reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Dzień dobry mamuśki :p

Nie dziękuję, żeby nie było zapeszyć oczywiście :-)

Niunians może właśnie ze względu na ciążę dostaniesz podwyżke.

Ja nie mam wyjścia co do macierzyńskiego, bo nie pracuje. Kamil załatwil sobie urlop w sierpniu, wiec tatusiowego nie dostałe we wrześniu. Aj tylko mnie zdenerwował tym.

Gabeee ooo tak :-D fajny smoczek.
KasiaMarysia powodzenia a co do macierzyńskiego to nawet jak nie pracujesz będziesz brała przez rok 1000 zł tylko w urzędzie pracy musisz być zarejestrowana.. Ja mam tą samą sytuację pracowałam bez umowy i z dnia na dzień musiałam odejść przez ten krwotok i teraz nie ma szans na powrót bo muszę się oszczędzać a tego dnia w którym do szpitala trafiłam jeszcze na pełnych obrotach w pracy zasuwalam..

reklama
KasiaMarysia, powodzenia :* Co do macierzyńskiego, to idę na rok.

W końcu wyspana, ale za to głupie sny miałam. Przed snem chyba muszę nie jeść.

M do 14-tej w pracy. Przyjedzie, przebierze się i jedziemy do jego babci i dziadka na imieniny. Dziadek ma wszystko i nie wiedziałam co mu kupić więc kupiłam czekoladki i VIGOR CARDIO dla mocnego serca 1l. Co myślicie o takim prezencie? Dałybyście swoim dziadkom taki prezent?

Pozdrawiam.

Młoda żona - a te 1000 zł przez rok chyba? Ale czytałam, że nie trzeba być zarejestrowanym w UP? Ja też nie pracuje i zastanawiam się skąd wyszukać nieco kasy.

Młoda żona - a te 1000 zł przez rok chyba? Ale czytałam, że nie trzeba być zarejestrowanym w UP? Ja też nie pracuje i zastanawiam się skąd wyszukać nieco kasy.
Hess tak przez rok ja słyszałam że trzeba być zarejestrowanym w up ale głowy nie dam trzeba się dowiedzieć poczytać dokładnie.. W końcu państwo pomyslalo też o bezrobotnych mamach :-)

Młoda żona - to muszę się wczytać, bo w razie czego lecę i się rejestruje :D
A czy to było może uzależnione od dochodów lub coś? Kurcze muszę jeszcze raz poczytać.

Młoda żona - to muszę się wczytać, bo w razie czego lecę i się rejestruje :D
A czy to było może uzależnione od dochodów lub coś? Kurcze muszę jeszcze raz poczytać.
Nie jest uzależnione od dochodów a w up tak czy siak warto być zarejestrowanym ze względu na ubezpieczenie.. Dla Ciebie i dziecka

Hej Dziewczynki:biggrin2:
KasiaMarysia23 kciuki zacisniete&&&&&
Głowa mi dziś pęka. Muszę się napić kawy.
Pochmurno u nas i wietrznie.
Przed chwilą mój M oznajmił, że wyjeżdża po południu do Niemiec. Tylko mnie wkurzył. Same znów będziemy.:sad:
Sprzątanie na nie czeka a weny brak.
Miłej soboty Kochane!

Trzeba chyba do mopsu zadzwonić i dopytać, ja nie jestem zarejestrowana w UP, ubezpiecz mnie mąż. Liczyłam na ta kasę hehe.
tu cytat ze jakiejś stronki

000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS

Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/9253028,1000-zlotych-na-dziecko-juz-wyplacaja-nowe-becikowe-poradnik-dokumenty-wniosek,id,t.html

Czyli co jak mąż pracuje to ja nie dostanę??

reklama
Do góry