reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

ruda1991, też nie wierzyłam. Powtarzałam testy jak szalona! Na jednych był bladzioch, a na innych cień cienia niewidoczny prawie. To był 26dc:biggrin2:

reklama
Aestima u mnie tez cien cienia.i tez 26 dc. Staralismy sie 6 cykli i nie wierze ze sie udalo. Zakladalam juz najgorsze

Rudaa witaj :)
Ale fajowoo :)
Chyba kazdej z nas na poczatku bylo ciezko uwierzyc :) ja chyba zrobilam z 10 testow razem:) tak dla pewnisci , a te ostatnie to juz porzadne krechy byly:)

Aestima a jaka dawkę kwasu bierzesz że 2_3 razy dziennie?
Dziewczyny ja betę robiłam w poprzedniej ciazy a dopiero w 9 tygodniu mi zaczęła spadać. Więc ja chce juz mieć 8 miesiąc ;p
O ciążę będę pewna jak urodze hehe
Ruda gratulacje i zapraszamy

6 cykli to nie tak dużo, moje kolezanki starały się ok.roku. ja za to zachodzę zawsze za pierwszym, maksymalnie drugim razem ale potem są kłopoty. Z dwojga złego już lepiej się dłużej starać, ale zeby potem było ok
A wiecie, czytalam badania ostatnio, ze najwięcej poczęć w ciągu roku jest w grudniu i ze najmniej poronień właśnie grudniowe ciąże. Ma to coś wspólnego z poziomem pestycydów w powietrzu. Ciekawe :)

annam03 ja mam zywkly folik 0,4 i lykam go 2x a w ferovicie który biorę tez jest 0,4 kwasu foliowego. Endo mowi, ze to i tak malo jest.
Ja pierwszą ciążę straciłam w 12tc. Serduszko przestalo bic w 10tym i dopiero w 12 na usg to wyszlo. Wtedy w ogole nie badalam bety.
annam03 a Ty będziesz teraz badac betę? W tej ciąży? A w poprzedniej rozumiem poronienie? :( wiesz dlaczego tak się stało?

6 cykli to nie tak dużo, moje kolezanki starały się ok.roku. ja za to zachodzę zawsze za pierwszym, maksymalnie drugim razem ale potem są kłopoty. Z dwojga złego już lepiej się dłużej starać, ale zeby potem było ok
A wiecie, czytalam badania ostatnio, ze najwięcej poczęć w ciągu roku jest w grudniu i ze najmniej poronień właśnie grudniowe ciąże. Ma to coś wspólnego z poziomem pestycydów w powietrzu. Ciekawe :)

Dla mnie staranie się o dziecko przez pół roku, rok to totalna abstrakcja. Wiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak słyszałam, że koleżanka musiała się starać AŻ 3 miesiące to mnie szlag trafiał. Ja starałam się 4 lata. No ale na początku starań też inaczej myślałam niż teraz :)

Hess, ja w pierwszej ciąży zaskoczyłam w pierwszym cyklu, w drugiej tez, a teraz w drugim, ale ten pierwszy chyba bezowulacyjny był. Pierwszy raz w życiu nie mialam objawów owu!
Nie wiem jakim cudem przy takich problemach zdrowotnych zachodzę z olbrzymią łatwością, ale pamiętam, ze gin juz jako nastolatce mi powiedział, ze jestem bardzo estrogenowa i jak nie chcę ciąży to mam się solidnie zabezpieczać:-D Co z tego jednak, skoro pierwsza ciąża obumarła, z synkiem 7x patologia ciąży i przedwczesny poród, a teraz plamienia...
wierzę Hess, ze staralas się dlugo, ale za to teraz wszystko będzie u Ciebie wzorcowo!

reklama
Ruda1991 gratulacje :)
Aestima podziwiam, tyle tych badań, leków... I wszystko prywatnie.

Ja ranoz robiłam test i dupa :/ Okresu dalej brak, i nie zapowiada się na niego. Czy możliwe jest, ze może test jeszcze nie wyjść? Pamiętam, że w pierwszej ciąży test robiłam tydzień po spodziewanej miesiączce, i ciąża była prawie cały czas tydzień mniejsza niż według miesiączki...

Do góry