reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Kochana prowokacja? jestem na forum ponad 7 lat. dla mnie chłopak to nie dziecko, to jakaś podkategoria. dziecko na usg było okropne, wstrętne, czuje do niego odraze i wielką nienawiść, tak wielką, że nie dam mu żadnych szans na życie, bo nie zasługuje nawet na spuszczenie w szambie. jest dla mnie ciężarem, balstem co zmarnowało mi życie. tłukę sie po brzuchu, pale jeden za drugim a to scierwo dalej się mnie trzyma.

Kochana psycholog wmówi mi bajkę jak bedzie pięknie, ale nie bedzie.
Moje córki to śliczne mądre dziewczynki, bardzo je kocham i nie poświęce ich dobra dla g..ó..w..n..a

To byś przynajmniej urodziła i oddała do adopcji od razu zrzekajac się praw do dziecka. Inna para by pokochała to dziecko jak swoje.

reklama
a czemu mam niszczyć zdrowie i urode i oddawać gnoja, niech zdycha ZDYCHA
Bo dałaś mu życie więc weź odpowiedzialność za to chociaż aby się urodziło. taki Przykład chcesz dać swoim corkom?jeśli jesteś dobra matka jak twierdzisz to pokażesz corkom że nie można uciekać od problemów tylko trzeba im stawić czoło. Albo wychowasz je na silne odpowiedzialne kobiety albo na tchorzliwe rozchwiane emocjonalnie dziewczynki które każdy mężczyzna będzie w stanie z łatwością zmanipulowac i skrzywdzić tego chcesz dla swoich córek?

Dzień dobry :-*

Gabeeee Wrrr u mnie też śnieg za oknem.

KasiaRo na pewno spacery dużo dały, świeże morskie powietrze ;-)

Kornela a mąż nie krzyczy na Ciebie? Miałam podobnie 22 a ja np kurze ścieralam albo podłogę mylam, Paweł to furii dostawał.

Annam03 zadzwoń do kogoś, a jeśli nie masz do kogo to pewnie nawet taxi Ci podrzuci tylko wiadomo ze policzy za drogę

Młoda żona to obie mamy ciężka sytuacje. Ale maluch najważniejszy, damy sobie rade.
A z tym mężczyzna ile się znasz?

Niunians ja też mam dość zimy, już myślałam że do mnie nie przyjdzie - świętokrzyskie.

Malusiolka potem proszę leżeć :p

Sreberko chyba masz rację :'( moja choinka leży na podwórku parę igieł ma.

Mikusia trochę chore jest to co piszesz, dobrze się czujesz? Nikt nie ma prawa decydować o życiu drugiego człowieka zapamiętaj to sobie. Podkategoria można nazwać takie osoby jak Ty, takie które chcą zabić dziecko bo ma inną płeć niż planowały.

Dzień dobry :-*

Gabeeee Wrrr u mnie też śnieg za oknem.

KasiaRo na pewno spacery dużo dały, świeże morskie powietrze ;-)

Kornela a mąż nie krzyczy na Ciebie? Miałam podobnie 22 a ja np kurze ścieralam albo podłogę mylam, Paweł to furii dostawał.

Annam03 zadzwoń do kogoś, a jeśli nie masz do kogo to pewnie nawet taxi Ci podrzuci tylko wiadomo ze policzy za drogę

Młoda żona to obie mamy ciężka sytuacje. Ale maluch najważniejszy, damy sobie rade.
A z tym mężczyzna ile się znasz?

Niunians ja też mam dość zimy, już myślałam że do mnie nie przyjdzie - świętokrzyskie.

Malusiolka potem proszę leżeć :p

Sreberko chyba masz rację :'( moja choinka leży na podwórku parę igieł ma.

