug, ciesze sie ze wszystko dobrze u Ciebie! Mnie dzis z rana tez podbrzusze pobolewalo, takie uczucie jakby mni ktos skore od srodka naciagal... Ale juz chyba przeszlo.

Sreberko, wow! 3 tyg to mega roznica! Na kiedy teraz masz termin?

Ja tez u siebie w sumie zauwazylam teraz podwyzszony puls... Z tym ze u mnie ppdwyzszony (spoczynkowy) to 70...

Wesolych Swiat dziewczynki:)

ckai3e3knlg02eze.png

witam my od wczoraj u teściowej
Ola od rana szaleje wczoraj spać nie chciała iść tyle atrakcji miała

ja robię cytologie co roku i nawet jak ktoś zaleca co 3 to mam to gdzieś....w Polsce codziennie umiera na raka szyjki macicy 3 kobiety wiec ja wolę robić częściej.

Wszystkiego Najlepszego okazji Wielkiejnocy

Dzien dobry,

Molly, mi gin kazala zrobic polowkowe w 20 lub 21 tyg. Ide w 20.

Usg polowkowe od 35 roku zycia (rocznikowo, bo ja jeszcze nie mam skonczone) jest refundowane przez nfz, tak samo jak genetyczne+pappa. Tylko musi byc na skierowaniu napisane, ze to ze wzgledu na wiek (lub inne powody oczywiscie).

Acgug, ciesze sie ze wszystko dobrze u Ciebie! Mnie dzis z rana tez podbrzusze pobolewalo, takie uczucie jakby mni ktos skore od srodka naciagal... Ale juz chyba przeszlo.

Sreberko, wow! 3 tyg to mega roznica! Na kiedy teraz masz termin?

Ja tez u siebie w sumie zauwazylam teraz podwyzszony puls... Z tym ze u mnie ppdwyzszony (spoczynkowy) to 70...

Wesolych Swiat dziewczynki:)

ckai3e3knlg02eze.png
Ja wczoraj straszne klucie od południa miałam po lewej stronie na dole brzucha nawet jak leżałam dopiero dziś przeszło..Mam nadzieję że to normalne i nie ma powodu do niepokoju.. Wesołych Świąt dziewczyny :-D

Ja wczoraj straszne klucie od południa miałam po lewej stronie na dole brzucha nawet jak leżałam dopiero dziś przeszło..Mam nadzieję że to normalne i nie ma powodu do niepokoju.. Wesołych Świąt dziewczyny :-D
Ja wlasnie mam dzisiaj i staram sie odpoczywac. Wezme nospe na wszelki wypadek. Moze wczoraj przesadzilam z porzadkami.

Mamuski duzo usmiechu pogodnych dni dobrego samopoczucia i spokojnej ciazy.

Młoda żona jak też mam takie kłucia po lewej stronie.

Co do pulsu, ja rzadko sobie mierze ciśnienie. W domu nie mam aparatu, ale czuje jak się położę bicie serca. Nawet zauważyłam że u mnie aż brzuch "chodzi ". Podobno niskie ciśnienie jest normalne w ciąży. W szpitalu nic mi nie mówili a miałam 105/70.

Wczoraj wieczorem późnym jak się położyłam to włączyłam rodzinkę pl i jadłam herbatniki to minęło parę chwil i czułam laskotanie w brzuchu, niestety niedługo :-/

Ktoras pisala o wysokim pulsie. Ja dzis rano lezac w lozku mialam 100 uderzen na minute. Czulam jak mi serce wali w klatce.

Ja miałam tak samo, puls ponad 100 czy leżałam czy siedziałam. A jak wstałam i przeszłam kawałek to nie mogłam złapać tchu.

Dziewczyny mam puls 94 ciśnienie 100/58 serce wali mi strasznie i mam uderzenia gorąca.. Aż mi w głowie pulsuje..

reklama
Dziewczyny mam puls 94 ciśnienie 100/58 serce wali mi strasznie i mam uderzenia gorąca.. Aż mi w głowie pulsuje..

Masz tak jak ja wczoraj, połóż się i odpocznij. W ciąży podwyższony puls jest normalny ponieważ spowodowany jest zwiekszoną objętością krwi. Ja wczoraj trochę się zaniepokoiłam bo ponad 100 uderzeń wydało mi się ciut za dużo.

Do góry