reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Syneczki3, zadzroszczę! U mnie takie pysznosci zabronione. Ale zjem dzis dwa naleśniki babci. Z bialej mąki, a co! Mam nadzieję, ze insulina od tego jakoś strasznie nie podskoczy.

reklama
Maniek - ja dopiero jutro idę na USG to będę mogła coś powiedzieć. Nie pamiętam niestety jak to w pierwszej ciąży było... chyba, że znajdę pierwsze USG ;)

Kupiłam dzisiaj witaminy. I coś na przeziębienie bo mnie rozkłada :(

ja piłam tylko rozpuszczana z mlekiem, a teraz wcale mnie nie ciagnie.wypiłam pare razy kakao ale jak zwymiotowałam po nim któregoś ranka, tak koniec i kakao odpada narazie.

Dziewczyny, pytałyście o zakupy. Ja poszlam dziś po krem na rozstępy i książeczkę dla synka i z czym wróciłam?!
Zobaczcie same;) Wiem, ze jest za wcześnie, ale nie moglam się powstrzymać
Co do kawy, ja piję inkę. Biorę tyle lekow, ze kofeiny postanowiłam oszczędzić dziecku.
Za to dzis na bakier z dietą cukrzycową - obiad u babci, same rozumiecie:-D
Ale słodziaki, przydadzą się na jesienne spacery :-)

Kornelia38, wlasnie z myslą o jesiennej aurze je kupiłam:-) :) Choć nie wiem czy Maleństwo nie przyjdzie na świat w sierpniu, synek urodzil się miesiąc wcześniej niż powinien.
dariaorzechowska, ja jescze nie wymiotowałam, ale wczoraj było blisko, w poprzedniej ciąży zero mdłości, a teraz mnie dopadło!

Kornelia38, wlasnie z myslą o jesiennej aurze je kupiłam:-) :) Choć nie wiem czy Maleństwo nie przyjdzie na świat w sierpniu, synek urodzil się miesiąc wcześniej niż powinien.
dariaorzechowska, ja jescze nie wymiotowałam, ale wczoraj było blisko, w poprzedniej ciąży zero mdłości, a teraz mnie dopadło!
Mój Karol też się urodził wcześniej. W 34+4

A mnie w tej ciąży właśnie na słodkie.
W poprzedniej wszystko kwaśne, wyraziste w smaku i pikantne - wszelakie ogórki kiszone, korniszony czy w musztardzie, papryka w pomidorach, zupy kwaśne.
Choć teraz codziennie bym ogórkowa jadła :D

reklama
Dziewczyny, a Wy w ciąży chudłyście, chudniecie? Mam troszkę odruchów wymiotnych, ale rzadko, a od 14.12 schudłam 5 kg. Czy to tak na początku tylko ciąży jest? Potem nadrobię?

Do góry