reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Czechow, jasne ze i dzien przed pojechaniem do szpitala mozna sie czym zarazic, a nawet juz tam bedac;) glownie dziwi mnie brak standaryzacji wymogow, w koncu porod to popularna sprawa;)

ckai3e3knlg02eze.png

:D
Nie mam książeczki ciąży przed oczami ale o ile mnie pamięć nie myli to tam jest rozpiska co kiedy trzeba zrobić...

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

reklama
W poprzedniej ciąży np na kile miałam na poczatku ciąży i kazała powtarzać pod koniec na porodowke. Hiv tylko na poczatku a czasem podobno tez gin zaleca przed porodem.

dziewczyny, a tak z ciekawosci spytam, dlaczego zdecydowałyście sie robic testy pappa?
No ja też już dwa tygodnie czekam tzn jutro będzie równe.. A skierowanie dostałam bo mam 35 skończone w grudniu.. I usg wyszło dobrze podobno też ważne bardzo są przepływy oprócz przyziernosci..I u mnie też nie ma chorób genetycznych tego typu ale i tak się stresuje.. Ja dzis na rozyczke i ogólna morfologia i mocz.. Kolejka z 50 osób i nie chciały żadnej kobiety w ciąży przepuścić stare matrony na szczęście okazało się że blisko jest jeszcze jeden punkt pobrań ze skierowaniem i od ręki mi zrobili.. Ale się wkurzylam strasznie bo czekanie jeszcze ponad 2 godz na czczo to ponad moje siły było.. Dotarlam tam przed 10 bo wcześniej mała do przedszkola musiałam odstawić.. W ogóle dziś obiegalam i olazilam się jak głupia jak wyszłam o 9 z domu tak dotarlam przed 16..I padam na ryjek :-) dobrze chociaż że dziś słoneczko trochę porozpieszczalo :-D

U mnie wszystko okay , dzidzia ok 2 tyg młodsza niż myśleliśmy ..:) 12 tydzien, piękne serduszko maluszek skoczny :))))
Moja na usg w 9 tc też była młodsza tyle że o tydzień a w 12 już tylko 4 dni..
Rosie gratulujemy dzidzi :-D ja już się nie mogę doczekać usg polowkowego i żeby dowiedzieć się czy będzie Tomus czy Amelka :-)

reklama
Ja pamiętam jak czekałam ponad dwa tygodnie na wyniki. To były baaardzo długie dwa tygodnie.

też tyle czekałam, stresik był spory

dziewczyny, a tak z ciekawosci spytam, dlaczego zdecydowałyście sie robic testy pappa?

u mnie skierowanie na prenatalne ze względu na wiek. Pappa była robiona przed badaniem usg, wyniki krwi po tygodniu

Do góry