reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Czechow, jasne ze i dzien przed pojechaniem do szpitala mozna sie czym zarazic, a nawet juz tam bedac;) glownie dziwi mnie brak standaryzacji wymogow, w koncu porod to popularna sprawa;)

ckai3e3knlg02eze.png

:D
Nie mam książeczki ciąży przed oczami ale o ile mnie pamięć nie myli to tam jest rozpiska co kiedy trzeba zrobić...

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

reklama
W poprzedniej ciąży np na kile miałam na poczatku ciąży i kazała powtarzać pod koniec na porodowke. Hiv tylko na poczatku a czasem podobno tez gin zaleca przed porodem.

dziewczyny, a tak z ciekawosci spytam, dlaczego zdecydowałyście sie robic testy pappa?
No ja też już dwa tygodnie czekam tzn jutro będzie równe.. A skierowanie dostałam bo mam 35 skończone w grudniu.. I usg wyszło dobrze podobno też ważne bardzo są przepływy oprócz przyziernosci..I u mnie też nie ma chorób genetycznych tego typu ale i tak się stresuje.. Ja dzis na rozyczke i ogólna morfologia i mocz.. Kolejka z 50 osób i nie chciały żadnej kobiety w ciąży przepuścić stare matrony na szczęście okazało się że blisko jest jeszcze jeden punkt pobrań ze skierowaniem i od ręki mi zrobili.. Ale się wkurzylam strasznie bo czekanie jeszcze ponad 2 godz na czczo to ponad moje siły było.. Dotarlam tam przed 10 bo wcześniej mała do przedszkola musiałam odstawić.. W ogóle dziś obiegalam i olazilam się jak głupia jak wyszłam o 9 z domu tak dotarlam przed 16..I padam na ryjek :-) dobrze chociaż że dziś słoneczko trochę porozpieszczalo :-D

U mnie wszystko okay , dzidzia ok 2 tyg młodsza niż myśleliśmy ..:) 12 tydzien, piękne serduszko maluszek skoczny :))))
Moja na usg w 9 tc też była młodsza tyle że o tydzień a w 12 już tylko 4 dni..
Rosie gratulujemy dzidzi :-D ja już się nie mogę doczekać usg polowkowego i żeby dowiedzieć się czy będzie Tomus czy Amelka :-)

reklama
Ja pamiętam jak czekałam ponad dwa tygodnie na wyniki. To były baaardzo długie dwa tygodnie.

też tyle czekałam, stresik był spory

dziewczyny, a tak z ciekawosci spytam, dlaczego zdecydowałyście sie robic testy pappa?

u mnie skierowanie na prenatalne ze względu na wiek. Pappa była robiona przed badaniem usg, wyniki krwi po tygodniu

Do góry