reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

U nas też sniezyca dosłownie. Ale dzisiaj czułam to w kolanie już ledwo chodziłam. Dziewczyny mm te klucza bardzo częste w ciągu np 30 min było ok 8-9 ukluc po prawej stronie coś jak jajnik. Martwię się ;(
Ja też mam właśnie takie klucia bolesne wczoraj kilka razy i już nie wiem czy to normalne czy nie w czwartek idę do lekarza i zapytam.. Oby dziś dali znać że są już wyniki.. Nie mogłam dziś zasnąć w nocy długo obudziłam się godz temu i zero już snu nie wiem chyba już stres się odzywa.. Najgorsze jest to leżenie w nocy i myślenie analizowanie.. Dziś zadzwonię do centrum interwencji kryzysowej i zapisze się do psychologa i prawnika.. Mój dobry przyjaciel zawsze mi powtarzał że nawet na 10 tys.plazy zawsze trafię na dupka i się z nim zwiaze bo mam przez to jakie miałam dzieciństwo skrzywiony obraz mężczyzn związku życia i rodziny.. I chyba ma rację.. Za dużo już tych pomyłek w życiu.. Mam doła i stracha że sobie nie poradzę..ze nie dam rady sama z dwójka dzieci..najbardziej boje się co będzie po porodzie.. Muszę wynająć mieszkanie i to w innym mieście bo w moim są dwa trzy razy droższe.. Niby to tylko 50 km ale jednak.. I będę tym razem sama po cesarce i jeszcze z 5 letnim dzieckiem.. Boję się że coś pójdzie nie tak i że moje dzieci zostaną bez matki.. Z córką miałam zakażenie poporodowe stan przed sepsa i nikt nie chciał mi wierzyć że coś się dzieje mówili że się uzalam nad sobą że ma boleć...miałam 11 krotnie przekroczone crp.. Dwa trzy dni i byłoby po mnie.. Ale smece z rana.. Ale musiałam to wyrzucić z siebie..

reklama
Witem z rana.
Patrze przez okno a tam snieg i ciagle pada. Gebe musialas wyslac sniezyce na poludnie.
Ja juz mam dosc tej zimy. Okaze sie ze jeszcze z koszyczkiem wielkanocnym po sniegu bedziemy niesc.
Dzieci juz w domu fiksuja. Moja juz chce rower rolki a jak siedziec na polu w takie zimno.
Daria mij gin wczoraj pytal czy czuje ruchy. Ja na niego z wielkimi oczami i pytam czy nie za wczesnie ;) a ten z tekstem no pewnie ze za wczesnie zartowalem. ;)
KasiaMarysia czasami warto trzymac jezyk za zebami bo roznie bywa. Mam nadzieje tylko ze nikt nie zgodzil sie na zadne spotkania w trojke.
Anam03 polez to moze przejdzie i wyslij kogos po zapas nospy.

Mloda zona a nie masz nikogo z rodziny kto mogl by ci pomoc wesprzec albo jakis przyjaciol?
Bedzie dobrze wiele kobiet ma podobnie i daja rade. Wierze ze i tobie sie uda. Stres nie jest wskazany wiec wyluzuj i nie rozmyslaj co moze byc. Trzeba myslec pozytywnie i dzialac. Wiec lec do prawnika ;)

Dzien dobry!

Tosia, gratuluje udanej wizyty! Zazdroszcze, ze znasz juz plec:)

Hess, sciskam Cie mocno[emoji8] mam nadzieje, ze jak obydwoje z mezem ochloniecie uda Wam sie dojsc do porozumienia. A przede wszystkim, nie stresuj sie! Jest ogromna szansa, ze z dzieckiem jest wszystko ok, zwlaszcza ze wynik usg byl dobry. Ja akurat podzielam poglad Gabee i chcialabym wiedziec, zeby moc sie przygotowac na rozne sytuacje. Chociaz wiadomo ze stojac twarza w twarz z problemem moglabym zmienic zdanie...

Gabee, u mnie tez bialo, ale ja mam znacznie mniej entuzjastyczne podejscie do zimy niz Ty;))

KasiaMarysia, z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie ma nic gorszego dla zwiazku niz chcace 'pomoc' osoby trzecie:( co do tej magicznej masci, to wystarczy wpisac 'masc chinska' w wyszukiwarce na allegro i wyskakuje cala lista;) ja tez dzis zaczynam 15 tc:)

Molly, annam, mam nadzieje ze bole juz przeszly. Oszczedzajcie sie dziewczyny i duzo lezcie jak cos boli [emoji8]

Kornela, co szylas?;)

Kasia2439, zdrowka!

Pisalyscie o chrupkach/chipsach... Ja chyba ostatnio jadlam takie cos ze 12 lat temu;) teraz (w ciazy) nie wyobrazam sobie nawet zjedzenia czegos tego typu, bo moj zoladek zaprotestowal nawet po zjedzeniu chleba z cebula:( przez przypadek kupilam staropolski z takim dodatkiem, zamiast zwyklego:( zaraz dostalam wzdecia i pol dnia sie meczylam.

Co do ciuchlandow, to ja mimo mojej natury lowcy i szperacza nigdy nie moglam sie tam odnalezc. Najwiekszy problem mam z zapachem. Ale za to lubie wyszukiwac ubrania na wyprzedazach, aukcjach internetowych i w outletach:) a ostatnio kupilam bluzke taka luzniejsza w brzuchu z bardzo przyjemnej bawelny w H&M i spodnie dresowe, ale mam nadzieje ze te rzeczy posluza mi nie tylko w ciazy.

