reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

U nas też sniezyca dosłownie. Ale dzisiaj czułam to w kolanie już ledwo chodziłam. Dziewczyny mm te klucza bardzo częste w ciągu np 30 min było ok 8-9 ukluc po prawej stronie coś jak jajnik. Martwię się ;(
Ja też mam właśnie takie klucia bolesne wczoraj kilka razy i już nie wiem czy to normalne czy nie w czwartek idę do lekarza i zapytam.. Oby dziś dali znać że są już wyniki.. Nie mogłam dziś zasnąć w nocy długo obudziłam się godz temu i zero już snu nie wiem chyba już stres się odzywa.. Najgorsze jest to leżenie w nocy i myślenie analizowanie.. Dziś zadzwonię do centrum interwencji kryzysowej i zapisze się do psychologa i prawnika.. Mój dobry przyjaciel zawsze mi powtarzał że nawet na 10 tys.plazy zawsze trafię na dupka i się z nim zwiaze bo mam przez to jakie miałam dzieciństwo skrzywiony obraz mężczyzn związku życia i rodziny.. I chyba ma rację.. Za dużo już tych pomyłek w życiu.. Mam doła i stracha że sobie nie poradzę..ze nie dam rady sama z dwójka dzieci..najbardziej boje się co będzie po porodzie.. Muszę wynająć mieszkanie i to w innym mieście bo w moim są dwa trzy razy droższe.. Niby to tylko 50 km ale jednak.. I będę tym razem sama po cesarce i jeszcze z 5 letnim dzieckiem.. Boję się że coś pójdzie nie tak i że moje dzieci zostaną bez matki.. Z córką miałam zakażenie poporodowe stan przed sepsa i nikt nie chciał mi wierzyć że coś się dzieje mówili że się uzalam nad sobą że ma boleć...miałam 11 krotnie przekroczone crp.. Dwa trzy dni i byłoby po mnie.. Ale smece z rana.. Ale musiałam to wyrzucić z siebie..

reklama
Witem z rana.
Patrze przez okno a tam snieg i ciagle pada. Gebe musialas wyslac sniezyce na poludnie.
Ja juz mam dosc tej zimy. Okaze sie ze jeszcze z koszyczkiem wielkanocnym po sniegu bedziemy niesc.
Dzieci juz w domu fiksuja. Moja juz chce rower rolki a jak siedziec na polu w takie zimno.
Daria mij gin wczoraj pytal czy czuje ruchy. Ja na niego z wielkimi oczami i pytam czy nie za wczesnie ;) a ten z tekstem no pewnie ze za wczesnie zartowalem. ;)
KasiaMarysia czasami warto trzymac jezyk za zebami bo roznie bywa. Mam nadzieje tylko ze nikt nie zgodzil sie na zadne spotkania w trojke.
Anam03 polez to moze przejdzie i wyslij kogos po zapas nospy.

Mloda zona a nie masz nikogo z rodziny kto mogl by ci pomoc wesprzec albo jakis przyjaciol?
Bedzie dobrze wiele kobiet ma podobnie i daja rade. Wierze ze i tobie sie uda. Stres nie jest wskazany wiec wyluzuj i nie rozmyslaj co moze byc. Trzeba myslec pozytywnie i dzialac. Wiec lec do prawnika ;)

Dzien dobry!

Tosia, gratuluje udanej wizyty! Zazdroszcze, ze znasz juz plec:)

Hess, sciskam Cie mocno[emoji8] mam nadzieje, ze jak obydwoje z mezem ochloniecie uda Wam sie dojsc do porozumienia. A przede wszystkim, nie stresuj sie! Jest ogromna szansa, ze z dzieckiem jest wszystko ok, zwlaszcza ze wynik usg byl dobry. Ja akurat podzielam poglad Gabee i chcialabym wiedziec, zeby moc sie przygotowac na rozne sytuacje. Chociaz wiadomo ze stojac twarza w twarz z problemem moglabym zmienic zdanie...

Gabee, u mnie tez bialo, ale ja mam znacznie mniej entuzjastyczne podejscie do zimy niz Ty;))

KasiaMarysia, z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie ma nic gorszego dla zwiazku niz chcace 'pomoc' osoby trzecie:( co do tej magicznej masci, to wystarczy wpisac 'masc chinska' w wyszukiwarce na allegro i wyskakuje cala lista;) ja tez dzis zaczynam 15 tc:)

Molly, annam, mam nadzieje ze bole juz przeszly. Oszczedzajcie sie dziewczyny i duzo lezcie jak cos boli [emoji8]

Kornela, co szylas?;)

Kasia2439, zdrowka!

Pisalyscie o chrupkach/chipsach... Ja chyba ostatnio jadlam takie cos ze 12 lat temu;) teraz (w ciazy) nie wyobrazam sobie nawet zjedzenia czegos tego typu, bo moj zoladek zaprotestowal nawet po zjedzeniu chleba z cebula:( przez przypadek kupilam staropolski z takim dodatkiem, zamiast zwyklego:( zaraz dostalam wzdecia i pol dnia sie meczylam.

Co do ciuchlandow, to ja mimo mojej natury lowcy i szperacza nigdy nie moglam sie tam odnalezc. Najwiekszy problem mam z zapachem. Ale za to lubie wyszukiwac ubrania na wyprzedazach, aukcjach internetowych i w outletach:) a ostatnio kupilam bluzke taka luzniejsza w brzuchu z bardzo przyjemnej bawelny w H&M i spodnie dresowe, ale mam nadzieje ze te rzeczy posluza mi nie tylko w ciazy.