Mikusia trochę chore jest to co piszesz, dobrze się czujesz? Nikt nie ma prawa decydować o życiu drugiego człowieka zapamiętaj to sobie. Podkategoria można nazwać takie osoby jak Ty, takie które chcą zabić dziecko bo ma inną płeć niż planowały.
Przed ciąża 4 mce byliśmy razem ale miesiąc czasu krążył koło mnie próbował zagadać umówić się itd.. Wiem że krótko ale zanim mu zaufalam zdobył sympatię mojej córki rodziny przyjaciół.. Wiem że sobie poradzimy kto jak nie my :-) tylko czasami przychodzą chwilę kiedy nie ma siły na nic zwłaszcza po prawie bezsennej nocy.. A może to poprostu hormony buzuja ;-) na poniedziałek wizyta u psychologa.. Potrzebuję odbudować swoją siłę poczucie wartości dla moich dzieci.. Tylko silna i szczęśliwa matka wychowa silne szczęśliwe dzieci.. Ja muszę znowu budować swój świat na nowo po raz kolejny zaczynać od nowa i muszę odzyskać ta siłę i chęć do życia..

Dziewczyny,

Przezierność karku mam 1,90 mm, NT (+). Ogólnie u mnie nie ma chorób genetycznych, mam 33 lata.
Odebrałam wyniki i okazało się (bo chyba nie dosłyszałam od lekarki), że chodzi o trisomie 21.

Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:397; ryzyko skorygowane 1:132.

W środę idziemy do genetyka.
Generalnie nieco się zmartwiłam, ale nie aż tak bardzo. Wiem, że to tylko prawdopodobieństwo i to nie oznacza, że dziecko chore będzie. Lekarka też mówiła o amniopunkcji, ale mnie się to nie uśmiecha.
W każdym razie idziemy skonsultować to z genetykiem.

Trisomia 18 było 1:977; jest 1:19536
Trisomia 13 było 1:3062; jest <1:20000
samoistny poród przedwczesny przed 34 tc 1:100

Test Pappa zalecało mi 2 lekarzy ze wzg na wiek i postanowiłam zrobić, dla świętego spokoju ahahaaha.

Hm.,... jestem praktycznie w twoim wieku i lekarz nie widzial potrzeby robienia Pappa ze wzgledu na wiek.... Co lekarz to inna teoria.

Dziewczyny wsztmystkie mialyscie robione badania-orzeciwciala anty Rh i na hiv? Mi nie zalecil. Chodzę prywatnie wiec i tak place wiec nie chodzi o to,ze skapi skierowania. Na różyczkę tez mi nie zalecil.

Rózyczki nie miałam. Reszte tak.

U mnie wszystko okay , dzidzia ok 2 tyg młodsza niż myśleliśmy ..:) 12 tydzien, piękne serduszko maluszek skoczny :))))

SUpoer wieści - gratulacje!

Już po wizycie...

Dzidzia jest... ZDROWA, ma wszystko co mieć powinna :D ma 7 cm i waży 8g. Pan doktor powiedział, że duża dzidzia i ma dobry inkubator (kształtna mamusia w końcu :p) :) wszystko się dobrze rozwija, nerki pracują, mózg wykształtowany. Słyszeliśmy pierwszy raz bicie serduszka :) A wiecie co najlepsze?! Że będziemy mieć SYNKA :) taaaaaaaaki siusiak był widoczny!!! :) moja reakcja? łzy wzruszenia, a mąż szczęśliwy :D

Gratulacje!!! Ale ekstra ze bedzie synek ;) Imie tez sliczne.

U nas tez śniegu napadło. A ja nienawidzę zimy i zimna. Oby do wiosny... takiej prawdziwej, ciepłej....

reklama
Kochana prowokacja? jestem na forum ponad 7 lat. dla mnie chłopak to nie dziecko, to jakaś podkategoria. dziecko na usg było okropne, wstrętne, czuje do niego odraze i wielką nienawiść, tak wielką, że nie dam mu żadnych szans na życie, bo nie zasługuje nawet na spuszczenie w szambie. jest dla mnie ciężarem, balstem co zmarnowało mi życie. tłukę sie po brzuchu, pale jeden za drugim a to scierwo dalej się mnie trzyma.

Kochana psycholog wmówi mi bajkę jak bedzie pięknie, ale nie bedzie.
Moje córki to śliczne mądre dziewczynki, bardzo je kocham i nie poświęce ich dobra dla g..ó..w..n..a
To mi go oddaj i przestań pierdolic ,ja bardzo chce drugiego Syna ,a Ty albo masz problem ze Sobą albo swietna prowokacja Kobieto ludzie się modlą o zdrowe dziecko a Ty takie pierdolenie uskuteczniasz ,podnioslas mi Ciśnienie od rana tak ze kawa mi nie potrzebna

Do góry