Milego dnia Dziewczyny! Ja dzis obudzilam sie wczesnie, ale tez padlam spac jeszcze przed 21 i prawie nie budzilam sie w nocy. Tak samo wczoraj. Chyba to zasluga morskiego powietrza i spacerow:)

ckai3e3knlg02eze.png

Mloda zona, wspolczuje Ci bardzo trudnej sytuacji, ale wierze ze sobie poradzisz i ze wszystko sie jakos powoli ulozy. I ze wyniki badania beda dobre! Twoj byly partner nie czuje sie jakos zobowiazany w tej sytuacji? Nawet jesli nie jestescie razem, zostanie ojcem w koncu...

Ja tez dlugo trafialam na samych idiotow, raz prawie z jednym slub wzielam;) i tez mi kiedys kolega powiedzial, ze mam wyjatkowy talent do wybieranua z tlumu samych wybitnie wybrakowanych. Trzeba miec nadzieje, ze kazda zla karta sie kiedys odwraca. Poza tym my silne kobiety jestesmy i kto da rade, jak nie my??:)

ckai3e3knlg02eze.png

Kasia, ja też muszę na cebulę uważać. Co do chipsów, to lubię ale w tej ciąży nie mogę ich jeść, bo wymiotuje.

Wczoraj przed snem jeszcse jedną dokładkę zupy zjadłam. M ze mnie się śmieje, bo przypomniał sobie jak przy pierwszej ciąży ogórki kiszone za mną chodziły :laugh2:

Tosia, ale masz fajnie. U mnie znając życie w piątek znowu lekarz powie, że maluszek za mały aby sprawdzić :(

Co do pogody, to u nas wczoraj zima, a dzisiaj praktycznie śladu po śniegu. Zamiast wiosby na Wielkanoc zima będzie. A wczoraj trzy bociany widzieliśmy.

Lecę dziewczynki do przedszkola zawieść, bo o 8-mej przedszkole zamykają. Rano ja wiozę, bo M na 6:00 do pracy, a przedszkole otwietają 6:30.

Pozdrawiam.

Ja mam nadzieje, ze dowiem sie na polowkowym, jaka jest plec. Normalna wizyte mam w poniedzialek w przyszlym tyg, ale moja gin malo skora do robienia usg (jesli nie ma medycznej potrzeby).

ckai3e3knlg02eze.png

Mloda zona a nie masz nikogo z rodziny kto mogl by ci pomoc wesprzec albo jakis przyjaciol?
Bedzie dobrze wiele kobiet ma podobnie i daja rade. Wierze ze i tobie sie uda. Stres nie jest wskazany wiec wyluzuj i nie rozmyslaj co moze byc. Trzeba myslec pozytywnie i dzialac. Wiec lec do prawnika ;)
Mam siostrę która mnie wspiera ale sama ma dwójkę dzieci mąż za granicą i nie chce jej ciągle zwracać głowy ogólnie mam taki charakter że nawet jak mi się życie wali to na zewnątrz jestem silna wesoła itd tylko w nocy gdy nikt nie widzi i zostaje sama na sam z myślami wszystko wychodzi nawet gdy staram się o tym nie myśleć.. Chyba potrzebuje jednak psychologa..Czuję poprostu że poniosłam w życiu porażkę.. Jedynie córka i to maleństwo mi się udało..

Mloda zona, wspolczuje Ci bardzo trudnej sytuacji, ale wierze ze sobie poradzisz i ze wszystko sie jakos powoli ulozy. I ze wyniki badania beda dobre! Twoj byly partner nie czuje sie jakos zobowiazany w tej sytuacji? Nawet jesli nie jestescie razem, zostanie ojcem w koncu...

Ja tez dlugo trafialam na samych idiotow, raz prawie z jednym slub wzielam;) i tez mi kiedys kolega powiedzial, ze mam wyjatkowy talent do wybieranua z tlumu samych wybitnie wybrakowanych. Trzeba miec nadzieje, ze kazda zla karta sie kiedys odwraca. Poza tym my silne kobiety jestesmy i kto da rade, jak nie my??:)

ckai3e3knlg02eze.png
Właśnie nie..nawet na smsy nie odpisuje.. Widzieliśmy się przez 5 min w pracy ponad miesiąc temu tego samego dnia w którym wyladowalam w szpitalu a nie spotkaliśmy się nie rozmawialiśmy normalnie od nowego roku czyli momentu gdy się okazało że jestem w ciąży.. Nie odbiera tel nie zapytał nawet jeden raz jak się czuje.. Myślałam że się wystarczył na początku ale już ponad 3 miesiące i zero zainteresowania z jego strony.. Wcześniej zapewniał mnie ze w razie czego mnie nie zostawi że nawet by się cieszył. Gdy się dowiedział też na początku powiedział że mnie nie zostawi i poprostu przestał się odzywać w pracy były kontakty czysto neutralne przyjeżdżał dawał fakturę i odjeżdżal zero rozmowy.. Tak ciężko byłoby mi zaufać i dlatego tak bardzo boli że zostałam oszukana i wykorzystana.. Wiem że stres nie służy nie miałam takiego dołka od 2 mcy może dłużej dzisiaj coś mnie naszlo pewnie hormony :-) dzięki dziewczyny za ciepłe słowa za to że poprostu jesteście..

reklama
Mloda zona, no to moze jakos z prawnikiem rozwiazesz ta sytuacje. Przynajmniej wsparcie finansowe dziecku sie od niego nalezy, a Ty te koszty ponosisz juz w ciazy przeciez wiec chyba nie ma na co czekac. Rozumiem, ze to jest dorosly facet, a nie jakis malolat i ze planowaliscie te ciaze wspolnie, wiec nawet jesli byl w szoku na poczatku, to pora sie ogarnac:(

ckai3e3knlg02eze.png

Do góry