Milego dnia Dziewczyny! Ja dzis obudzilam sie wczesnie, ale tez padlam spac jeszcze przed 21 i prawie nie budzilam sie w nocy. Tak samo wczoraj. Chyba to zasluga morskiego powietrza i spacerow:)

ckai3e3knlg02eze.png

Mloda zona, wspolczuje Ci bardzo trudnej sytuacji, ale wierze ze sobie poradzisz i ze wszystko sie jakos powoli ulozy. I ze wyniki badania beda dobre! Twoj byly partner nie czuje sie jakos zobowiazany w tej sytuacji? Nawet jesli nie jestescie razem, zostanie ojcem w koncu...

Ja tez dlugo trafialam na samych idiotow, raz prawie z jednym slub wzielam;) i tez mi kiedys kolega powiedzial, ze mam wyjatkowy talent do wybieranua z tlumu samych wybitnie wybrakowanych. Trzeba miec nadzieje, ze kazda zla karta sie kiedys odwraca. Poza tym my silne kobiety jestesmy i kto da rade, jak nie my??:)

ckai3e3knlg02eze.png

Kasia, ja też muszę na cebulę uważać. Co do chipsów, to lubię ale w tej ciąży nie mogę ich jeść, bo wymiotuje.

Wczoraj przed snem jeszcse jedną dokładkę zupy zjadłam. M ze mnie się śmieje, bo przypomniał sobie jak przy pierwszej ciąży ogórki kiszone za mną chodziły :laugh2:

Tosia, ale masz fajnie. U mnie znając życie w piątek znowu lekarz powie, że maluszek za mały aby sprawdzić :(

Co do pogody, to u nas wczoraj zima, a dzisiaj praktycznie śladu po śniegu. Zamiast wiosby na Wielkanoc zima będzie. A wczoraj trzy bociany widzieliśmy.

Lecę dziewczynki do przedszkola zawieść, bo o 8-mej przedszkole zamykają. Rano ja wiozę, bo M na 6:00 do pracy, a przedszkole otwietają 6:30.

Pozdrawiam.

Ja mam nadzieje, ze dowiem sie na polowkowym, jaka jest plec. Normalna wizyte mam w poniedzialek w przyszlym tyg, ale moja gin malo skora do robienia usg (jesli nie ma medycznej potrzeby).

ckai3e3knlg02eze.png

Mloda zona a nie masz nikogo z rodziny kto mogl by ci pomoc wesprzec albo jakis przyjaciol?
Bedzie dobrze wiele kobiet ma podobnie i daja rade. Wierze ze i tobie sie uda. Stres nie jest wskazany wiec wyluzuj i nie rozmyslaj co moze byc. Trzeba myslec pozytywnie i dzialac. Wiec lec do prawnika ;)
Mam siostrę która mnie wspiera ale sama ma dwójkę dzieci mąż za granicą i nie chce jej ciągle zwracać głowy ogólnie mam taki charakter że nawet jak mi się życie wali to na zewnątrz jestem silna wesoła itd tylko w nocy gdy nikt nie widzi i zostaje sama na sam z myślami wszystko wychodzi nawet gdy staram się o tym nie myśleć.. Chyba potrzebuje jednak psychologa..Czuję poprostu że poniosłam w życiu porażkę.. Jedynie córka i to maleństwo mi się udało..

Mloda zona, wspolczuje Ci bardzo trudnej sytuacji, ale wierze ze sobie poradzisz i ze wszystko sie jakos powoli ulozy. I ze wyniki badania beda dobre! Twoj byly partner nie czuje sie jakos zobowiazany w tej sytuacji? Nawet jesli nie jestescie razem, zostanie ojcem w koncu...

Ja tez dlugo trafialam na samych idiotow, raz prawie z jednym slub wzielam;) i tez mi kiedys kolega powiedzial, ze mam wyjatkowy talent do wybieranua z tlumu samych wybitnie wybrakowanych. Trzeba miec nadzieje, ze kazda zla karta sie kiedys odwraca. Poza tym my silne kobiety jestesmy i kto da rade, jak nie my??:)

ckai3e3knlg02eze.png
Właśnie nie..nawet na smsy nie odpisuje.. Widzieliśmy się przez 5 min w pracy ponad miesiąc temu tego samego dnia w którym wyladowalam w szpitalu a nie spotkaliśmy się nie rozmawialiśmy normalnie od nowego roku czyli momentu gdy się okazało że jestem w ciąży.. Nie odbiera tel nie zapytał nawet jeden raz jak się czuje.. Myślałam że się wystarczył na początku ale już ponad 3 miesiące i zero zainteresowania z jego strony.. Wcześniej zapewniał mnie ze w razie czego mnie nie zostawi że nawet by się cieszył. Gdy się dowiedział też na początku powiedział że mnie nie zostawi i poprostu przestał się odzywać w pracy były kontakty czysto neutralne przyjeżdżał dawał fakturę i odjeżdżal zero rozmowy.. Tak ciężko byłoby mi zaufać i dlatego tak bardzo boli że zostałam oszukana i wykorzystana.. Wiem że stres nie służy nie miałam takiego dołka od 2 mcy może dłużej dzisiaj coś mnie naszlo pewnie hormony :-) dzięki dziewczyny za ciepłe słowa za to że poprostu jesteście..

reklama
Mloda zona, no to moze jakos z prawnikiem rozwiazesz ta sytuacje. Przynajmniej wsparcie finansowe dziecku sie od niego nalezy, a Ty te koszty ponosisz juz w ciazy przeciez wiec chyba nie ma na co czekac. Rozumiem, ze to jest dorosly facet, a nie jakis malolat i ze planowaliscie te ciaze wspolnie, wiec nawet jesli byl w szoku na poczatku, to pora sie ogarnac:(

ckai3e3knlg02eze.png

Do góry