reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Dzień dobry mamuśki :p

Nie dziękuję, żeby nie było zapeszyć oczywiście :-)

Niunians może właśnie ze względu na ciążę dostaniesz podwyżke.

Ja nie mam wyjścia co do macierzyńskiego, bo nie pracuje. Kamil załatwil sobie urlop w sierpniu, wiec tatusiowego nie dostałe we wrześniu. Aj tylko mnie zdenerwował tym.

Gabeee ooo tak :-D fajny smoczek.
KasiaMarysia powodzenia a co do macierzyńskiego to nawet jak nie pracujesz będziesz brała przez rok 1000 zł tylko w urzędzie pracy musisz być zarejestrowana.. Ja mam tą samą sytuację pracowałam bez umowy i z dnia na dzień musiałam odejść przez ten krwotok i teraz nie ma szans na powrót bo muszę się oszczędzać a tego dnia w którym do szpitala trafiłam jeszcze na pełnych obrotach w pracy zasuwalam..

reklama
KasiaMarysia, powodzenia :* Co do macierzyńskiego, to idę na rok.

W końcu wyspana, ale za to głupie sny miałam. Przed snem chyba muszę nie jeść.

M do 14-tej w pracy. Przyjedzie, przebierze się i jedziemy do jego babci i dziadka na imieniny. Dziadek ma wszystko i nie wiedziałam co mu kupić więc kupiłam czekoladki i VIGOR CARDIO dla mocnego serca 1l. Co myślicie o takim prezencie? Dałybyście swoim dziadkom taki prezent?

Pozdrawiam.

Młoda żona - a te 1000 zł przez rok chyba? Ale czytałam, że nie trzeba być zarejestrowanym w UP? Ja też nie pracuje i zastanawiam się skąd wyszukać nieco kasy.

Młoda żona - a te 1000 zł przez rok chyba? Ale czytałam, że nie trzeba być zarejestrowanym w UP? Ja też nie pracuje i zastanawiam się skąd wyszukać nieco kasy.
Hess tak przez rok ja słyszałam że trzeba być zarejestrowanym w up ale głowy nie dam trzeba się dowiedzieć poczytać dokładnie.. W końcu państwo pomyslalo też o bezrobotnych mamach :-)

Młoda żona - to muszę się wczytać, bo w razie czego lecę i się rejestruje :D
A czy to było może uzależnione od dochodów lub coś? Kurcze muszę jeszcze raz poczytać.

Młoda żona - to muszę się wczytać, bo w razie czego lecę i się rejestruje :D
A czy to było może uzależnione od dochodów lub coś? Kurcze muszę jeszcze raz poczytać.
Nie jest uzależnione od dochodów a w up tak czy siak warto być zarejestrowanym ze względu na ubezpieczenie.. Dla Ciebie i dziecka

Hej Dziewczynki:biggrin2:
KasiaMarysia23 kciuki zacisniete&&&&&
Głowa mi dziś pęka. Muszę się napić kawy.
Pochmurno u nas i wietrznie.
Przed chwilą mój M oznajmił, że wyjeżdża po południu do Niemiec. Tylko mnie wkurzył. Same znów będziemy.:sad:
Sprzątanie na nie czeka a weny brak.
Miłej soboty Kochane!

Trzeba chyba do mopsu zadzwonić i dopytać, ja nie jestem zarejestrowana w UP, ubezpiecz mnie mąż. Liczyłam na ta kasę hehe.
tu cytat ze jakiejś stronki

000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS

Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/9253028,1000-zlotych-na-dziecko-juz-wyplacaja-nowe-becikowe-poradnik-dokumenty-wniosek,id,t.html

Czyli co jak mąż pracuje to ja nie dostanę??

reklama
Do góry